ozi27 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witam,nie chcialem zakladac temetu wiec tu zapytam:czy ktos z kolegow kupowal przewody silikon w Hobby King? chodzi dokladnie o takie maja miec gr.4mm2 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9673&Product_Name=Turnigy_Pure-Silicone_Wire_12AWG_(1mtr)_RED z tego co wyczytalem w Polskim sklepie to niby te 12AWG sa 4mm2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 z tego co wyczytalem w Polskim sklepie to niby te 12AWG sa 4mm2 Zajrzyj do tej tabeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zajrzyj do tej tabeli. Robert, link do tej tabelki warto przykleić w elektronice, albo warsztacie. Tu raczej nikt tego nie znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Robert, link do tej tabelki warto przykleić w elektronice, albo warsztacie.Tu raczej nikt tego nie znajdzie. Słuszna sugestia :wink: . Żebyś wiedział ile się tego naszukałem, żeby wkleić ten link :roll: . I to tylko dlatego, że nie przewinąłem od razu tabeli do dołu :crazy: :mrgreen: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Ile UC może mi maksymalnie nałożyć dodatkowych opłat? Planuje zamówić paczkę za jakieś 130$ i nie wiem ile kasy zostawić na ewentualne opłaty. A czy jest jakaś kwota poniżej której nie nalicza się dodatkowych opłat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam,razcej od kwoty 130$ oplata nie bedzie,moja paczka utknela w tej chwili w UC Poznan paczka 0,520kg kwota 300$ musze uzupelnic dokumenty inaczej wroci do nadawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Wlasnie dostalem wczoraj paczke ktora przeszła przez UC Poznan,naliczona kwota cla+koszty 185zl razem!! od 302$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Przez jakiś dzień, dwa numer jeszcze nie daje żadnego raportu. Potem pojawia się info. Sprawdzone Witam Chciałbym sprawdzić trasę paczki ale po kliknięciu na numer wysyłki otwiera się okno, że wysłano do Polski i nic poz tym. Tak to wygląda http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/genresult.jsp?tracknbr=RB093285679HK W tabeli nie ma możliwości wpisania naszego kraju i śledzenia wysyłki. Gdy sprawdziłem moją poprzednią wysyłkę którą już dawno odebrałem to na stronie były szczegóły drogi przesyłki: http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/e_detail.jsp?mail_type=parcel_ouw&tracknbr=CP821185094HK&localno=CP821185094HK Czy to znaczy że trasę przesyłki można śledzić dopiero po odbiorze? Czy robię coś nie tak, chciałbym wiedzieć gdzie paczka jest w tej chwili. Przesyłka rejestrowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Z pierwszego linku widać, iż nie podałeś pełnych danych(?) i proszą byś dostarczył je faksem. Może tu leży przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Z pierwszego linku widać, iż nie podałeś pełnych danych(?) i proszą byś dostarczył je faksem. Może tu leży przyczyna? Tak przetłumaczył e-tłumacz: Na zewnątrz Zaciągnął List Cel - Polska Rzecz ( RB093285679HK) zostawił Hong Kong dla jego celu na 16 - Dec - 2009 Aby zrobić dalej pytanie tej rzeczy, proszę uzupełniaćOnline Forma Pytania albo wyślij numer rzeczy; szczegóły nadawcy; adresat i skontaktować się z informacjami przez faks do Biura Kalki Poczty. Nasz faks no. jest ( 852) 2868 4723., którego możesz teżemail albo zadzwoń nasze Pocztowe Śledzące Biuro o ( 852) 2921 2211 podczasgodzina urzędowania.Online wyśledzanie informacji o stanie dostawy rejestrowanej poczty / paczek wysłało za morzem jest uchwytny dla wybiórczych celów. Możesz być człowiekiem sukcesu do poczty wyśledzającej stronę internetową celów poniżej bezpośrednio. Dla celów nie na liście, wyśledzanie informacji jest tylko uchwytne, aż do odejścia od Hong Kong. Według mnie w razie kłopotów można się z nimi kontaktować i podają swoje namiary. Nie pami,ętam zbyt dokładnie ale chyba poprzednio też dopiero po odebraniu paczki były pełne dane śladu przesyłki, poza tym w rozsuwanej tabeli nie ma Polski do odznaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Z pierwszego linku widać, iż nie podałeś pełnych danych(?) i proszą byś dostarczył je faksem. Może tu leży przyczyna? Dodam, że jest to już 10 wysyłka z tymi samymi nie zmienianymi danymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ile UC może mi maksymalnie nałożyć dodatkowych opłat? Planuje zamówić paczkę za jakieś 130$ i nie wiem ile kasy zostawić na ewentualne opłaty. A czy jest jakaś kwota poniżej której nie nalicza się dodatkowych opłat? Od kwoty 284$ zapłaciłem dodatkowo 25% kwoty po przeliczeniu na złotówki. Nie wiem jakie to były składniki ale było drożej o 25% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Przesyłka z pełnym trackingiem to paczka (CPxxxxxxxxxHK). Przesyłka, której śledzenie urywa się po opuszczeniu granic Hong-Kongu to list polecony (RBxxxxxxxxxHK). Niestety, nasza ukochana poczta nie potrafi jeszcze śledzić on-line listów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Wracam ponownie z tematem paczuszki z HC - moja paczka opuściła Hong Kong 22 grudnia i do dziś nie ma żadnej dodatkowej informacji co w Polsce Jak tam aktualnie z oczekiwaniem. Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
10000Hz Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Nasza ( moja i stepka ) opuściła Hong Kong 19 grudnia i doszła 30 grudnia do nas wiec 11 dni ..., Jeżeli Twoja 22-ego i jeszcze jej nie ma , to lada moment będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Sprawdź czy data wysyłki sie nie zmieniła. Ja też miałem, że 22.12 paczka opuściła HK. Mailowałem do nich jeszcze 21.12 bo chciałem coś dołożyć to mi odpisali że już za późno bo paczka właśnie wyszła na ichniejszą pocztę czy tam co oni tam mają. Dziś dzwonie na Pocztę Polską z awanturą, że nie ma jeszcze od nich informacji, a pani mówi że Chińczycy dopiero dziś ją wysłali. Sprawdzam na stronie i faktycznie z 22.12 zrobili 05.01 :shock: A to krętacze. A był czas jeszcze dołożyć klamotów. Oj nieładnie. Ale i tak tam lubie robić zakupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 U mnie data się nie zmieniła - no nic czekam cierpliwie mam nadzieje, że dojdzie w ciągu paru dni. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szprytny33 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Moja paczka też wyleciała 22 grudnia i jak nie było tak nie ma, myślę ze najpóźniej powinna dojść w następnym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smuku Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 hmm u mnie wyleciała 27 grudnia i też cisza:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.