Wojak Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Tylko gdzie takiego rzepa można kupić :?: rzep Gdzie kupić Tylko czy sprzedają w detalu?
malinn Opublikowano 23 Marca 2007 Opublikowano 23 Marca 2007 Chyba nie byliście w pasmanterii - a piałem już o tym że nabyłem tam rzepy z klejem za śmieszne pieniądze Klej trzyma naprawde dobrze (nawet so mojego pudełka na aku wykonanego z sklejki
karand Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Opublikowano 23 Marca 2007 rzep Gdzie kupić Tylko czy sprzedają w detalu? Dzięki za podpowiedź. Pytałem się w firmie sprzedającej produkty 3M w Katowicach - nie prowadzą sprzedaży detalicznej . Wysłałem też maila do 3M Poland i czekam na odpowiedź. EDIT dn. 26.03.2007 Włąśnie otrzymałem odpowiedź z firmy 3M Poland. Podano mi adresy w Katowicach i Krakowie gdzie mogę kupić tę taśmę z rzepem. Pod koniec tygodnia będę w Katowicach więc zainteresowanym będę mógł udzielić więcej informacji (cena, opakowanie).
karand Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Opublikowano 29 Marca 2007 Właśnie kupiłem w katowickim przedstawicielstwie 3M Scotchmate SJ 352 D. Dwie taśmy 5m x 25mm, taśma A - haczyki, taśma B - pętelki. Tasmy pokryte są klejem i bardzo dobrze trzymają się na różnych powierzchniach. Opakowanie które kupiłem było najmniejszym jakie jest w sprzedaży (a potrzebowałem tylko 10 - 20cm ). Taśma ma tylko jedną wadę. Jest nieprzyzwoicie droga i jej zakup to wielka ekstrawagancja i chwila szaleństwa z mojej strony :oops: . Jeżeli ktoś z Was jest równie szalony jak ja to proszę o PM. Chętnie odstąpie dowolnej długości odcinki po cenie zakupu.
a_skot Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Dowolną ilość rzepa samoprzylepnego można zakupić w OBI w cenie ok. 7 zł/mb
karand Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Opublikowano 29 Marca 2007 Dowolną ilość rzepa samoprzylepnego można zakupić w OBI w cenie ok. 7 zł/mb Jeżeli napisałbyś to kilka godzin wcześniej to pewnie byłbym Ci bardzo wdzięczny....
czhomik Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 Ja również używam takiego rzepa z klejem samoprzylepnym z OBI za 7zł i jeszcze ani razu mnie nie zawiódł
alchemique Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 A ja zadam pytanie takie: Czym kleicie rzep do balsy? Czy wspomagacie sie gestym ca? Ja ostatnio z tego korzystalem i wyszlo nienajgorzej. Macie jakies doswiadczenia ?
Tosiek_123 Opublikowano 19 Września 2007 Opublikowano 19 Września 2007 Właśnie miałem przyjemność zamocowania rzepa do pakietu, balsy i sklejki. Do balsy i sklejki użyłem gęstego CA bez przyspieszacza, podczas sklejania mocno docisnąć. Trzyma bardzo dobrze. Co do folii termokurczliwej stosowanej w pakietach to polecam wyczyścić miejsce klejenia zmywaczem do paznokci. Zmywacz delikatnie rozpuszcza folię i staje się ona matowa przez co nie jest już tak śliska. Użyłem gęstego CA bez przyspieszacza mocno dociskając klejone elementy. Z efektu klejenia jestem zadowolony. Gdyby jednak połączenie nie wytrzymało to z pewnością tu napiszę.
mieczotronix Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 Chłopaki, ja drogą prób i błędów doszedłem do tego, że najlepszy jest UHU POR Smaruję obficie rzepa POR-em, i odkładam na 10 minut. Potem przyklejam do gładkiej koszulki pakietu bez żadnego odtłuszczania itepe, przyciskam i zostawiam na noc. Następnego dnia można latać. To w zasadzie jedyna wada (że trzeba kilka godzin poczekać). Po kilku dniach spoina robi się jeszcze mocniejsza, choć przez cały czas pozostaje usiwalna. POR jest lepszy niż CA i lepiej się nadaje na połączenie dwóch dość elastycznych materiałów (kosztulka się trochę rozciąga przy odczepianiu pakietu), pracuje i nie kruszy się wskutek naprężeń. Na pora kleję też rzepy do wszystkiego innego: regulatorów, odbiorników, klapek w kadłubie zamykanych na rzepy. Trzyma tip top. Dodatkową zaletą jest to, że jak trzeba rozpakietować pakiet i zdjąć koszulkę, to rzepa naklejonego na POR można odkleić i przykelić potem na nowy pakiet. Można też całkiem rzepa zrecyclować usuwając resztki POR-a które z niejakim trudem palcem można usunąć.
pilot Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 Swego czasu wszedłem w posiadanie rzepów używanych do klejenie mebli...To chyba jest to produkt marki 3M. Dokładnie tak, jak piszesz. To jest rzep 3M a nazywa się Dual Lock. Jest to coś w rodzaju grzybków, które zatrzaskują się wzajemnie. Jest do kupienia ale cena trochę powalająca - dokładnie nie pamiętam ale coś ok. 50 zł. za 1m chyba.
mRqS Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 Jeśli chodzi o lepienie rzepa do balsy (wcześniejsze pytanie), używam szybkiej żywicy. CA za bardzo wsiąka.
instruktor Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 Ale najlepiej użyć rzepa samoprzylepnego.Kupiłem coś takiego w supermarkecie.
mRqS Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 Nie mam zaufania do samoprzylepnych rzepów w przypadku większych modeli i cięższych pakietów.
Nielot Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 A ja kupiłem w rcskorpion.Bardzo dobry rzep i przystępna cena.
mieczotronix Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 Żaden samoprzylepny, z tych które testowałem nie trzymał mi się tak dobrze, jak zwykły rzep z pasmanterii na bazarku po 2 zł / mb + uhu POR po 5 zł / tubkę.
instruktor Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 Mocuję Sanyo 8x 1600mAh w kadłubie Falcona i jeszce żaden sam nie puścił.Od foli odrywa sie w wielkim trudem
Tomek Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 Na przyklejenie odbiornika używam rzepa 3M o rozmiarze 1cm na 1czm. Do przyklejenia pakietu 800-900mA używam 3x 1,5 cm . Do przyłapania pakietu 2200Ma 3cele wystarczy mi 5 cm na 2 cm. Prędzej wręgi pourywam niż mi pakiet odpadnie. Zresztą przy 5cm pakietu nie da się odkleić ,trzeba zacząć podważać , inaczej nawet 3mm sklejka ustąpi ,a nie rzep.
afish Opublikowano 21 Września 2007 Opublikowano 21 Września 2007 mieczotronix, gdzie kupiles UHU por za 5 zł/tubka ?? bo ja kupuje prawie za 8 na modele.sklep.pl a ostatnio troche duzo tego kleju mi schodzi ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.