10000Hz Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 6 godzin pracy w dniu dzisiejszym i również stałem się posiadaczem funtanki , tyle że o rozpiętości 100cm (powiększyłem samo skrzydło i ciekaw jestem czy będzie chciało to ustrojstwo latać) Foto oraz dokładniejszy opis (a pozmieniałem trochę z racji rozpiętości.. :? )postaram się wrzucić jutro po oblocie (o ile na takowy pozwoli pogoda), gdyż nie chciałbym zamieszczać foto modelu który (choć zakładam że nie gdyż nic na to nie wskazuje) okazałby się nielotem.. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 foto oraz dokładniejszy opis (a pozmieniałem trochę z racji rozpiętości.. :? )postaram się wrzucić jutro po oblocie To aż tak długo nam każesz czekać..... Foty, foty, foty!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 i 2 paczuszki przyszły, a w nich: -4serwa hxt 900 -kable Y -silnik emax (ten co ma 745g ciągu zapomniałem jaki :oops: ) -regiel 18A mag 8 -odbiornik corona 4ch http://hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8623&Product_Name=Corona_4Ch_Single_Conv._Rx_35MHz_(without_Crystal) 3 paczka z pakietami i innymi rupieciami powinna przyjść niedługo bo wysłana została 19 grudnia takie to wszystko malutkie :shock: (zwłaszcza odbiornik bo 1 raz mialem takie podzespoły w ręku. bo to mój 1 model rc 8) ) Takie mam małe pytanie a właściwie wątpliwość: czy do tego odbiornika wejdą kwarce e-sky (czy nie bedą za duże?), bo niestety aparatura e-sky :? i kwarce takie same chce raczej dać - te dziurki w coronie są troche mniejsze niż w nadajniku. powiedzcie proszę czy nadadzą sie te kwarce P.S. fotki samolotu wrzuce może jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam bo to mój 1 model rc Ten model nie nadaje się do nauki latania. Popatrz na forum na takie konstrukcje jak Rwd, Toto, Zefirek, zrób takiego i naucz sie latać. Ten model zostaw sobie na pózniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 W tym odbiorniku potrzebne są z tego co wiem kwarce mikro. No model nie jest najlepszy do nauki lecz powiem że ja najpierw zbudowałem RWD bez lotek to rozbiłem, zrobiłem shocka z lotkami no i zacząłem w końcu latać (Tylko uwaga ja jestem inny i radzę zacząć od trenerka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 bartek1333, kupiles odbiornik na mikro kwarce i masz klopot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Tu masz kwarce GWS http://www.nastik.pl/kwarc-odbiorczy-mikro-35mhz-p-327.html nie wiem do końca czy będą dobrze działać lecz raczej nie pozostaje ci nic innego jak spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 jeśli masz pojęcie o lutowaniu to lutownica w rękę i do roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 kupiles odbiornik na mikro kwarce AAAAAA :!: :? jeśli masz pojęcie o lutowaniu to lutownica w rękę i do roboty :mrgreen: chodzi ci o to, żeby nóżki zwykłego kwarca przez kabelki podłączyć do odbiornika? Ten model nie nadaje się do nauki latania. Popatrz na forum na takie konstrukcje jak Rwd, Toto, Zefirek, zrób takiego i naucz sie latać. Na symulatorach popylam akrobatami :mrgreen: to może nie będzie tak źle, a poza tym model prawie skończony więc nie opłaca mi się zostawić tego i robić następnego . Jak powiedziałem zamieszczam foty samolotu: na początku zawartość paczek teraz sam samolot i wstępne podwozie zamocowane taśmą (żebycie nie myśleli, że tak będzie ono zamocowane 8) ) podwozie główne jest zrobione z drutów do szycia , a tylne z nie wiem czego (babcia wygrzebała to coś z szuflady, a że było twarde to je sobie wziąłem :jupi: ) i lotki: w jaki sposób moge zamocować lotki przy skrzydle (próbowałem taśmą, że kleje krawędź szlifowaną listewki przy lotce do krawędzi skrzydła ale odpada, próbowałem też do dołu skrzydła - działało tylko troche krawędź skrzydła odkryta szpeci model (chociaż do miss piękności to on nie należy ) ) dzięki za szybkie odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 1. Nie widzę dalszej przyszłości takiego mocowania podwozia. Przy mocnijszym lądowaniu odleci od kadłuba. 2.Lotki spróbuj zamontować na zawiasach z dyskietki komputerowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 dzialeczka 1. Nie widzę dalszej przyszłości takiego mocowania podwozia. Przy mocnijszym lądowaniu odleci od kadłuba. przecież napisał: wstępne podwozie zamocowane taśmą (żebycie nie myśleli, że tak będzie ono zamocowane A dlaczego nie możesz zrobić zawiasu na taśmie? Powinno to działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Nie widzę dalszej przyszłości takiego mocowania podwozia. Przy mocnijszym lądowaniu odleci od kadłuba. a gdyby to przykryć drugim kawałkiem balsy, przykleić do kadłuba i jeszcze taśmą naprawczą przymocować ? a jak nie to co byś proponował :?: Lotki spróbuj zamontować na zawiasach z dyskietki komputerowej. wielkie dzięki EDIT: jak kręce ten silnik to wydaje mi się, że co chwila "zachacza" o magnes. Czy ma tak być i przy podłączeniu się sam dotrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Ale czujesz ze tak przeskakuje czy czujesz tarcie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 JA osbiście podwozie robie tak : wyginam drut w kształt V . w miejscu giencia drutu naklejam i skrecam z dwóch stron sklejka o kształcie prostokątów. Taki "bloczek" wklejam do srodka kadłuba miedzy sciany kadłuba . wklejam obrazek, nie wiem czy cos on Ci powie.(zdolnosci w pain-cie nie mam);p http://img43.imageshack.us/i/aaaaaauc.jpg/ 2. Jeżeli silnik Ci tak ociera na to wygląda że magnes sie odkleił . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Ale czujesz ze tak przeskakuje czy czujesz tarcie przeskakuje wklejam obrazek, nie wiem czy cos on Ci powie.(zdolnosci w pain-cie nie mam);p powiedział nawet dużo :mrgreen: tylko skąd wziąć taki długi i w miare sztywny drut :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 No to jak przeskakuje to jest dobrze Gdyby ocierał to magnes się odkleił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Ja podeszłem do firmy co robi spręzyny i kupiłem od nich drut 3-4 mm srednicy. są również takie druty w modelarskich sklepach. http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p672,drut-stalowy-4mm http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p671,drut-stalowy-3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Locke napisał/a: Ten model nie nadaje się do nauki latania. Popatrz na forum na takie konstrukcje jak Rwd, Toto, Zefirek, zrób takiego i naucz sie latać. Na symulatorach popylam akrobatami :mrgreen: to może nie będzie tak źle, a poza tym model prawie skończony więc nie opłaca mi się zostawić tego i robić następnego . Symulator to nie rzeczywistość ale nie poddawaj się. Wszyscy mówią, że zaczynać od trenerków ale jeśli się chce i trenuje na symulatorze to można od czego innego zacząć.... Ja zacząłem od spaliniaka Calmato 40 Sport i nie zaliczyłem jeszcze ani jednego kreta a latam już 2 lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 a wgl jaki masz symulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 :mrgreen: chodzi ci o to, żeby nóżki zwykłego kwarca przez kabelki podłączyć do odbiornika? najlepiej do kwarca dolutować kawałeczki drutu takie żeby miały właściwy rozstaw i średnicę do wpięcia go w małe gniazdo w odbiorniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.