Patryk Sokol Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Pinezkowe zawody? Jak ktoś zorganizuje to funduję Pinezkę jako nagrodę główną Przyda mi się drugi egzemplarz :devil: ps. Marcin, sprawdź dokładnie co masz na skrzydle modelu napisane :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 sformatować sformatowaćAku się formuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 qbacz napisał/a: sformatować CezaryK napisał/a: sformatować Aku się formuje... ups Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Pinezkowe zawody? Jak ktoś zorganizuje to funduję Pinezkę jako nagrodę główną Przyda mi się drugi egzemplarz :devil: ps. Marcin, sprawdź dokładnie co masz na skrzydle modelu napisane :wink: :devil: oj tam, Spinacz, Pinezka - ważne że biurowe :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 No ja nawet pytałem się Patryka "Co się stało ?? " Bo widziałem akurat ten dziewiczy lot z nowymi skrzydłami, ale za długo sobie nie pogadaliśmy, słabe warunki - trzymaliśmy namiot organizatorów, żeby nie odleciał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 To był Spin'Acz Ja wiem, że oba biurowe, ale jednak się mocno różnią :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CezaryK Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Kochani, jasne że chodzi o formowanie więc nie widzę powodów do dalszych semantycznych rozważań. Ja wyraźnie zapytałem o sposób poprawienia sprawności akumulatora w moim nadajniku czyli jak się to robi a nie jak naprawdę nazywa :wink: Co do zawodów to można się spotkać a jakże w pięknych okolicznościach przyrody Jurajskich Warowni. Pogadam z ACz i może w Olsztynie pod zamkiem polatamy. Jak widzę mamy sponsora nagrody głównej. Ale to chyba jak już pisałem w maju 2010! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Popracuj nad uformowaniem rozsądku. Własnego. Bo jak nie to cie Pan moderator SFORMATUJE... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Przepraszam, nie mogłem sie powstrzymać. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Przyszło skrzydełko od Patryka. Miodzio, skrzydełko ładnie wykonane, sztywniejsze, gładziutkie jak lustro. Dzieki innemu koledze z forum pól kadłuba juz do mnie idzie, tak więc niedługo reaktywacja Pinezki. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3181 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3179 Kołek tez znalazłem, choc schował sie pomiedzy kartony.. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 ciekawi mnie czy ten odbiornik będzie pasował do Pinezki i radia MX 12 Nie wiem czy w MX-12 jest funkcja przyporządkowania kanałów do wyjść odbiornika, jeśli tak to wystarczy RP4S1 czyli wersja 4-kanałowa. Mam taką w Tibo i polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CezaryK Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Bartek - na co liczysz, do roboty bo funclub czeka na efekty Twojej pracy Paweł - pewnie masz rację ale cena po moim poście poszła w górę i ze względów praktycznych wybiorę odbiornik 6- kanałowy ale ocenię to na miejscu jak będę w Krakowie A tak w ogóle to nadal nie wiem jak poprawić pracę baterii w moim MX 12! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Wymienić A Coronka, o ile kupujesz w chinach, to 20$ za 4 kanały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 A tak w ogóle to nadal nie wiem jak poprawić pracę baterii w moim MX 12! Czesc Jedyna chyba mozliwosc (jesli jakas cela nie oddala duszy) to rozladowac pakiet malym pradem (~0,2 A) do 1V/ ogniwo. Potem ladowac i jeszcze kilka razy powtorzyc operacje. Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CezaryK Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Szkoda zaśmiecać temat o Pinezce więc muszę powrócić do książek ze szkoły podstawowej i odrobić zaległe lekcje o elektryczności :oops: bo sporo zapomniałem. Dzięki za pomoc i zainteresowanie tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 A tak w ogóle to nadal nie wiem jak poprawić pracę baterii w moim MX 12! kupić 8xAA 2500mah lub lepiej 2900mah zlutować w pakiet i problem rozwiązany. AKU 2500mah trzyma koło 5 godzin pracy nadajnika. Fabryczną baterię - aku odrazu posłałem do kosza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 ja do aparatury kupiłem LiPola Rino 610mAh, za 6$. Ciekaw jestem ile czasu bedzie wytrzymywał. Miałem upatrzony pakiet 800mAh, za 8$ tez wymiarami pasujący w kieszeń baterii w nadajniku, ale sprzątnęli mi go z przed nosa. nawet jak pojemność będzie niezawielka, to skończą się problemy z samowyładowaniem ogniw. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Kończąc OT powiem, że jak miałem DX6 to zlutowałem do niej pakie 8x 4000mAh, to w sumie mogłem zapomnieć, że mam pakiet w aparaturze :P Drogie to nie jest, a i przy lutowaniu, nie ma za dużo prtacy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Jak już lecimy z OT to ja nie wrócę całkiem do tematu, ale jednak nawiążę. Otóż w wyniku zbiegu różnych okoliczności zaprojektowałem model o nazwie Pinezka Bis Jak sama nazwa wskazuje jest to rozwinięcie zwykłej Pinezki, tylko o zwiększonym wydłużeniu i rozpiętości do 1,5m. Z grubsza wygląda to tak: Spodziewajcie się większych ilości danych na święta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Jak już lecimy z OTTo i ja!:zlutowałem do niej pakie 8x 4000mAhA co to były za akumulatory? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 A co to były za akumulatory? :shock: Chyba te, ale głowy nie dam :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.