andrzej351 Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 podoba mi się,model zaczyna nabierać kształtów , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jakiej grubości balsę dajesz na pokrycie kadłuba, usterzenia, skrzydeł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Kadłub od dołu pokrywam od 1 do 4 wręgi balsą 2 mm, między 3 a 4 wręgą dodatkowo zrobię wstawkę z tkaniny szklanej, ponieważ tam będą otwory na wylot ciepłego powietrza. Górę kadłuba pokrywam również 2 mm balsą. Garb za kabiną będzie pokryty kanapką z 3 mm depronu rowkowanego i naklejoną warstwą 1 mm balsy. Generalnie wszystko wynika z konstrukcji i ma się licować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 zaczątek statecznika poziomego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 No tylko podziwiać i kibicować ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 jeszcze statecznik poziomy, oklejenie oraz wkręt do mocowania statecznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Witaj Piotr ! Czy mocowanie stateczników poziomych ma polegać na tym że śruba wchodzi do rury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Tak ma to wyglądać, tak jak napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 podstawa do montowania skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ta rama to bardzo dobry pomysł ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Panie Henryku prawdopodobnie na dzień dzisiejszy jestem jedyną osobą której udało się ulotnić EDGA z projektu Piotra. Zdjęcie mojego Edka Piotr umieścił w temacie poprawiony EDY-540. Jeśli mogę coś zasugerować to zdecydowanie należy zwrócić uwagę na wagę tyłu modelu , w przypadku mojego Edka po zamontowaniu sinika okazało się że jest problem z wyważeniem . Musiałem zdecydowanie zmniejszyć wagę tyłu. udało się to po zjęciu balsy zarówno ze statecznika pionowego jak i ze steru wysokości . Kolejną rzeczą którą radzę zdecydowanie zrobić to wkleić płaskowniki węglowe w dżwigary skrzydeł . Ja dżwigary miałem zrobione tylko z balsy i na efekty nie musiałem długo czekać . Podczas lotu poprostu złamało się skrzydło , skutek wiadomy KRET. Jeśli chodzi o właściwości lotne modelu to muszę przyznać że model jest przewidywalny lata bardzo stabilnie . Porównał bym jego zachowanie w powietrzu z Kataną . Z modelu byłem bardzo zadowolony , a fakt że zamówiłem i poskładałem następnego Edka chyba najlepiej o tym świadczy . Do modelu mam zrobione formy laminatowe mordki i kabiny . Gyby Pan był zainteresowany to proszę o kontakt . Jestem nowym członkiem tego forum i jeszcze nie umiem wstawiać zdjęć . Poproszę Piotra o wstawienie zdjęć mojego nowego Edka . Pozdrawiam co prawda trochę czasu minęło od tego posta, ale mam pytanie , czy masz może jeszcze formy do maski EDGA.Właśnie jestem w trakcie budowy II wersji edga. Mariusz (tel 664748169) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.