Wodzu 7 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Zapraszam w dniu 05.12.2009 do Wrocławia na zawody ESA O Puchar Św.Mikołaja.W związku z coraz większym zainteresowaniem modelami ESA I WŚ pragniemy rozegrać również walki w tej kategorii.W chwili obecnej mamy już pięciu zawodników z Wrocławia gotowych toczyć boje wielopłatami.Chętni zainteresowani udziałem w zawodach a nieposiadający modeli mogą się skontaktować z www.cyber-fly.pl w sprawie zestawów z EPP,lub z www.aircombatmodeleepp.republika.pl odnośnie gotowego do lotu modelu.Na tej ostatniej stronie w zakładce "zawody terminy"jest umieszczony wstępny regulamin do ESA I WŚ.Wszelkie uwagi mile widziane .Więcej szczegółów odnośnie lokalizacji i planu dnia zawodów wkrótce.Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Wprowadzenie ograniczeń obrotów KV nie wydaje mi się właściwe.Wielu zawodników ma silniki do ESA WWII i mogliby z powodzeniem zastosować posiadane silniki do nowej klasy. Dodanie drugiego płata oraz podwozia już daje spowolnienie lotu w stosunku do WWII.Wystarczy ograniczyć minimalną rozpiętość i zostawić stosowaną pojemność pakietów a czas walki spowoduje ograniczenie mocy silnika,tak jak to jest w WWII. Miałem dwupłata na zwykłym dzwonku wymontowanym z ESA i nie miał szaleńczych prędkości.Po co więc dodatkowe koszty. Dążąc do ograniczenia prędkości poprzez niedobór mocy będziemi mieli czeski "stadion".Ci co znają przygody Arka na ESAG Znojmo wiedzą o czym piszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Zapraszam w dniu 05.12.2009 do Wrocławia na zawody ESA O Puchar Św.Mikołaja. A wiadomo gdzie ( we Wrocławiu ) sie odbedą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Cześć! Ponieważ do zawodów pozostało niewiele czasu a przygotowania trochę zajmują, więc prosiłbym o zapisywanie się. Proszę o podanie: Imię, Nazwisko, WWI - kanał podstawowy i zapas WWII - kanał podstawowy i zapas Oczywiście można startować w jednej lub obu kategoriach. Zgłoszenia wysyłać na maila: karolwd@gmail.com lub tel. 668-349-897 Zapisy otwarte do piątku 04.12.2009r do godziny 21.00. Karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Witam.Zawody odbędą się na terenie Restauracji Orle Gniazdo Wrocław ul.Starachowicka 42. Dla zawodników i widzów z poza Wrocławia najlepiej kierować się na wrocławskie lotnisko pasażerskie{Port Lotniczy Wrocław} mieszczące się przy ul. Granicznej.Jadąc ul.Graniczną należy skręcić w prawo w ul.Przybyły.Na skrzyżowaniu jest rest reklama restauracji.Po ok.200 m. po lewej stronie zobaczycie samoloty:Iskrę i MIG-a.I to już tu.Mapka z dojazdem www.restauracjaorlegniazdo.pl .Plan dnia standartowy :9-10 przyjazd rejestracja i loty treningowe,10,15-otwarcie zawodów.10,30-rozpoczęcie 1 kolejki lotów.Przewidujemy w zależności od pogody 3 lub 4 kolejki lotów oraz tradycyjnie finał A i B.Na koniec każdej rundy II WŚ jeden lub dwa-w zależności od ilości zawodników-loty I WŚ.Po dwóch rundach przerwa na naładowanie akumulatorów i "coś smacznego".W razie załamania pogody przekładamy zawody na niedzielę,a w najgorszym przypadku na następny tydzień.Jutro dam na tacę :jupi: .Zapraszam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam Coś ten adres swojsko brzmi . Chciało by się przyjechać ale chłopaki mają pilne sprawy i daleko troche, a samemu wiadomo -drogo trochę . Pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 To wszystko przez te autostrady a właściwie przez ich brak .Co do adresu to naprawdę lotnicza Knajpa przez duże K.Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam. Po ostatnich zawodach w Bolesławcu aż 5 zawodników zapowiedziało swoją obecność we Wrocławiu. Zobaczymy ilu przyjedzie. Ja będę na 99.99%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Aktualna lista zawodników zgłoszonych do zawodów: LINK LINK LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Witam.Chyba za mało dałem na tacę :oops: .Z przyczyn wyższych-brzydka pogoda-i niezależnych-splot niepozytywnych wydarzeń-jestem zmuszony przełożyć zawody "O Puchar Św.Mikołaja" na niedzielę 06.12.2009.Mam nadzieję,że nie pokrzyżuje za bardzo to Waszych planów i tłumnie przyjedziecie powalczyć o puchary.Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 jestem zmuszony przełożyć zawody "O Puchar Św.Mikołaja" na niedzielę 06.12.2009. No to przynajmniej data będzie się zgadzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 o_O 24 zawodników... znaczy się 3 kolejki + finał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 i jak zawody? bo u nas leje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 U nas też lało ale było super Zdjęcia będą wieczorem. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayo Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Byłem, widziałem Mimo niezbyt dobrej pogody (wiatr i ciągła mżawka z częstymi mocniejszymi opadami), walka była bardzo ciekawa i zawzięta. Widać było zmagania zawodników nie tylko między sobą ale także z wiatrem ;] No i IWŚ była dość "nietypowa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Tu jest relacja fotograficzna (moja wersja), fotografujących było wielu - pewnie też sie pochwala... http://picasaweb.google.com/Djarek62/PucharSwMikoAjaESAWrocAw6122009# Relacja filmowa przetwarza sie powoli... Początek imprezy Finaliści Ii II WŚ: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Witam.Oglądając te zdjęcia,aż trudno uwierzyć,że przez całe zawody mżył mniejszy lub większy deszczyk.Niech jasny szlak trafi tych prognostyków od pogody,bo padać miało w najlepszym przypadku po godzinie 16.Dziękuję bardzo zawodnikom i widzom za tak liczne przybycie, sponsorom Modelesklep i Cyber-Fly za ufundowanie nagród oraz Firmie BISEK za udostępnienie fantastycznego miejsca na zawody.Naprawdę poza tasiemkami to nikt nie wymiękł :rotfl: .Te tasiemki z bibuły to też osobny temat.Przydałoby się wynależć jakiś inny materiał na taśmy,który nie wymięka na deszczu a jednocześnie da się to uciąć śmigłem lub skrzydłem.Wyniki z zawodów wkrótce.Pozdrawiam Wojtek. W poniedziałkowej Gazecie Wrocławskiej na 7 stronie ma być artykuł o zawodach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 http://www.youtube.com/watch?v=cCBhiBlK6xI Powyzej relacja filmowa - bardzo okrojona ilosciowo - trudno jednemu robic zdjecia i filmy, oraz jakościowo - sprzet nagrywający z "lapanki", jakośc niestey nie najlepsza. Na YT w HD (jak sie wreszcie przerobi do konca ) ciut lepiej. Poza tym jeszcze krople deszczu na obiektywie :oops: Miejcie wyrozumiałosc. Nastepnym razem mam nadzieje miec cos lepszego(kamera), to i jakosc napewno bedzie lepsza :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Powyzej relacja filmowa - bardzo okrojona ilosciowo - trudno jednemu robic zdjecia i filmy, oraz jakościowo -...Nastepnym razem mam nadzieje miec cos lepszego(kamera), to i jakosc napewno bedzie lepsza Jarek jak zawsze perfekcjonista :mrgreen: moim zdaniem relacja i tak bardzo fajna, i zdjęcia jak zwykle SUPER! Zawody przebiegły w bardzo fajnej atmosferze bez żadnych kłótni o cięcia,strefy itp. Pomimo, że pogoda nas nie rozpieszczała zawody odbyły się dość sprawnie. Dziękuje organizatorom za tak wspaniałą imprezę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Dzięki Piotrek. Tu ; http://www.aircombatmodeleepp.republika.pl/page19651677684ad9ca62d525a.html Tu są fotki zrobione przez Krzyska na jego stronie..., zawsze to inna perspektywa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.