Tomek Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 No to nie ma co wtawiać. Pod spodem maski odstrony kadłuba masz pólkoliste przetłoczenie. Wycinasz je prawie całe i masz chłodzenie. Zostaw sobie tylko margines z 5mm tak aby przełoczenie usztywniało maskę. Kopalnie wiedzy o katanie masz tu: Na 15 stronie na Zdjęciach Leszka widać odwrócony model i włąsnie to wycięcie. Wcześniej 3-8 strona jest gdzieś zdjęcie umieszczenie regla ,ale to naprawdę można zrobić w dowolny sposób. http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=3270&postdays=0&postorder=asc&start=210 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 No witam. Wiec tak. -serwa na lotkach HS-81mg -wysokosc HS-82-mg -kierunek HS-81 ESC 60A - chinski wynalazek - ale w strykerze dzialal - wiec spoko Silnik - overlander Thumper v2 T3548/5 770 Watt Smiglo 13"x6,5" Zasilanie 4S flightpower 2170mAh Kola 51mm - piankowe Oklejaniem sie pochwale jak skoncze - bo narazie zmieniam pomysl co kilka sekund - powiem tylko, ze nie bedzie ani bialy, ani niebieski - bo takich juz duzo - a zawsze lubilem rozowy kolor (zart) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Okleilem skrzydlo... Pierwsze w zyciu przy uzyciu foli :roll: Podobno jak na pierwszy raz - nie jest tak zle jak mogloby byc - wiec wstawiam. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=2566 Jest pare zmarszczen, kilka babli, oraz jakby zarysowan/przytopien na czarnej foli. (z zoltej nawet ja jestem zadowolony ) Nadzieja w tym , ze dalej bedzie juz tylko lepiej. Wiec jak - zostawic jak jest? Zrywac? Dodac cos? Usunac? Inne? Caly czas mysle o oklejaniu kadluba ... pomyslow kilka, ale mnie ta czarna folia zirytowala niesamowicie ... niby ten sam solarfilm, a zolta jakos sie sama polozyla ... Ciag dalszy bojow - jutro w nocy - dzis biore wolne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Ładne połączenie kolorów. Na razie zostaw, kiedyś zmienisz przy okazji odbudowy lub remontu. Dlaczego masz skrzydło do góry nogami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 bo tylko z tej strony obklejone :oops: - czekam na porzadne zelazko - ma byc jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Bo pewnie z drugiej strony nie było miejsca - stoi laptop Obym się nie mylił Faktycznie, ładne kolory ale od dołu mógł byś dać chociaż 2 np. czerwone pasy lub czarne żeby była jakaś orientacja Skrzydełka to jeszcze ale kadłub to dla mnie mordęga Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbipok Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Ja kupiłem małe żelazko turystyczne za 30zł , skrzydła i stateczniki oklejone. W jaki sposób wsunąć i przykleić statecznik poziomy w otwór kadłuba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Albo włożyć najpierw ruchomą część , potem stałą i męczyć się wklejając zawiasy , albo wyciąć kawałek balsy z tyłu włożyć gotowy ster , wkleić wycięty kawałek basy . Potem 4 szpilki celem ustalenia pozycji względem skrzydeł i kierunku . (czasami trzeba zrobić małego klinika z balsy) i zalać na koniec CA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbipok Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Jestem gotów podjąć wyzwanie i pomęczyć się. Sposób ustalania pozycji bardzo mi się przyda, a szczególnie te 4 szpilki. Mam na mysli statecznik oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Skrzydla oklejone juz - nawet zaczelo mi to jakos ladnie wychodzic Odpuscilem sobie bardzo dokladne szlifowanie po zdegradowaniu mnie z "odpowiedzialnego ojca rodziny" do "syfiarza i brudasa" - latajaca balsa po szlifowaniu nie wzbudzila entuzjazmu mojej lepciejszej polowy - moge zapomniec o Ultimacie na urodziny :? Mniejsza o wiekszosc - wstawiam malunek pogladowy "jak mammuth to widzi" Wykonany w pocie czola na profesjonalnym oprogramowaniu "PAINT" - wiec prosze sie nie smiac.... to tylko pogladowo - oczywiscie zolta folia jest przezroczysta jak na skrzydlach, ale mi efekty transparencyjnosci w paincie nie wychodza http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=2575 Jakies uwagi, pomysly, sugestie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 O szok! Ale brzydko oklejony kadłub :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Jakoś tak przygnębiająco (ciężko) mi to wygląda. Chyba, że rozjaśnisz to jakimiś paskami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Jakoś tak przygnębiająco (ciężko) mi to wygląda. Chyba, że rozjaśnisz to jakimiś paskami?Nie chcialem komplikowac sobie zycia :? A jakie paski i gdzie proponujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 A jakie paski i gdzie proponujesz ? A to musiałbym nad tym przysiąść. Ma być tylko w dwóch kolorach? Skoro już samo skrzyło wygląda masywnie przez tą czerń, to kadłubem bym to lekko zrównoważył. A jak, tego jeszcze nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 A to musiałbym nad tym przysiąść. Ma być tylko w dwóch kolorach?Chce zostac przy tych 2 kolorach - nastepnym razem zrobie sobie tecze - idzie mi coraz lepiej, ale nie chce przesadzac Dodam, ze model mam zamiar ulotnic w przeciagu 5-6 dni - a czasu jak na lekarstwo - jedynie w nocy moge dlubac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 A może byś jakoś wykombinował taki "kołnierzyk" jak mają Katanki mini z precision aerobatics: http://www.prop.at/testber/pic_2005/katana_04.jpg I tutaj może coś podglądniesz: http://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A0geu6cLQaJKuhUA29NXNyoA?ei=UTF-8&p=Precision%20Aerobatics%20Mini%20Katana&type=971163&fr2=tab-web&fr=chr-greentree_ff Mnie akurat takie oklejenie co Ty zaproponowałeś (mammuth) się podoba. Może dlatego, że lubię czarne kolory na samochodach,modelach,motocyklach itp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 mammuth, Jakies uwagi, pomysly, sugestie ?? Ale brzydka ta twoja katana żadnych uwag ani pomysłów bo i tak nic jej nie pomoże :ble: A tak na serio to bym trochę rozjaśnił żółtym dziób. Lecz i tak tak jak ty zaproponowałeś jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Jako że katanka nr1 ubiła kreta , złożłem katanke nr2 właśnie w kolorach Katanki z Precision Aerobatics ,, jutro oblot [/img] [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Rzecz w tym, ze wszystkie katanki sa biale/niebieskie/czerwone Jak zwykle wybralem droge pod gorke i stwierdzilem, ze moja bedzie inna Pytanie tylko - czy bylo warto :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Takie malowanie w Paincie nie odda efektu końcowego Zawsze będzie wzbudzać zainteresowanie taka kolorystyka, a nie nudne już kolorki z Pa które też nie są brzydka. co do folii to u mnie to samo, transtarentalna się położyła idealnie, a ta nieprzezroczysta zawsze gorzej wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.