Tomek Opublikowano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Wczoraj niestety caly dzien dzien w pracy (8-23). Ale dzis postanowilem troche podlubac i oto efekty. Kalub Pskladane wregi z listewkami ijest juz zarys kadluba. Teraz lacznie z ogoem mam wage 154 g. A teraz przyszedl czas na oklejanie balsa(powinno dojscok 70g i bardzo usztywni kadlub) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Świetnie Ci idzie Nie widzę zbyt dobrze, ale chyba łatwiej byłoby łączyć arkusze balsy na "środku" podłużnic, a nie na ich brzegu; czyli tak, jak w drugim-prostopadłym kierunku na wręgach. Ale może mi się tylk wydaje, bo CA czyni cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Tam gdzie balsa jest na styk oznacza ze to koniec oklejania - a dajej to juz kabinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Powiem Ci ze porwales sie na dosc powazny projekt i niezle ci to wychodzi, pisze sie koniecznie na oblot, musze to zobaczyc na zywo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Artur na oblot zapraszam jak tylko bedzie gotowy. Dzis oklejalem kadlub.iestety zdjec nie bedzie bo padla mi bateria w aparacie. Jutro powinienem cokonczyc oklejanie gornej czesci kadluba przy kabinie pilotow i zabrac sie za wycinanie rzeberek pod skrzydla. Po wykonaniu skrzydla dokoncze oklejanie kadluba w jego dolnej czesci (bede wiedizal jak sie wywaza i gdzie dac serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 dzis troche przybylo -niby nie duzoa ,ale wykonanie wreg oraz ich rowne wklejenie to podstawa do dalszeje budowy skrzydla (prostego i rownego. Na zdjeciu widac umiejscowienie smigla (8x4 ) ale spokojnie wchodzi 12,4 spalinowe. Kadlub , gondole beda jedna caloscia. Dokladane beda koncowki skrzydel. Caly czas meczy mnie czy robic klapy ,ale meczy mnie tez skaldane podwozie , a na obie sprawy to juz za duzo wagi dojdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 piekna robota IHMO daj lepiej podwozie niz klapy spory bedzie do transportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Łoś ma dosyć dużą powierzchnie a wiec dałbym klapy bo moze nie chcieć lądować ale to zależy od obciążenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Łoś ma dosyć dużą powierzchnie a wiec dałbym klapy bo moze nie chcieć lądować To sie go kamieniem straci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Ciekawe jak podniesiesz kamień jak bedziesz trzymał stery A rozbicie modelu nie jest równe wylądowaniu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Mam do dyspozycji olbrzymia rowna lake lub lotnisko u Huberta (prawdziwe) wiec niech sobie szybuje az siadzie. Bardziej mnie martwi czy bedzie dodtatecznie stateczny bo stery sa oryginalne a wszyscy trabia ze powinny byc wieksze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 OJ tam Oj tam Ludzie na księżyc latają Tirami po świecie jeżdzą BEDZIE GIT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Ze sterami Tomku to nie problem bo nawet teraz możesz je powiekszyć np lamelujac na krawedziach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 No i robota utknela w martwym punkcie. Co prawda moge konczyc wykonanie skrzydel w czesci dokladanej , ale martwi mnie podwozie ,a wlasciwie jego brak. Wlasnie sposob mocowania podwozia decyduje jak bedzie zamocowane koncowki skrzydel ,wymiary gondoli i pare innych rzeczy wic d... zbita kompletnie. Na razie znalazlem cos w Riku i w Model Partnerze i czekam na odpowiedzi. Siedze jak na szpilkach i chyba wezme sie za jakies domowe roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 dzis pomimo jezdzacej soboty prace ruszyly troche do przodu To co sie udalo w piatek wyskrobac oraz wlasnie dzisiejsze 4 godzinki dlubania i mierzenia (wiecej mierzenia) tak sie zaczela robic a tak juz ponad polowe gotowej i delikatnie przeszlifowanej (ale nie do konca) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Piknie to wygląda Brakuje otworów na przewody :? Co prawda to tylko jedno żeberko gdzieś wewnątrz i dwa skrajne, ale zawsze coś Jak możesz, to przywieź pokazać to co zrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 8 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Gondola juz dokonczona a druga jes mniej wiecej na etapie tej pierwszej ze zdjecia. Dol skrzydla cierpliwie czeka na podwzie za sie zdecyduje czy bedzie ruchome czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 jakies postepy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Zaczyna sie robota skrzydla. W sunie to sporo mierzenia i malo efektow. Sa 3 rzeberka placzone listewkami. Dzis mysle ze wezme sie za klapy i lotki. Tylko jestem taki zrypany ze niewiem czy cos z tego bedzie. Duzo dlubania przy tym i to tazy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 A podwozie juz jakies w koncu wybrales?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.