Mirek J. Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Witam wszystkich zaimteresowanych tym modelem , posiadam te plany i musze z duszym smutkiem powiadomic ze plany zawieraja duzo pomylek i sa nie zgodne z planami samolotu , osoba w USA ktora te plany rysowala nie miala zadnego pojecia jak samolot Wilk wyglada i z tego wzgledu nastapilo duzo pomylek . Prosze sobie popatrzec na rysunki samolotu Sum a wszystko bedzie jasne o co chodzi . Wspaniale zdjecia z budowy modelu Los . Powodzenia w Nowym Roku .... Mirek J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Prosze sobie popatrzec na rysunki samolotu Sum a wszystko bedzie jasne o co chodzi Patrzę i nie rozumiem? Czy to są plany z RCstore: fsp03991 PZL-P38 Wolf designed by Roy Day http://www.rcstore.com/rs/general/listproducts5.asp?catid=33&catego=PL ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek J. Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Witam ,, Wilk mial silniki w ukladzie V odwrocone a Sum silniki gwiazdowe , tak to sa plany z Rc store . Powodzenia . Mirek J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Rozumiem. Ten amerykński plan dwusilnikowca to bardziej P48 Lampart niż P38 Wilk. Jak wynika np z tej strony: http://www.powiat.mielec.pl/poser/samoloty/pzl/pzl46.htm P46 Sum miał jeden silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek J. Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Witam -- dziekoje za poprawke , tak , chodzilo mi o samolot Lampart .wracam za kilka dni . Mirek J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Może by zrobił takiego Wilka miałbym mała eskadrę ? W miedzy czasie dorobiłem kabelki do serw lotek i klap oraz okleiłem skrzydła od dołu folia. Myslałem ze dzis okleje klapki luku bombowego ale niestey zostałem zmuszony do pracy niewolniczej w żony sklepie. więc dziś juz nic nie wydłubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Myslałem ze dzis okleje klapki luku bombowego ale niestey zostałem zmuszony do pracy niewolniczej w żony sklepie. A ja już myślałem że nikim i niczym nie musisz się zajmować. tylko swoimi latadłami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Najpierw odbębniłem 8 godzin u siebie , potem 3,5 u żony teraz 30minut przeryw na śniadanio obiado kolacje ,potem jescze tylko 1-1,5 godzinki u żony i wolność. Czale szczęście że tylko wtorki są raz w tygodniu. Poza tym zazwyczaj dłubie pomiędzy 22 a 2 rano ( łatwo zauważyć kiedy dłubie po godzinach pisania postów (pomiędzy 1 a 3 w nocy) Czyli prawie 5 godzin dziennie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 jescze tylko 1-1,5 godzinki u żony a xo będziesz się tyle stroił?? Sprężaj się tro w 15 min obrobisz się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Tomek się nastroil to pewnie model gotów do oblotu już bo ostatnio nić nie pisze, tak go w modelarni wciągło ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Marcin troche przesadził z tą gotowością , ale coraz bliżej. Na dzisiaj pomalowałem dolna częćś Łosia. Na początek do czarnego wora . Teraz skrzydełka też do wora. No i juz pomalowany Łosio od dołu. W sumie starty po malowaniu idiotycznym sposobem nie są wielkie Kilka plamek oraz dwa większe odpadki farby .Jedno widać na zdjęciu -przednia część kadłuba, druga to pod sterem kierunku , tam akurat i tak nie za bardzo da się zajżeć. A tak prezentuje się w całosci. Teraz poprawki na łączeniach kolorów. Jutro mam nadzieję , że zamontuje i pdłącze silniki. Już się nie mogę doczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freeze-F1 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Pieknie to wyglada Gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Poprosze o fotke z miejsca łaczenia kolorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Świetna robota... Może opiszą Twego Łosia w Modelarzu :roll: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 To bardzo dobry pomysł :!: Opisz swoje boje z łosiem do przeglądu modelarskiego, możesz sygnować się PFM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heyoan Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Tomek! Proszę Cię! Nie kryguj się tak. Wyszło super Pozazdrościć weatheringu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 No i dzis Łoś "poleciał" ! Co prawda tylko 0,5 sekundy ale jednak . Ale po koleji. Więc najpierw było duż dłubaniny z kabelkami , lutowaniem wtyczek no i pchaniem wszystkiego w modelu. Akurat z upakowaniem nie było zadnych roblemów z pakowaniem bo miejsca do bólu i w porównaniu do fortecy Huberta to miejsca jak na boisku piłkarskim Więc tak wyglądają założone silniki. A tak sie to kreci. http://www.szabatowski.livenet.pl/atos/los/nowe2/silniki.avi Ale to co najwaznijsze to to że silniki dają ciąg porównywalny z masą modelu. Przy rozładowanej baterii (11,2 V bez obciążenia )ciąg silników równoważy masę modelu. Tu pierwszy lot http://www.szabatowski.livenet.pl/atos/los/nowe2/los1.avi co do artykułów w Modelarzu to jeszecz na to czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Tomku ale ćwiczenie 3D łosiem to już lekka przesada :lol2: Ciesze się ze chce latac :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Piiiiikny modelik !! tu łos pana romana : http://www.f3romek.com/los.html dopiero teraz stronke znalazłem moze prędzej by sie przydała ... łos pana romana jest większy o 1m i na silniki spalinowe ...bym chciał zobaczyc jak łos elektro lub spalinowy lata !pewnie pięknie sie w powietrzu prezentuje.... :> pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Będzie wisiał! Malowanie bardzo ladnie i estetycznie wyszlo z tego co zauwazyłem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.