msp-elektronik Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Radku, jaki profil skrzydła zastosowałeś w drugiej jego odsłonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Marku chyba miałeś na myśli Profil to SD 8020. Model oczywiście już dawno naprawiony i lata, pękło niestety niedawno kolanko tłumika. Skleiłem na wysokotemperaturowy klej, zobaczymy, czy zda egzamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msp-elektronik Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Jezu, sorki za omyłkę. Tak to jest jak się myśli o modelach i bawi tygodniowa córcię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Suma sumarum profil za dużo się nie zmienił. Wg mojej opinii profile, gdzie maksymalna jego grubość jest bliżej 1/2 niż 1/3 długości profilu lepiej się sprawują w akrobatach 3D. Ale może to jedynie moje odczucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msp-elektronik Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 A jaka procentowa grubość tego profilu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Marek, jeśli to snapy Sullivana dostępne np. u Jakuba w eF3m, jaki masz sposób na ich rozwiercenie żeby wprowadzić popychacz? Ja próbowałem dziś nowym wiertłem i stożkowym frezem i udało mi się ledwo zarysować to tworzywo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Nie rozumiem. Snap zrobiony z tworzywa i nie można go rozwiercić ? ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Lutownica z drutem załatwi sprawę, miałem podobny problem , zapomniałem o otworku a pod kątem niczym nie dało się dojść, w końcu go wypaliłem ,bez problemów poza odrobiną smrodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Nie rozumiem. Snap zrobiony z tworzywa i nie można go rozwiercić ? ? ? To jest snap w postaci krzyżaka z bardzo twardego tworzywa sztucznego, a feralne miejsce ma wymiar ok. 1,5x1,5 mm. Poza tym trudno go uwycić bo krzyżak opleciony jest sprężyną, która powoduje, że popychacz nie spadnie z głowicy kulowej. Lutownica z drutem załatwi sprawę, miałem podobny problem , zapomniałem o otworku a pod kątem niczym nie dało się dojść, w końcu go wypaliłem ,bez problemów poza odrobiną smrodu. Tomek, o tym nie pomyślałem. Muszę spróbować. Jak nie wyjdzie mam drugi w zapasie . Dziękuję Ci . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Znam te snapy gdyż sam je używałem. Przecież one mają otwór pod M2 lub M3. Za jasny gwint nie rozumiem po co wiercić. Ale skoro trzeba to nie sądzę aby były zrobione z kosmicznego tworzywa co wiertło nie daje rady. Nie można złapać ? Można , wystarczy zdjąć zawleczkę i cały snap się rozkłada.Nic trudnego to nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Marek, może myślisz o innym snapie niż ten http://www.ef3m.pl/282,ball-connector-lacznik-kulowy-popychacza-przepustnicy-2-56-size.html . Może o tym o większej średnicy. Ten z linku nie ma otworu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Dokładnie tak, ja mam pod gwint 3mm. 2 mm moim zdaniem w benzyniaku jest zbyt delikatny. Mój miał od razu gwint, zakupiłem też do niego gotowy popychacz od Jakuba. Ale i ja jakoś nie dowierzam, że nie da się nawiercić. Ewentualnie zostaje opcja wypalenia + nagwintowania. Z tym, że jeśli wiertło nie bierze to i gwintownik też nie da rady... Być może ma jakąś zewnętrzną powłokę wzmocnioną, może wystarczy jakoś ją usunąć. Spróbuj cienkim drutem miedzianym jak napisał Tomek(o średnicy 1mm. W razie czego otwór i tak ewentualnie powiększysz i nie zniszczysz popychacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Dokładnie ten sam. Moje zawsze miały otwory. Nawet w opisie sklepu jest wymieniony otwór pod M2 lub M3 w zależności od snapa. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego w Twoim nie ma dziury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Dokładnie ten sam. Moje zawsze miały otwory. Dziś dostałem od Jakuba (gratis) snap 2-56 i o dziwo miał otwór . Stąd wniosek, że Sullivan na wspaniałą standaryzację wyrobów i kontrolę jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Pan Jakub jak zwykle solidny okazuje się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.