Patryk Sokol Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Hej! Właśnie poskładałem Spin'Acza dla siebie i wygląda toto tak: Niestety skrzydła wyszły brzydko, bo w czasie przesączania tkaniny na nie, podałem Ramzesowi czarną pastę pigmentową do żywicy i już rozpuścić się dziadostwa nie udało (na opakowaniu było go trochę i zostało mi na rękawiczkach). No, ale czemu go właściwie pokazuje, skoro to Spin'Acz jak każdy inny? Bo jak go położyłem na wagę to szoku doznałem. Toto waży tylko 249,4g, przy powierzchni 22dm2 8) Co ciekawe całkowicie olałem wagę modelu podczas budowy i nawet nie ważyłem elementów po wyjęciu z worka. Podobnież kadłub i stateczniki potraktowałem. Aż mnie korci coby sobie kevlar zamówić i zrobić model odchudzony do granic możliwości, z przystosowanym obrysem skrzydła i profilami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Fota nie działa, a przynajmniej u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Ja widze tylko papier i tekst Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 U mnie jest (FF3). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pman Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Hmmm... u mnie też nie ma (FF3.5) :?: Na początku myślałem, że to Adblock, ale jednak nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Fotka "przed" mi się wyświetla wyśmienicie. Natomiast teraz czekamy na fotki "po". A najlepiej filmik z rozbicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Rozbicie? Raczej wyklejenie rurki Szanowny Panie Cezary, przynajmniej to co widziałem No chyba że lekkie uszkodzenie laminatu, ale to zdecydowanie do naprawienia. Jak widać- poczta pantoflowa super działa :lol2: Bawi mnie to :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Kraksa jest kraksą i nie zmieni tego nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Rozbicie? Raczej wyklejenie rurki Jeśli nie tym razem to następnym To tylko kwestia czasu :twisted: I weź mi tu nie Panuj, bo staro się czuję mimo wszystko pozdrawiam, SPC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Nie wiem czy Pan Czaro wie, ale życzenie komuś źle nie świadczy o Panu dobrze... :| A jeżeli chodzi o sam model- latał dość ładnie, niestety wymaga jeszcze lekkiej regulacji. Jak znajdę zdjęcie Patryka z modelem to wstawię do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Osprzęt Patryka na pikniku Fotka z albumu wojt88 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Mam niedparte wrażenie że jeden ze Spin'aczy miał dzielone :devil: skrzydło (płaty). Miałem omamy wzrokowe na Pikniku ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 To były moje "podzielone" po wbiciu w zimię Tak dobrze mi się ostatnio latało że rzuciłem modelem przy włączonych klapach :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Nie wiem czy Pan Czaro wie, ale życzenie komuś źle nie świadczy o Panu dobrze... :| Pan źle nie życzy, ale każdy kto choć trochę ma pojęcie o DLG wie, że żywot tych modeli jest dość ograniczony. A jeżeli chodzi o sam model- latał dość ładnie To ja pozwolę sobie skopiować Twoje pytanie z innego tematu i zapytać czy masz jakieś wymierne porównanie z innymi konstrukcjami DLG z "wyższej półki"? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Przykro mi Panie Cezary jednak widziałem już modele DLG w akcji. Na pewno widziałem Rmini, Wjagrę, Long Shot 2 a do tego dwóch znajomych latało identycznymi DLG na lotniku, niestety nie pamiętam nazwy. A o "produkcjach własnych" już nie wspomnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Model modelem, ale pilot pilotem. Przeciez niejednokrotnie czołowe miejsca na zawodach zajmowały modele, można powiedzieć nie z górnej półki po kilkaset euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Przykro mi Panie Cezary jednak widziałem już modele DLG w akcji. Na pewno widziałem Rmini, No to nie dziwne, że jest Ci przykro :twisted: Przeciez niejednokrotnie czołowe miejsca na zawodach zajmowały modele Powiedział tonem eksperta Ramzes, co jeszcze na żadnym turnieju się nie pojawił, nawet w roli cichego obserwatora Ciekaw jestem, czy masz jakiś niejednokrotny przykład na uzasadnienie swojej tezy? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 co jeszcze na żadnym turnieju się nie pojawił Byłem na jednym Pamięć zawodzi? :rotfl: We Wrocławiu. A jeden jak by nie patrzac to nie zero. A czasem Pan Siama nie lata modelem własnej produkcji?? A co do tych zawodów to najbliższe organizowane są od nas we Wrocławiu, jak narazie nie mam auta więc ciężko gdziekolwiek jechać. Może zmieni to się w przyszłym roku. Btw. Ekspert Ramzes, fajnie by było, ale tak nie jest Zresztą ten wątek miał być chyba o czymś innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Wydaje mi się że to ten model w locie A tutaj leniący się pilot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Wypraszam sobie! Ja się nie leniłem, ja kontemplowałem Widzę, że wszyscy dzisiaj w bojowych nastrojach, idźcie sobie lepiej polatać (tak Ramzes, latać masz iść) Dobra do rzeczy: Owszem modelik uszkodzony został, lecz to nie z odchudzenia zbyt okrutnego (toć wcale odchudzany nie był) zaś czyste lenistwo mną powodujące, co mi rurę jedynie na CA przykleić kazało. Efekt taki, że rurę się odkleiła i po lotach było na dzień ówczesny. Próba naprawy na CA raz kolejny nie wyszła i w efekcie rozkleiło się raz drugi, ale przy rzucie już konkretniej, czym kilka pierdółek do naprawy spowodowało. W zasadzie problemem wielkim uszkodzenie owe nie były, bo model już dzisiaj latał na zboczu w Żywcu chybcikiem znalezionym. I mimo wiaterku ładnie sobie poczynał. Niestety pech wrodzony kazał zostawić kartę od aparatu w czytniku w laptopie i jedynie zdjęciem komórkowym dysponuje Ale patrzcie tak czy inaczej mości, boś to żal krajobrazów tak uroczych nie oglądnąć: I jak tu gór nie wielbić, jak ona tak przepyszne widoki i jeszcze pyszniejszą termikę oferują? Aż się wybrać trzeba będzie w góry, może nie tak zacne, ale miejscu memu zamieszkania bliższe znacznie. ps. Uprzedzając pytania: W czasie powrotu co się przedłużał mocno, po raz kolejny przeczytałem w całości 'Cybieriadę', co wielką książką jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.