Jump to content

Guppy Mk2

blackriver

Recommended Posts

Posted

Zamówiony, chciałem mieć jakiegoś moto szybowca, wybór padł na Guppy'ego. ;D Pomysł na oklejenie:

malowanie5.jpg

Chyba, że macie jakieś pomysły na kolory?

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply
Guest Jerzy Markiton
Posted

Spójrz na plan i pomyśl na czym te paski oprzesz. Pomysłów Ci dostatek, z realizacją gorzej...! Jak będziesz miał pełną konstrukcję (pokrycie) to wizje są ograniczone tylko do dostępnych kolorów folii czy farby i chęci robienia kolejnych szablonów. Przy żeberkowej konstrukcji marząc w Corelu dobrze jest nanieść sobie podkład z rozstawem żeberek i zastanowić się na czym ten kolorowy pasek oprę. Z doświadczenia wiem, ze folia na folię między żeberkami wychodzi fatalnie.

- Jurek

Posted

Właśnie tego szukałem, dzięki za podpowiedź. No to teraz wymyślamy szablony... ;D folia maskująca i transferowa leży (została mi po plastikach...) chmmm... Blue58 :?:

Posted

Zastanawiam się jeszcze nad fioletem i pomarańczowym, nie jestem przekonany do łączenia kolorów, wolałbym chyba biały z czymś... biało-niebieski faktycznie może być nawet bardzo niepraktyczny (g*** będzie widać :shock: nawet wytrzeszczając "gały")

edit.

a może fiolet zamiast białego i pomarańczowe akcenty??

Posted

Jak dla mnie najładniej by wyglądał biały z czerwonymi akcentami. Od dołu najlepiej całkiem czerwone.

Posted

Bardzo ładnie, chociaż ja bym nie dawał napisu na skrzydle :) Raczej jakiś maleńki stylizowany napis przy kabince.

Posted

Jak dla mnie elegancko :) Skoro robisz wersję moto, to poszukaj jeszcze czerwonego kołpaka i koniecznie wrzuć zdjęcia jak będzie gotowe.

Posted

Zdecydowanie czerwony dla guppika najlepszy :)

jako jedyne co bym zmienił to dał trochę więcej czerwonego od góry (te paski przy natarciu nieco szersze) ale to tylko moje zdanie :wink:

Tutaj mój w czerwieni :D :

img0452bth.jpg

Posted

Dodałbym numery rejestracyjne na skrzydłach i kadłubie. Dodają szpasu. I model upodabnia się bardziej do prawdziwych szybowców. Z numerami, w locie wygląda bardzo "bojowo". A i numery przydają się do wpisywania modeli do pamieci w aparaturze. Jako litery podajesz swoje inicjały, a numery to kolejno 001...005, etc. pozdr.

Posted

SiSon, Powinien Ci starczyć, wiadomo że zawisu nie będziesz tym modelem robił więc będzie ok.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.