Webster95 Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Ale mają talent ! Też bym tak chciał... fajny ten model halowy masz może plany do ściągnięcia ?
Webster95 Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Dzięki wielkie Ciekawe co z tego wyjdzie
Webster95 Opublikowano 27 Listopada 2010 Opublikowano 27 Listopada 2010 Witam. czym pomalować model halowy (cały z depronu) jakieś farby ? może taśma bo efekt na 10 zdjęciu od dołu wygląda znakomicie
Gość kotecek Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Witam. czym pomalować model halowy (cały z depronu) jakieś farby ? może taśma bo efekt na 10 zdjęciu od dołu wygląda znakomicie http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=338643&sid=a003bbaf8e9fe7f1ad76092c7c55103a#338643
Jedrula Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Jeśli byłby potrzebny nadajnik to mam na zbyciu za friko taki na 35mhz odbiornik też tylko nie wiem czy działa.
robraf Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 może to dziwne.. co teraz powiem ale nie tylko mnie to trapi od dawna.. po co stale te same zdjecia?? nie lepiej jak będzie jakis postep przy modelach.. całe modele , obloty itp.. a tu stale te same dzieciaki.. ehh.. :roll: :roll: :shock:
samolocik Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Rysiek, być może Robertowi chodziło o to, że na zdjęciach nie ma udokumentowanego tego co powyżej napisałeś. Fajnie by było widzieć, że modele na zdjęciach są powoli i starannie składane a potem oblatywane., nawet jeżeli są z papieru.
robraf Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 samolocik, no właśnie o to mi chodziło.. u nas w modelarni MDK na zajęciach dzieci robią modele a jak wszyscy skonczą to zgadujemy się na WSPOLNE latanie.. cos w stylu" hej słuchajcie. Latamy wszyscy w niedziele. Kto ma chęci i model ( lub ewentualnie tylko popatrzec) to wpadać na pligon gdzie mamy swoją miejscówkę" i tyle prawie w każdą niedziele zbieramy sie latac czym mamy.. od rzutków przez spalinowe akrobatki, szybowce itp po Śmigłowce. Jak to sie mowi: trzeba latać czym się ma .. tutaj z chęcią tez bym zobaczyl jak śmigają te modele co na zdjęciach.. nie mowie zeby byly niewiadomo jakie ładne czy cos.. ale miło jest popatrzec ze to nie tylko modele statyczne ;]
piejar Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Fajny masz krawat Rysiu :devil: I jaki czerwony :rotfl: Wesołych Świąt Tobie i Twoim dzieciakom. Bogatego Dzieciątka i coby dużo modeli i inszego badziajstwa z Chin znojdło się pod stromkiem
GiulioN Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Jak wiadomo Kotecek nie może pisać postów, dlatego przez jakiś czas ja się trochę zajmę tym wątkiem. Niektórzy chcieli, aby były ukazane postępy przy modelach, a więc Krzysiek2 prawie skończył kadlub do modelu gumówki, pierwotnie kadłub miałbyć prosty, ale z racji tego, iż buduje bardzo dobrze, Pan Ryszard pozwolił na kadłub zwężany: Antek w przerwach w budowie modelu szybowca klasy F3J/M "Fuks", buduje model halowy MK-34 autorstwa Pana Mariusza Wrony, model prawie na ukończeniu, pozostalo wkleić podwozie i elektronikę: W tle również drugi model halowy Quasar, remontowany przeze mnie: Dnia 13 stycznia bieżącego roku, odbylo się spotkanie organizacyjne modelarni w Marklowicach:
samolocik Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 A możecie wrzucić relację z budowy dowolnego modelu w odpowiednim dziale: szybowce/motoszybowce/elektryki lub innym? Jak sobie radzicie ze zdobywaniem wyposażenia do modeli?
GiulioN Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Z wyposażeniem do modeli radzimy sobie w miarę dobrze. Co jakiś czas jak przyjeżdżamy do modelarni czeka na nas paczka spodziewana lub nie, np. ostatnio dostaliśmy niespodziewanie aparaturę firmy Jamara. Trochę brakuje nam silników, regulatorów i akumulatorów, ale jak pisałem wyżej, dajemy radę. A możecie wrzucić relację z budowy dowolnego modelu w odpowiednim dziale: szybowce/motoszybowce/elektryki lub innym? Ja planuję (nic nie obiecuję) wrzucić budowę Pitts'a Jamary w dziale "Parkflyer, slowflyer, schockflyer" poza tym tematem, ale to za jakiś czas, bo w modelarni na razie jak widać robimy halówki i szykujemy szybowce klasy F3J/M na zawody i nie mam jak go zacząć, a czekają jeszcze piankowe akrobatki.
samolocik Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Napisz proszę jakich dokladnie lub do jakich modeli brakuje Wam silników, regulatorów i akumulatorów. Możecie wrzucić relację z budowy F3J/M lub modelu na halę. Też będzie ciekawie! Powodzenia
GiulioN Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Brakuje nam napędów do EasyGlidera (silnika, regulatora 3f, oraz składanego śmigła i akumulatora lipol 3 celowego) i do Skydreamera (też 3f) i trochę mocniejszego silnika i regulatora do Sharka (ten dwuplat, którym latałem), dwóch pakietów 8 paluszkowych do zasilania naszych nadajników: Sanwa i Dynam, oraz i używanych akumulatów lipol 3 celowych do napedu naszych dwóch Easy Starów, P.S.: Brakuje nam jeszcze kwarców pojedynczej przemiany (zbieramy nawet niekompletne, do samego nadajnika, lub odbiornika)
GiulioN Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Trochę zdjęć z sobotnich zajęć: Krzysiek2 dalej robi kadłub swojej gumówki Oklejanie kadłuba Daniel2 buduje model Tukan Paweł stara się skończyć model F3J/M "Fuks" ]Na drugim planie ja dalej "walczę" z modelem Quasar, a Daniel buduje model "Kowalik"
samolocik Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Giulio, poprowadźcie proszę w odpowiednim dziale relację z budowy, któregoś ze znajdujących się na powyższych zdjęciach modeli konstrukcyjnych. Po zakończeniu relacji z budowy i pierwszym locie w dowód uznania dla Waszej pracy otrzymacie ode mnie nowy silnik Emaxa z serii GT do swojego Easy Glidera. Daj proszę znać, czy podejmujecie wyzwanie
Łukasz K. Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Koło Quasar moja aparturka Pelikana ;D Jak tam się sprawuje,i naprawiliście ten odbiornik ?
GiulioN Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Giulio, poprowadźcie proszę w odpowiednim dziale relację z budowy, któregoś ze znajdujących się na powyższych zdjęciach modeli konstrukcyjnych. Po zakończeniu relacji z budowy i pierwszym locie w dowód uznania dla Waszej pracy otrzymacie ode mnie nowy silnik Emaxa z serii GT do swojego Easy Glidera. Daj proszę znać, czy podejmujecie wyzwanie Czy szykowanie do lotu modeli F3J/M też się w to wlicza? Koło Quasar moja aparturka Pelikana Jak tam się sprawuje,i naprawiliście ten odbiornik ? Wszystko pięknie działa
samolocik Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Cyt. "Czy szykowanie do lotu modeli F3J/M też się w to wlicza?"... Jeżeli jest to tylko szykowanie do lotu zbudowanego modelu to nie. Musi być kawałek budowy, dlatego zaczęte-konstrukcyjne modele z powyższych zdjęć jak najbardziej tak
GiulioN Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Musi być kawałek budowy, dlatego zaczęte-konstrukcyjne modele z powyższych zdjęć jak najbardziej tak Czyli jak np. Paweł ma niesklejone ze sobą części skrzydła do Fuksa centropłat i uszy, do tego wykonuje jeszcze ster kierunku, będzie montował wyposażenie, pokrywał folią to mogłoby być?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.