Grzechu Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Pierwszy model po grubo ponad pół roku bez latania ani niczego podobnego Yak54 z depronu 3mm, morda epp 5mm, rozpiętość 80cm. Waga do indoor 135-145g oscyluje, ja robię go z myślą bardziej na podwórko (na malutkiej działce to wieczornego latania), czyli celuję w 160-170g. TURNIGY 2204-14T 19g Outrunner Śmigieło 8x4,3 prawdopodobnie (jeśli za słabo będzie to wrzucę 9") Turnigy Plush 10A 3x HXT 500 Rhino 2s 460mah (28,5g) Na razie model z 1 serwem na lotkach i popychaczami lotek waży 55g (brakuje tylko popychaczy sterów, na wysokości pull-pull) A zdjęcia z początkowej fazy, resztę jutro wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Jak robiłeś malowania?? Bardzo fajnie wyszły, sam chce sobie zrobić deskolota ale nie mogę patrzeć na to zielone niepomalowane paskudztwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Nie ja malowałem, te czerwone/pomaranczowe juz było, model od K. Halickiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 TURNIGY 2204-14T 19g OutrunnerŚmigieło 8x4,3 prawdopodobnie (jeśli za słabo będzie to wrzucę 9") Turnigy Plush 10A 3x HXT 500 Rhino 2s 460mah (28,5g) Wystarczy 8x4,3. Latam na takim zestawie 130 - 140g shockami i mocy jest dość, a nawet aż nadto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 No zobaczymy, 140g to na pewno mieć nie będę, a 160g to o prawie 15% więcej masy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 No zobaczymy, 140g to na pewno mieć nie będę, a 160g to o prawie 15% więcej masy U mnie ten silnik latał w modelu 190g i na śmigle 8x4,3 wisiał na trochę ponad pół gazu Mam czarne śmigło z hobbycity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 No zobaczymy, 140g to na pewno mieć nie będę, a 160g to o prawie 15% więcej masy Tylko ze względu na akumulator chyba Ja mam 144 g z pakietem 2s400 Polyquesta. Reszta wyposażenia identyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Grzechu z takim wyposażeniem jest mi bardzo przykro ale nie osiągniesz 170g :D chyba ze nawalisz kleju i dasz wzmocnienia z 3mm prętów węgla:D edit: nie podałeś jaki masz odbiornik? a to pewnie jakiś standardowy co 30g wazy i stad ta masa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Assanik, całe 4,5grama :mrgreen: Po cichu liczę na jak najmniejszą wagę ~150g :mrgreen: Wtedy mogę sobie wrzucićpakiet 700-800 i mieć większą masę i długi czas latania - idealnie na trawnik model wyjdzie ~60g (z popychaczami, podwozie itp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Po cichu liczę na jak najmniejszą wagę ~150g :mrgreen: Wtedy mogę sobie wrzucićpakiet 700-800 i mieć większą masę i długi czas latania - idealnie na trawnik Ja latam z 400mAh ok. 8-10 minut, pół 3D pół wygłupy... 850mAh mam w Infineonie (260g) i latam nim ok. 12-15 min, więc nie wiem po co ci aż taki akumulator Sądzę, że już Z akumulatorem wyjdzie ok. 160 - 170. Znam ten model, także wiesz Oczywiście wszystko własnie na trawniku przed domem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Na wysokości pull-pull, na kierunku sam nie wiem (wtedy zostałby mi dodatkowy pręcik węglowy to bym kadłub wzmocnił). Lotki gotowe, tylko rurką termo połączyć i spasować węgiel-drut, ramię od HXT500 przedłużyłem naped wysokości, linka mi z flasha została, na kierunek nie wiem co użyć, w wędkarskim dostanę nitkę kevlarową za grosze? Sprawdzałem wychylenia, na oryginalnym ramieniu HXT500 które jest malutkie wychylenia bliskie maksymalnych, wrzucę EXP 125% i gitara będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 A ja nie polecam takiego mocowania popychacza z dźwignią jak na lotkach, w moim wypadku stawiało duży opór i utrudniało pracę serw, normalne mocowanie na "z" albo podobnie w moim odczuciu sprawuje się o niebo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Takiego czyli jakiego? Wielu dobrych pilotów stosuje takie rozwiązanie. Wszystko opiera się na rurce termo, gdzie w środku są 2 pręty weglowe w niewielkim odstępie od siebie (nad połączeniem skrzydła i lotki). Popychacz zatem wygina się we wszystkich kierunkach. Nie jest to jeden sztywny pręt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 wiem ale u mnie koszulka wyginała się bardzo ciężko, może miałem jakieś twarde koszulki, ale zraziłem się do tego typu mocowań i stosuje tradycyjne. Serwo bardzo cierpiało i większość siły musiało pokonać opór jaki daje taka dźwignia :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 ja biorę kawałek druta i go zaginam robiac kat 90* i wkladam na orczyk i ten kawalek druta daje do rurki weglowej, z drugiej strony na popychacz tak samo i dobrze działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 wiem ale u mnie koszulka wyginała się bardzo ciężko, może miałem jakieś twarde koszulki, ale zraziłem się do tego typu mocowań i stosuje tradycyjne. Serwo bardzo cierpiało i większość siły musiało pokonać opór jaki daje taka dźwignia :| Ja zanim założę koszulkę na pręt po prostu ją rozgrzewam i rozciągam. Ma wtedy cieńsze scianki. Opcja druga, to wygięcie koszulki póki jest ciepła po obkurczaniu - robi się wtedy coś na zasadzie "zwężki", zawiasu czy jakoś tak. To rozwiązanie spokojnie daje radę z HXT500 i z serwami EM 4,3g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 80g model gotowy do zakładania rc (waga już z serwami i popychaczami). Serwo HXT500 waży 6,5g zamiast 5g jak podaje producent... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 5g bez kabla i orczyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Waga fajna, przy lekkim sprzęcie w 135 do lotu zmieścisz się bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 135g robiliśmy rok temu. Teraz poniżej 120g schodzimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.