polpakpol Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Panowie, właśnie buduję deltę 2 m rozpiętości i lotki zrobiłem bez ''doklejania'' w samym kadłubie tak jak w zwykłym skrzydle np. od wicherka, ciekawe czy będzie latać Dam link z lotów i kilka zdjęć po oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Delta lata, lecz jest bardzo mało zwrotna (małe lotki) i mało mocy (1534 Kv 250W) Całość waży 1.3 KG. Ale można poczuć respekt do niej kiedy przelatuje nad głową taki kolos Już nie wspomnę o minach sąsiadów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiankad70 Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 gdzie fotki i filmiki czekamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Późno wracam do domu i jest za ciemno na filmowanie,ale jak będę miał czas to nagram lot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 0% nagrywane telefonem ponieważ strach mi było zamontować kamerę, awaryjne lądowanie z powodu rozładowania pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Co tak stabilizuje obraz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 1 z funkcji edytora youtube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 myślałem że jakaś inna mi na youtube zadko tak ladnie wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Witam Mam pytanko czy taki regulator nadaje sie do delty :http://allegro.pl/show_item.php?item=4142667911&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Do tego taki silnik Emax http://allegro.pl/silnik-cf-2805-3f-emax-2840kv-copter-150w-i4143364036.html z tym ze na 2S a jaki jest na 3S ? Tylko pisza tam ze jest do coptera to juz nie wiem sam jaki wybrac. Jest to dobry wybor ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Na 3s masz podobny emax cf2822 lub emax cf2812, regulator będzie dobry dla wszystkich trzech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Silniki te co @robertus radzi. Regulator 20A do tych silników wystarczy, chyba że planujesz wykorzystać 30A w przyszłości do czegoś większego. CF2812 operuje mniejszym śmigłem (mniej wystaje przy lądowaniu), ale na standardowy prop saver będzie trzeba dopasować jakieś śmigło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lomis Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zdecydowanie za mały ciąg daje ten Twój zestaw, tak jak proponują poprzednicy zastosuj napęd na 3S. Wielkością śmigłą się nie przejmuj, przy lądowaniu zawsze się obróci. Latałem delta 3 sezony bez propsavera i nie złamełem ani jednego śmigła. Oczywiście przy założeniu ze ladujesz na wyłączonym silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakul Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Miałem kiedyś tą deltę z E-Maxem CF2812, zasilaniem 3s i śmigłami 7x4, 7x6, 8x4.. zestaw spisywał się rewalacyjnie, chociaż jeśli to Twój pierwszy model - poszukaj miejsca do latania z wysoką trawą itp - Delta (przynajmniej z tym napędem) potrafi być szybka i zwrotna . Sporo frajdy, ale dla początkującego "gleba" (prędzej czy później) pewna. Znajdź bezpieczne miejsce i w górę - model sporo wytrzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Ok dzieki a takie pytanie jeszcze ten ktory odalem na 2s ma ponad 2000 tys obrotow a te cf2822 ma 1200 to on jest slabszy ? czy wazniejszy jest ciag ? Jeszcze jak by ktos napisal jakie smiglo najlepiej do cf2822 6x4. 7x4. czy moze 10x4 ok juz wszystko wiem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Kupilem dzisiaj czesc podzespolow i miedzy innymi smiglo 7x4 i jest problem bo wyciolem za maly otwor na smiglo i teraz pytanie,czy moge powiekszyc ten otwor ale automatycznie bede musial skrocic sterolotki,czy mozna cos takiego zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Możesz śmiało powiększyć otwór po całości lub zrób tylko wycięcie na śmigło to już jak wolisz zawsze te kilka cm2 powierzchni nośnej więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Ale to wtedy powietrze bedzie sie odbijalo od stero lotek jak zostana jak teraz czy sie myle ? A druga sprawa kupilem pakiet 2200 3s i delta ze wszystkim bez silnika wazy 420 gram czyli z silnikiem ok 500 nie za siezka jest ? W innych watkach pisali ze lataja takimi i jest super ,silnik bedzie emax cf 2822 wiec moc bedzie. Tak moze byc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lomis Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 odetnij te kawałki lotek, w niczym to nie zaszkodzi waga sie nie przejmuj, bedzie latała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Ok juz odcinam dzieki,jak jeszcze czegos nie bede wiedzial to napisze Jescze takie pytanko :jak ustawic i regulowac srodek ciezkosci to wiem,ale jak ustawic katy gdy np delta wypuszczona z reki bez smigla przechyla sie na ktoras ze stron,ustawia sie to ulozeniem wyposazenia czy trzeba cos podokladac po bokach ? Z gory dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Troszke martwi mnie waga bo bez silnika wyszlo 640 g do tego silnik,odbiornik i bedzie 740 g okolo co prawda lataja o takiej wadze ale nie wiem czy nie za ciezka.A jak bede chcial kiedys dolozyc kamerke i ledy to juz wogule bedzie ciezka. Zostawic jak jest czy robic od nowa ? bo wagi juz raczej nie zmniejsze Załączone miniatury Robie od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi