Skocz do zawartości

Rodzynek z allegro

tikicaca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To chyba model przywieziony z NRD. Ładny, ale nie ma skrzynki sterowania na zdjęciach wiec rezygnuję .;)

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z opisu wynika że nawet jej nie rozpakował a i na ostatnim zdjęciu masz pewne porównanie do innego modelu, więc jest to możliwe ;)

Opublikowano

Albo na gaz...

Ale myślę, że autorowi tego opisu pokićkało się trochę, że to taki samozapłon z wstępnym podgrzewaniem, jak nie przymierzając LanzBulldog..

Opublikowano

A tutaj Pan Krzycho sprzedaje mojego Bixlera:

http://allegro.pl/bi...3901226547.html

Gdyby ktoś miał wątpliwości, można o nim poczytać również na moim blogu:

http://rc-miruuu.wee...m/bixler-2.html

Ale ciekawsze jest to, że mój Bixler nie jest ani nowy anie nie ma 9 dodatkowych klonów, które Pan Krzycho sprzedaje. Pomijając już fakt, że go po prostu nie ma...

To i tak nic. Bardziej rozbawił mnie tekst o terminie wysyłki:

Z tego powodu, że jest okres zimowy i mam problemy z dojazdem na pocztę i z zagospodarowaniem czasu, wysyłki mogą się przedłużyć do ok. 45 dni, lecz zwykle trwa to nie więcej niż 3 tygodnie.

Jakby nie łatwiej było napisać: Nie wiem jak długo będzie szła paczka z Chin, ale wyślę od razu po otrzymaniu...

Ale nie nie nie. To na pewno nie tak. Pan Krzycho w końcu napisał, że likwiduje sklep internetowy. To pewnie ta likwidacja go tak zaobsorbowała, że będzie na pocztę jechał 45 dni... :)

Opublikowano

No niezły amant :D Ciekawe czy pan zaradny Krzysio jest tak młody jak sugeruje nick :P

A Ty Mirku możesz poprosić o usunięcie Twojego zdjęcia.

Opublikowano

Zarobić chce ok 100 na sztuce. Ale jak UC mu doliczy VAT to dopłaci do zabawy ;)

[edit] Mirek nie proś o usunięcie zdjęcia tylko pisz do allegro i podaj link do Twojego opisu.

Chłopakowi usuną aukcje i jest szansa na ostrzeżenie dla niego... Takie postępowanie trzeba tępić.

Opublikowano

Zgłosiłem. Chociaż domyślam się, że Allegro oleje temat, nie potrafię być bierny...

Wiesz, to już nie chodzi o to, że ktoś zamieścił moje zdjęcie czy opis. Nie mam z tym wielkiego problemu, ale nie lubie gdy sprzedający wciska kity...

Gdyby napisał wprost: Sprowadzę model z zagranicy za dopłatą, biorąc na siebie koszty wysyłki i "inne mozliwe". Czy po prostu napisałbym że wysyła w ciągu 45 dnito ok. Wiele osób boi się / nie potrafi / nie chce samemu zamawiać w Chinach czy EU. Ale ta brednia o sklepie i poczcie... Żenada. Ponieważ likwiduje sklep, posiada akurat równo po 10 szt różnych klamotów z Hobbykinga. Co ciekawe, sprzedając jeszcze kilka dni temu klamoty "domowe" nie miał problemu z dostarczeniem na pocztę od ręki.

Ale może to rzeczywiście wynika z jego wieku bo ma konto juniora...

Opublikowano

A tutaj Pan Krzycho sprzedaje mojego Bixlera:

http://allegro.pl/bi...3901226547.html

Gdyby ktoś miał wątpliwości, można o nim poczytać również na moim blogu:

http://rc-miruuu.wee...m/bixler-2.html

Ale ciekawsze jest to, że mój Bixler nie jest ani nowy anie nie ma 9 dodatkowych klonów, które Pan Krzycho sprzedaje. Pomijając już fakt, że go po prostu nie ma...

To i tak nic. Bardziej rozbawił mnie tekst o terminie wysyłki:

Z tego powodu, że jest okres zimowy i mam problemy z dojazdem na pocztę i z zagospodarowaniem czasu, wysyłki mogą się przedłużyć do ok. 45 dni, lecz zwykle trwa to nie więcej niż 3 tygodnie.

Jakby nie łatwiej było napisać: Nie wiem jak długo będzie szła paczka z Chin, ale wyślę od razu po otrzymaniu...

Ale nie nie nie. To na pewno nie tak. Pan Krzycho w końcu napisał, że likwiduje sklep internetowy. To pewnie ta likwidacja go tak zaobsorbowała, że będzie na pocztę jechał 45 dni... :)

Jeśli Pana uraziłem, to bardzo przepraszam.

co do tej aukcji to niezłe chamstwo: "Z powodu braku czasu, zacznę wysyłać najpóźniej pod koniec lutego."

Rzeczywiście zamieściłem Pana zdjęcia bez wcześniejszego pytania o pozwolenie, lecz prywatnie korespondując z Panem, myślałem, że nie gniewa się Pan tak bardzo na mnie.

Wpadłem na pomysł sprowadzania z HobbyKinga, ponieważ nie każdy wie o jego istnienia (zwłaszcza początkujący) lub są tacy, którzy boją się transakcji zagranicznych.

MIało to polegać na tym, że po wpłacie pieniędzy kupującego zamawiać paczkę na HK, a długi czas oczekiwania na przesyłkę musiałem czymś wytłumaczyć.

Ja tylko chciałem skombinować jakieś pieniążki na samolociki na lato, ponieważ rodzicom znudziło się ciągłe finansowanie modeli.

Wszystkich przepraszam za nieporozumienie i za tą "bajkę" na Allegro, ale jeśli miałby ktoś jakiś ciekawy pomysł jakby to bardziej zgodnie z prawdą napisać, to prosiłbym o prezentację.

Naprawdę nie chciałem nikogo oszukać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.