Skocz do zawartości

Budowa Katany z Artexu

dukeroger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Autor watku jest do konca tygodnia na wczasach :) ale dzielnie sledzi postepy z lasow mazurskich :) mi sie czarno zolte oklejanie podoba choc na swoja katanke mam pomysl zupelnie inny; na razie powiem tylko tyle ze bedzie motyw wschodzacego slonca

co do twojego statecznika to imo mozesz kleic czarna folie na zolta przezroczysta i sie nie martwic o laczenie

• Odpowiedzi 210
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A tak btw - jest ktos na forum komu sie podoba moje dzielo ?

Mnie się podoba :lol: Lubie kontrastujące ze sobą kolory, to pewnie dlatego ;)

Moje RWD będzie podobnie oblepione, z tym, ze taśma- szarą i jasno pomarańczową :mrgreen:

Opublikowano

Katanka gotowa do lotu - zdjecia wieczorem jak maly pojdzie spac.

Waga do lotu 1248 gram - czyli nie jest zle :)

Dojdzie pare gram jak pomaluje oslone silnika i kabinke od srodka, ale to juz po pierwszych lotach.Takze musze golenie okleic, ale gdzies posialem resztke czarnej foli :P oraz te maskujaca folie nakleic w paru miejscach.

Opublikowano

No wiec jest tak;

- prace balsowe zakoncocze (to zdjecie bez kesonu kadluba jest sprzed tygodnia)

masa czesci balsowej wyszla mi 453g

z nosem 507g

z nosem, owiewka nie przycieta, alu podwoziem, kolami, smiglem i kolkiem ogonowym 696g

Dołączona grafika

- szpachlowanie zakonczone

- szlifowanie zakonczone - 280 z grubsza i 500 finisz

- wzmocnienia Slawka wklejone

Dołączona grafikaDołączona grafika http://

Mam taka wizje malowania - jak zrobic dol? mozna oracover na oracover klasc? jakies sugestie? mysle zeby najpierw calosc na bialo walnac a potem dodac ornament. Rady?

Dołączona grafika

Opublikowano

dzieki :) gora troche zrzynana w pomysle ale moze jeszcze te plomienie przerobie i bedzie bardziej oryginalnie. Chcialem miec cos swojego na dole i na razie takiego malowania nie widzialem :) To co bedzie wyzwaniem to polaczenie gory z dolem choc katana ma plaski dol kadluba wiec chyba nie bedzie za trudno

Opublikowano

A mnie ciekawi naklejanie folii na folię w miejscach takich jak pomiędzy żeberkami, jak to nalepić, żeby ta folia pierwsza się nie pomarszczyła przy naklejaniu wzorków?? pytam bo sam chcę trochę wzorków powyklejać.

Opublikowano

na razie dostalem taka rade:

- nakleic biala folie bazowa

- rozrobic plyn do naczyn z woda i tym zwilzyc powierzchnie bazowa

- przylozyc ornament ktory chcemy nakleic

- plastikowa elastyczna lopatka badz szmatka usunac wode spod ornamentu

- zostawic na noc do wyschniacia

- przygrzac zelazkiem krawedzie ornamentu

latest news: moj pierwszy oklejony element: ster kierunku!!! OMG, ze dwie zalamki po drodze ale jak sie folia naprez to banan na twarzy; dzieki Slawku za pantent listewka 3mm - genialne!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.