gryzoń Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Borne Sulinowo/Wilcze laski kanał 68. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Paweł Sokółka Graupner mx-12 K: 79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Koledzy, przepraszam, bo może się narażę. A po co wypisujecie te swoje kwarce? w częstotliwości 35 mam tych kwarców 7 kompletów, w częstotliwości 40 wszystkie z tabeli+ jeszcze 4 w 41 ( taka konieczność) i w zasadzie nie zwracam uwagi na to co mam aktualnie w radiu. Przeważnie mam taki kanał jaki mi przydzielono na ostatnich zawodach. Poza tym nie wszyscy czytają to forum i nikt nie będzie pamiętał, że ten czy tamten lata , pływa ,czy jeździ na tym właśnie kanale. Więc albo skaner , albo 2,4, albo łut szczęścia . Na zawodach problem mniejszy, choć czasem jak wszędzie zdarzają się debile( ja tylko na chwilkę) którzy włączają swoje radia podczas startów innych, bo akurat muszą coś sprawdzić, i którzy innych takich samych debili wyzywają od debili. jeżeli któryś debil im właśnie włączy radio podczas ich lotu czy startów. I tym trzeba by się zająć. Należy wg mnie uświadamiać wszystkich , że nieodpowiedzialne włączanie radia bez potrzeby może grozić ogromnymi konsekwencjami. I to wszędzie! Nie tylko na zawodach , lotnisku czy obok akwenu wodnego także w modelarni czy w warsztaciku, bo 200 metrów dalej ktoś może akurat puszczać sobie helikopterek, na który oszczędzał przez rok , albo drogi samolot który może komuś spaść na głowę. Sam miałem taki przypadek z bagusikiem, który zaczął sam jeżdzić i zanim odzyskalem sterowność, bylo po silniku. I co miałem zrobić debilowi ( bo winny się znalazl)? Zabić? Jeżeli już potrzebne jest włączenie radyjka to należy to wg mnie robić na tyle na ile jest to potrzebne czasowo czyli najkrócej jak można i na krótkiej antenie i każdy powinien mieć świadomość ,że przez takie działanie może komuś zrobić dużą krzywdę. Jest to duży problem i na to należy uczulić ogól modelarzy RC A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Daniel Mogilany SANWA VG6000 kanał 76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 A co tam Futaba T9CHP 78k. 35Mhz Ostrów Wielkopolski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Jak wszyscy, to wszyscy i ja też Wojtek (wojcio69) Śrem i okolice (czasami Ostrzeszów i Ostrów Wlkp. (lotnisko Michałków)) Sanwa RDS 8000 2,4GHz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eoker Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Warszawa i okolice Hitec Optic 6 Sport Kanał 64 i 68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Oława i okolice 2,4Ghz, 40 Mhz kanał 51, 57, 84, 91, 35Mhz częstotliwość 35,030Mhz. Hitec Eclipse7, Futaba 7C, E-skey 35Mhz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 I ja się dopiszę. 61 i 63 dla E-sky'owskiego odbiornika. Aktualnie katuję 63, bo 61 siedzi w Lamie. Reszta - synteza. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Zabrze/Bytom i okolice i Pole w Rudzie Śląskiej "CyC" Sanwa VG 400 35.160 Mhz kanał 76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Nowy Targ Futaba 7CAP 35.160Mhz - 76 kanał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Błażej Futaba T6XAs 73 kanał 35.130Mhz Włocławek (pas modelarski i okolice) czasem dość odległe oklice :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Lotnisko Masłów, Kielce, i dalsze okolice Kielc ( działka 30km od Kielc) Kuba Hitec Flash 5 System X 35Mhz kanał 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Hitec Aurora 2,4 Ghz Lądowisko Tuszów Narodowy . :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 HobbyKing HK-6X 2.4 gHz. Lotnisko Kłobuck.... Czasem Graupner MX-16 kanał 64. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.