Wojak Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Tylko gdzie takiego rzepa można kupić :?: rzep Gdzie kupić Tylko czy sprzedają w detalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Chyba nie byliście w pasmanterii - a piałem już o tym że nabyłem tam rzepy z klejem za śmieszne pieniądze Klej trzyma naprawde dobrze (nawet so mojego pudełka na aku wykonanego z sklejki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 rzep Gdzie kupić Tylko czy sprzedają w detalu? Dzięki za podpowiedź. Pytałem się w firmie sprzedającej produkty 3M w Katowicach - nie prowadzą sprzedaży detalicznej . Wysłałem też maila do 3M Poland i czekam na odpowiedź. EDIT dn. 26.03.2007 Włąśnie otrzymałem odpowiedź z firmy 3M Poland. Podano mi adresy w Katowicach i Krakowie gdzie mogę kupić tę taśmę z rzepem. Pod koniec tygodnia będę w Katowicach więc zainteresowanym będę mógł udzielić więcej informacji (cena, opakowanie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Właśnie kupiłem w katowickim przedstawicielstwie 3M Scotchmate SJ 352 D. Dwie taśmy 5m x 25mm, taśma A - haczyki, taśma B - pętelki. Tasmy pokryte są klejem i bardzo dobrze trzymają się na różnych powierzchniach. Opakowanie które kupiłem było najmniejszym jakie jest w sprzedaży (a potrzebowałem tylko 10 - 20cm ). Taśma ma tylko jedną wadę. Jest nieprzyzwoicie droga i jej zakup to wielka ekstrawagancja i chwila szaleństwa z mojej strony :oops: . Jeżeli ktoś z Was jest równie szalony jak ja to proszę o PM. Chętnie odstąpie dowolnej długości odcinki po cenie zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 cenie zakupu. a ile ona wynosi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_skot Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Dowolną ilość rzepa samoprzylepnego można zakupić w OBI w cenie ok. 7 zł/mb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Dowolną ilość rzepa samoprzylepnego można zakupić w OBI w cenie ok. 7 zł/mb Jeżeli napisałbyś to kilka godzin wcześniej to pewnie byłbym Ci bardzo wdzięczny.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Ja również używam takiego rzepa z klejem samoprzylepnym z OBI za 7zł i jeszcze ani razu mnie nie zawiódł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 A ja zadam pytanie takie: Czym kleicie rzep do balsy? Czy wspomagacie sie gestym ca? Ja ostatnio z tego korzystalem i wyszlo nienajgorzej. Macie jakies doswiadczenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tosiek_123 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Właśnie miałem przyjemność zamocowania rzepa do pakietu, balsy i sklejki. Do balsy i sklejki użyłem gęstego CA bez przyspieszacza, podczas sklejania mocno docisnąć. Trzyma bardzo dobrze. Co do folii termokurczliwej stosowanej w pakietach to polecam wyczyścić miejsce klejenia zmywaczem do paznokci. Zmywacz delikatnie rozpuszcza folię i staje się ona matowa przez co nie jest już tak śliska. Użyłem gęstego CA bez przyspieszacza mocno dociskając klejone elementy. Z efektu klejenia jestem zadowolony. Gdyby jednak połączenie nie wytrzymało to z pewnością tu napiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Chłopaki, ja drogą prób i błędów doszedłem do tego, że najlepszy jest UHU POR Smaruję obficie rzepa POR-em, i odkładam na 10 minut. Potem przyklejam do gładkiej koszulki pakietu bez żadnego odtłuszczania itepe, przyciskam i zostawiam na noc. Następnego dnia można latać. To w zasadzie jedyna wada (że trzeba kilka godzin poczekać). Po kilku dniach spoina robi się jeszcze mocniejsza, choć przez cały czas pozostaje usiwalna. POR jest lepszy niż CA i lepiej się nadaje na połączenie dwóch dość elastycznych materiałów (kosztulka się trochę rozciąga przy odczepianiu pakietu), pracuje i nie kruszy się wskutek naprężeń. Na pora kleję też rzepy do wszystkiego innego: regulatorów, odbiorników, klapek w kadłubie zamykanych na rzepy. Trzyma tip top. Dodatkową zaletą jest to, że jak trzeba rozpakietować pakiet i zdjąć koszulkę, to rzepa naklejonego na POR można odkleić i przykelić potem na nowy pakiet. Można też całkiem rzepa zrecyclować usuwając resztki POR-a które z niejakim trudem palcem można usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Swego czasu wszedłem w posiadanie rzepów używanych do klejenie mebli...To chyba jest to produkt marki 3M. Dokładnie tak, jak piszesz. To jest rzep 3M a nazywa się Dual Lock. Jest to coś w rodzaju grzybków, które zatrzaskują się wzajemnie. Jest do kupienia ale cena trochę powalająca - dokładnie nie pamiętam ale coś ok. 50 zł. za 1m chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Jeśli chodzi o lepienie rzepa do balsy (wcześniejsze pytanie), używam szybkiej żywicy. CA za bardzo wsiąka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Ale najlepiej użyć rzepa samoprzylepnego.Kupiłem coś takiego w supermarkecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Nie mam zaufania do samoprzylepnych rzepów w przypadku większych modeli i cięższych pakietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 A ja kupiłem w rcskorpion.Bardzo dobry rzep i przystępna cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Żaden samoprzylepny, z tych które testowałem nie trzymał mi się tak dobrze, jak zwykły rzep z pasmanterii na bazarku po 2 zł / mb + uhu POR po 5 zł / tubkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Mocuję Sanyo 8x 1600mAh w kadłubie Falcona i jeszce żaden sam nie puścił.Od foli odrywa sie w wielkim trudem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Na przyklejenie odbiornika używam rzepa 3M o rozmiarze 1cm na 1czm. Do przyklejenia pakietu 800-900mA używam 3x 1,5 cm . Do przyłapania pakietu 2200Ma 3cele wystarczy mi 5 cm na 2 cm. Prędzej wręgi pourywam niż mi pakiet odpadnie. Zresztą przy 5cm pakietu nie da się odkleić ,trzeba zacząć podważać , inaczej nawet 3mm sklejka ustąpi ,a nie rzep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 mieczotronix, gdzie kupiles UHU por za 5 zł/tubka ?? bo ja kupuje prawie za 8 na modele.sklep.pl a ostatnio troche duzo tego kleju mi schodzi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.