alchemique Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Extra powisiala troche na lotnisku w Radawcu. I co? Wisi! I nawet sie czasem obroci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Dobry pilot to i dobrze wisi :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Generalnie większość modeli przy bezwietrznej pogodzie nie daje zatrzymać się w zawisie samymi lotkami. Trzeba dodatkowo narzucać ogonem ale model wtedy jest mocno niestabilny. Dlatego warto uczyć się torque rolla;) I są to modele którym brakuje lotek przy 3D nie tylko w zawisie.Na palcach jednej ręki można policzc firmy które robią modele z lotkami dającymi duży zapas w zawisie i beczkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Tak dla odkurzenia tematu parę ujęć z Extra w roli głównej podczas pikniku w Niebrzegowie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Jeżeli monotonia może być fajna to własnie tak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Jeżeli monotonia może być fajna to własnie tak to wygląda Nie bardzo widzę sens w tym zdaniu ale z tego co wnioskuje nie podoba się bo nudno;) Ale to nic, ja lubię jak jest nudno;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 też lubie taką nudę fajnie, fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Łukasz fajnie, ale nuda no mógłbyś coś dołożyć do swojego programu ? zawsze na Twoim filmie jest Harrier i Torque roll :wink: Jak wrzucasz coś nowego czy Darkrll to mogę założyc się z kimś np o flaszkę że z 5min filmu 4 będą w zawisie ;D Wszyscy już wiemy, że Ty i Darkrll robicie to idealnie.Mówiąc szczeże chciałbym kiedyś zobaczyć jak lata ta Extra z pilota , bo o mały włos bym ja miał,a tu zawsze film i wisi i wisi i wisi :x też sobie lubie powisieć, ale założenie zawsze mam takie, że jade latać i raczej do lotu dokładam zawis a nie do zawisu lot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Jest jeszcze druga strona medalu ---- zawis po prostu najłatwiej nakręcić , szczególnie jak się ma pod ręką tylko telefon komórkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 A to zmienia postać rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 ehh coraz trudniej tego naszego Radka zadowolić program F3M na w/w extrze ( zero zawisów) http://www.youtube.com/watch?v=sWsk9TZFalQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ale ja nie chce żebyś mnie zadowalał :rotfl: A teraz jak pięknie ryczy no i lata wkońcu lata i to ładnie precyzyjnie i na wyzszym stopniu trudnosci niz zawis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Myślę że rabbitlkr nie obrazi się jeśli w tym temacie będę kontynuował wątek Extry 260 (jeśli tak to proszę moda o przeniesienie). Akurat tak się zdarzyło że pod koniec sezonu zupełnie nie oczekiwanie ,bez planowania stałem się posiadaczem modelu o którym zawsze marzyłem -Extry z Rc Pilota. Samego zestawu nie trzeba reklamowac-wszystko rewelacyjne-wykonanie ,wyposażenie. Model,silnik,nabyłem jako nowe (z ceną przez pół ) na "hura" ją poskładałem aby oblatac ją jeszcze w tym sezonie-wyposażenie docelowo ulegnie lekkiej zmianie na nowy sezon (serwa,śmigło). Na daną chwile model napędza silnik DLE 55 (dla mnie wypas),śmigło Xoar 23x8 (docelowo Vess),zasilanie serw i odbiornika to Max Bec 2 plus 2 lipo 1500.Zapłon to NI-Mh 2000 JR ,serwa -(tu nie ma szału ale niestety trzeba czekac na Mikołaja ) gaz -standard Futaby,lotki i kierunek to Power HD 17 kg analog,wysokośc 2x10 kg cyfrówki Inolab(całkiem porządne serwa).Silnik "zabija" swich kill.. Waga modelu wyszła wg mnie całkiem ok,ciąg silnika chyba też-fotki To moja pierwsza "pięcdziesiątka" ,jestem zachwycony -lotem,zachowaniem/możliwościami modelu-wszelakie sugestie pozytywne /negatywne mile widziane.Nie potrafię jeszcze latac jak Darkall czy rabbit ale myślę że ten model dużo mi w tym pomoże aby to "cholerne" 3D wychodziło coraz lepiej... :wink: Zamieszczam kilkanaście zdjęc oraz film z oblotu-jakośc taka sobie (warunki lekko sztormowe ale poleciała :jupi: ).Silnik jest w trakcie docierania ,dlatego więcej pyrkania jak latania. Po kilku wieczorkach Extra poszła na wagę i wynik chyba całkiem niezły.. I nadszedł ten dzień -na pewno każdy z Was taki przeżył- oblot... Extra w towarzystwie stałych bywalców lotniska -Yaka i Piageta dotarła na miejsce -trochę w ciasnocie ale przeżyła(mam vana ale żona na zakupy "ukradła").Na miejscu zerknąłem na ciąg silnika (jak na ledwo dotarty ,3 litry paliwa chyba dobrze ??).A i jeszcze zapomniałem napisac że z racji zimna Extra dostała "ubranko" aby nie zmarzła... :wink: No i na koniec jak ktoś dotrwał filmik z oblotu (żaden szał ale zawsze coś ). Teraz zależnie od pogody Extra będzie zimowac lub sporadycznie latac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.