dukeroger Opublikowano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Autor watku jest do konca tygodnia na wczasach ale dzielnie sledzi postepy z lasow mazurskich mi sie czarno zolte oklejanie podoba choc na swoja katanke mam pomysl zupelnie inny; na razie powiem tylko tyle ze bedzie motyw wschodzacego slonca co do twojego statecznika to imo mozesz kleic czarna folie na zolta przezroczysta i sie nie martwic o laczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Agresywnie Robercie, agresywnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 A tak btw - jest ktos na forum komu sie podoba moje dzielo ?Mnie się podoba Lubie kontrastujące ze sobą kolory, to pewnie dlatego Moje RWD będzie podobnie oblepione, z tym, ze taśma- szarą i jasno pomarańczową :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Maly krok do przodu z Katanka. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=2590 To co na zdjeciu + maska - 551 gram :faja: dojdzie jeszcze podwozie 42 gram z kolkami. Przedluzacza nadal nie ma :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Katanka gotowa do lotu - zdjecia wieczorem jak maly pojdzie spac. Waga do lotu 1248 gram - czyli nie jest zle Dojdzie pare gram jak pomaluje oslone silnika i kabinke od srodka, ale to juz po pierwszych lotach.Takze musze golenie okleic, ale gdzies posialem resztke czarnej foli oraz te maskujaca folie nakleic w paru miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 a przedluzacz sie znalazl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 a przedluzacz sie znalazl?Ano sie znalazl - wypadl za szuflade - znalazlem przypadkiem jak przesuwalem meble XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 No witam po malej wyjazdowej przerwie. Prace z klejem prawie zakonczone i pytanko - co szachlowac i jak przygotowac model do oklejania? Jutro jakies fotki dorzuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 18 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 No wiec jest tak; - prace balsowe zakoncocze (to zdjecie bez kesonu kadluba jest sprzed tygodnia) masa czesci balsowej wyszla mi 453g z nosem 507g z nosem, owiewka nie przycieta, alu podwoziem, kolami, smiglem i kolkiem ogonowym 696g - szpachlowanie zakonczone - szlifowanie zakonczone - 280 z grubsza i 500 finisz - wzmocnienia Slawka wklejone http:// Mam taka wizje malowania - jak zrobic dol? mozna oracover na oracover klasc? jakies sugestie? mysle zeby najpierw calosc na bialo walnac a potem dodac ornament. Rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 super koncepcja bardzo mi się podoba twój pomysł malowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 19 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 dzieki gora troche zrzynana w pomysle ale moze jeszcze te plomienie przerobie i bedzie bardziej oryginalnie. Chcialem miec cos swojego na dole i na razie takiego malowania nie widzialem To co bedzie wyzwaniem to polaczenie gory z dolem choc katana ma plaski dol kadluba wiec chyba nie bedzie za trudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 A mnie ciekawi naklejanie folii na folię w miejscach takich jak pomiędzy żeberkami, jak to nalepić, żeby ta folia pierwsza się nie pomarszczyła przy naklejaniu wzorków?? pytam bo sam chcę trochę wzorków powyklejać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 zawsze możesz do wykończenia użyć samoprzyepnej foli i napewno będzie trzymać jak diabeł sołtysa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 19 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 na razie dostalem taka rade: - nakleic biala folie bazowa - rozrobic plyn do naczyn z woda i tym zwilzyc powierzchnie bazowa - przylozyc ornament ktory chcemy nakleic - plastikowa elastyczna lopatka badz szmatka usunac wode spod ornamentu - zostawic na noc do wyschniacia - przygrzac zelazkiem krawedzie ornamentu latest news: moj pierwszy oklejony element: ster kierunku!!! OMG, ze dwie zalamki po drodze ale jak sie folia naprez to banan na twarzy; dzieki Slawku za pantent listewka 3mm - genialne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 20 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 jak obkleic cos takiego? znaczy jest sklejeczka przykeljona jako wzmocnienie i sie folia na tym nie uklada - rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 U mnie po prostu na laczeniu lekko odstaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 20 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 pochwal sie jak ci przejscie kadluba w statecznik wyszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Jutro wstawie fotki jak mi wyszlo zlamanie kadluba na pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 25 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 pytanko; z czego koledzy robili bolec pozycjonujacy skrzydlo? ten blizej krawedzi splywu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Ja mialem akurat kawalki wegla to wkleilem - ale mozesz chocby wykalaczki wkleic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.