Marcin Przybyła Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Na poxipol to wsuń i będzie trzymać, bo bez to będzie trzeba drugiej delty szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Nie. Ta dźwignia jest dwuczęściowa. Brakuje spodu z kołkami. Spodem przebijasz depron, na to nasuwasz od drugiej strony górę z dziurkami. pod spód odrobina kleju. W żadnym razie nie przebijasz tak płyty jak to zrobiłeś. I ważna sprawa - dziurki dźwigni MUSZĄ być na równi z osią obrotu zawiasów. Dźwignie przenoszą nieraz duże siły. Dlatego zawsze muszą być mocno wklejone. Ta, którą masz "łapie" depron pomiędzy nakładki. Inne typy dźwigni wkleja się w depron, w szczeliny. Jak po prostu przykleisz, to się oderwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Jakie siły działają na lotki modelu przy prędkości przelotowej 100km/h i wychyleniu około 30* (stopni) ?? Wiem że ma tu dużą wagę powierzchnia lotki, chodzi o taką z delty, tak z czystej ciekawości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Madrian-Te dzwignie sa inne,ta druga czesc ktora powinna isc od spodu ma tylko dziurki,bez bolcow i trzeba to skrecac srubkami,dlatego pytalem o inne zamocowanie,mnie glownie chodzilo o to czy przez to ze wysokosc dzwigni obnizy sie o 6mm nie wplynie to na sterowanie ? Lotki sa owiniete tasma pakowa, wiec trzymac to bedzie dodatkowo wklejone na poxipol, jak pisal Marcin Przybyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Odetnij ta stopę, natnij depron i wklej w szczelinę na dowolny klej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 To i tak sie skroci, a tak bylo by to nie do wyrwania,gdybym zrobil naciecie na wylot i od spodu wkleil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Dowolnie. Nie zdarzyło mi się jeszcze aby wklejona dźwigienka wyrwała się z depronu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zamiast śrubek weż cienki miedziamy drut ok0,5mm, przewlecz go przez "dół, lotkę i górę" dżwigienki, na końcu skręć i dla pewności posmaruj klejem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 W tym rozwiązaniu od spodu zrób podkładkę z kawałka plastiku z butelki. Bez tego drut przetnie piankę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Dziekuje bardzo za pomoc, mam jeszcze pytanko,czy delta o wymiarach 120x50 cm moze miec SC ustalony na 26cm jak delta 100cm ? Bo wysokosc pozostaje bez zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 W tym rozwiązaniu od spodu zrób podkładkę z kawałka plastiku z butelki. Bez tego drut przetnie piankę a po co robić podkładkę z PET-a skoro jest oryginalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 fakt, nie zauwazyłem zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Dowolnie. Nie zdarzyło mi się jeszcze aby wklejona dźwigienka wyrwała się z depronu. A mnie zdarzyło się dzisiaj. Rozbiłem deltę. Widocznie wykrakałeś. Chciałem przetestować nową koncepcję i wydłużyłem stery tak, że ich część znalazła się w strumieniu zaśmigłowym. Miałem nadzieję, że zwiększy to manewrowość. Niestety, stery po mocniejszym dodaniu gazu wpadły w efektowny flater, co skończyło się nurkowaniem, z którego nie dało się wyjść. Nawet po wyłączeniu silnika, rosnąca prędkość nie pozwoliła wygasić drgań. Furczało lepiej niż kołatka na wietrze. W efekcie drgań, niemal identyczna dźwignia się rozpadła. Puścił klej, depron pękł, a dolna połówka dźwigni przepadła w otchłaniach łąki. Stery do przebudowy, kilka elementów delty do klejenia, dźwignia do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lekarz Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Dużo przedłużyłeś te sterolotki? Pytam bo też się nad tym zastanawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoh4n Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Mam pytanie. Z dwa lata temu rozbiłem mojego wing dragon'a 3. Ostatnio byłem w piwnicy i wlasnie go zobaczyłem. Rozłożyłem na części i chciałem złożyć sobie deltę. Jednakże wydaje mi się, że ten silnik jest trochę za ciężki... Waży 120g. Czy jeśli dokupiłbym TAKI silnik, oraz TAKĄ baterie dałbym radę polatać sobie już? Czy musiałbym dokupić regulator? Chyba że mogę wtedy odciąć i przylutować do nowego silniczka? Bardzo mi zależy na odpowiedzi. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Musisz kupić regulator też. Wing Dragon miał silnik szczotkowy. Proponowałbym Ci jednak silniczek emax cf2812 i pakiet 1300mAh 11,1V i śmigło 7 cali do delty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoh4n Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Czy mógłbyś polecić jakiś regualtor również najlepiej z abcrc? Zależy mi, żebym jako "nowicjusz" coś uleciał bo nie pamiętam nic jak się lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Taki: http://abc-rc.pl/ABC-Power-ESC-30A Ale delta nie jest dobra do nauki. Prosta w budowie owszem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Ja się na niej nauczyłem latać Ale uprzednio ćwiczyłem na symulatorze. Przerobiłem już kilka delt 120 i delta delcie nie równa. Jedna latała jak po sznurku,druga np. była agresywna i jakaś nerwowa. Nwm czym to się ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Ponieważ modele depronowe, choć są proste w produkcji, to wymagają dużej dokładności wykonania. Każda zmiana - Niedokładne zagięcie, inne podkładki nadające profil, niedokładność wykonania krawędzi natarcia, skrzywienia, montaż sterów - i wiele innych parametrów, wpływają na ostateczne osiągi. Model, modelowi nie równy. To modelarz swoją pracą nadaje całokształt konstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi