Ładziak Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 A mierzyłeś je, czy uwierzyłeś napisowi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Powiem szczerze, że zaufałem :P Ale, ładnie mi trzymały... Wiem, że to firmy krzaczki, ale były dość tanie i się sprawdziły, więc do aparatur mogę je polecić :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 W popularne akumulatory AA Ni-MH da się obecnie upchnąć niecałe 3000 mAh. Z akumulatorami jest taka prawidłowość, że im bardziej producent jest no-name'owy, pojemność jest większa, a cena niższa. Gdy nazwa zaczyna oznaczać firmę krzak, pojemność przekracza możliwe do osiągnięcia granice, zaś cena spada poniżej opłacalności produkcji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotecek Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Pinezka Bis Jak sama nazwa wskazuje jest to rozwinięcie zwykłej Pinezki, tylko o zwiększonym wydłużeniu i rozpiętości do 1,5m. czy istniałaby możliwość takiego wykonania tego modelu, tak by mógł startować w zawodach F3J/M i ew. ile by wtedy kosztowała 1-na szt., a ile 3 szt. w wersji 1,5 - nie chodzi mi o większą rozpiętość !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 W popularne akumulatory AA Ni-MH da się obecnie upchnąć niecałe 3000 mAh. Tego nie wiedziałem, dzięki Reszty oczywiście się domyślałem, ale poleciałem na cenę. Już np. do aparatu fotograficznego biorę firmówki :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 OT moje bez firmowki 2500mah po roku uzytkowania oddaja 2370mah i inne zestawy po 4 miesiacach 2420mah wiec nie jest tak zle przy cenie niecalego funta za sztuke tylko po dwoch-trzech tygodniach lezenia strasznie traca swoj ladunek :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Pinezka Bis Jak sama nazwa wskazuje jest to rozwinięcie zwykłej Pinezki, tylko o zwiększonym wydłużeniu i rozpiętości do 1,5m. czy istniałaby możliwość takiego wykonania tego modelu, tak by mógł startować w zawodach F3J/M i ew. ile by wtedy kosztowała 1-na szt., a ile 3 szt. w wersji 1,5 - nie chodzi mi o większą rozpiętość !!! Niestety nie da rady. Koszt wykonania dźwigara mogącego wytrzymać konkretny start z holu przekroczą wartośc tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Koszt wykonania dźwigara mogącego wytrzymać konkretny start z holu przekroczą wartośc tego modelu. Parę warstw węgla więcej i wypełnienie z balsy tyle kosztuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Mi o robociznę chodzi Rafale. Przede wszystkim problem jest taki, ze w skrzydle VB, jeszcze takiego dźwigara nie robiłem. Więc zanim to przetestuje, zanim się nauczę robić i wykonam to w modelu na sprzedaż to minie masa czasu. Po prostu, żebym się coś nauczył robić, to muszę to najpierw przetestować w swoich modelach, a później myśleć o sprzedaży modelu w jakiejś technologii. Poza tym zrób taki dźwigar wygięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CezaryK Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Troszkę jakby temacik wyhamował a ja wreszcie (tak mi się wydaje) uporałem się z pakietem w nadajniku (mx 12). Za radą Wojtka przeprowadziłem formowanie od podstaw. Ładowanie do oporu i pozostawienie włączonego nadajnika aż do sygnału dźwiękowego. Trwało to troszkę bo pierwsze rozładowanie trwało 1,5 godziny a każde następne było o około 30 minut dłuższe. Doszedłem do 5 godzin i uznałem rezultat za wystarczający. Tymczasem czekamy na relację Bartka z oblotu Pinezki z nowymi skrzydełkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotecek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 pytanie przeniesione do: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=23673 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Śmiało zakładaj własne tematy z takimi pytaniami :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CezaryK Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Słoneczko nieśmiało wygląda i tylko patrzeć jak człowieka wygoni na łąkę a tu nadal cisza. Bartek , oblatałeś w końcu nowe skrzydełka Pinezki? Panowie do boju! Patryk do książek :wink: ale... bez przesady. Do maja jeszcze kilka dni. Odezwijcie się fani nieformalnego fanclubu Pinezki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekxxd Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 mam pytanie jaki jest koszt takiej pinezki:D?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 chyba nie ty jeden o to zapytałeś :wink: - pytaj Patryka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gewiner Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Patryk Sokol, a ja mam pytanie, ile za taka pinezke, chcialby kolega pieniazkow? pozdrawiam: maciej jakubowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.