Tomek Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 To nowy rodzaj napędu "ssący" Zasysa morda i oddaje... z tyłu. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Dziś zabrałem swoja nową, śliczną, piękną, cudownie oklejoną Extrę na lotnisko w celu przyzwyczajenia jej do terenu: Obrazek Już po chwili nieśmiało zerkała na pas: Obrazek Poznała kolegów: Obrazek Bardzo podobała się jej ta wycieczka. Następnym razem pokaże jej lotnisko z lotu ptaka... Jesteś chory :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Wszyscy są, ale nie wszystkich zdiagnozowali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek80 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Żeby wszystkich zdiagnozować trzeba dr. House 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 JA mam tą samą chorobę co Kiuik , nawet w tym samym miejscu swojego Yaka uczyłem co to jest lotnisko . :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 A przed oblotem jeździcie modelami po pasie żeby je " wyczuć" :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 A Wy nie ??? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 A model samolotu ma jeździć czy latać? Co wyczujesz kulając się po pasie? Wytrymujesz go, ustawisz odpowiednie wychyly sterow? Ewwntualnie wyrwiesz podwozie jak z podniecenia za bardzo go rozpędzisz, model podskoczy a Ty go na siłe na ziemię sprowadzisz. No bez jaj :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Z tego co kojarze to zawsze jest "co nastepuje" "Wzialem model aby pojezdzic po pasie, ale jakos tak niechcacy mi sie gazu dodalo i polecial" Stres przed oblotem mniejszy - bo przeciez to tylko "objazd" a nie oblot Ja tez mam zamiar swoim tartaczkiem tylko "pojezdzic" po trawce za 1 razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 "pojezdzic" po trawce to w UK to jest legalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 "pojezdzic" po trawce to w UK to jest legalne? Ciiii Ps. A mowia, ze to ja sie czepiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 U kolegi się sprawdziło, że robić chciał zawis trenerem [excel 2000 z os 7.5cm3 ax ]. Na oblot odradzam Mammuth a nie czepiasz się :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jeżdżenie po pasie to typowy wykręt kiedy komus nogi chodzą jak z gumy i boi sie wystartować podobnie jest przy skoku na bungy chwila chwila , bo fajne widoki są, a w majtach ze strachu kupa zalega Stres przed oblotem mniejszy - bo przeciez to tylko "objazd" a nie oblot Jaki stres ? dajesz gaz i lecisz, a jak sie boisz to znaczy, że nie potrafisz latać i oddaj model komus kto to zrobi jak trzeba Nie ma modeli które nie latają są tylko źle ustawione lub źle pilotowane ;D Jeżeli twierdzisz, ze coś się nie uda, to nie uda się na pewno ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 może już trochę za bardzo OT, ale niech mnie tam kiedyś był w necie filmik jak gość "objeżdżał" chyba z 15min model chyba 4m bombowca czy coś w tym stylu, po czym zdecydował się na lot i po 10sek lotu okazało się że ma revers na lotkach i model poszedł w glebę Był ten filmik kiedyś tu na forum przytaczany :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Mniejsza z tym Porozmawiajmy teraz o Extrze. Łukasz jak tam postęp prac ?? Wszystko pasuje kiedy silnik przykrecasz i napisz jak wszystko sie spasowało, typu serwa silnik itp. Nie było zadnych problemów, czy moze musiałes cos przerabiać w modelu i dopasowywać do swojego wyposażenia. I nie zapominaj o wczesniejszym apisaniu o oblocie to przyjedziemy zobaczyc i podziwiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelb771 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 No właśnie Rabbit jak tam firewall? zrobiony już? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 A no właśnie wczoraj późnymi godzinami popołudniowymi, wieczornymi, oraz późno wieczornymi został zmontowany enigne box pod ZDZ. W zasadzie całą robotę odwalił Buczo za co wdzięczny jestem niezmiernie, a wdzięczność swą niezmierną wyrażam pkt pomógł;p Efekt końcowy myślę, że osiągnę za jakieś 4 godziny pracy. Jednak zmęczenie, które nie może się ode mnie odczepić już 3 dzień nie daje mi spokojnie skończyć Extry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Ta wasza metoda z objazdem modelu rzeczywiście jest skuteczna :mrgreen: kilka kółek i nawrotów na ziemi a potem bezstresowo w górę PS.Powodzenia podczas oblotu ślicznotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 No właśnie Rabbit jak tam firewall? zrobiony już?O co chodzi z friwallem jakieś problemy z ustawieniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelb771 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Problemów nie było tylko pierwszy raz spotkałem się z tym, że engine box był do samodzielnego montażu więc skłon i wykłon trzeba było zrobić samemu ale dałem sobie z tym radę EDIT: Rabbit ty nie jeździj po nocy tylko się bierz za robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.