Ładziak Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 A mierzyłeś je, czy uwierzyłeś napisowi?
jary14 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Powiem szczerze, że zaufałem :P Ale, ładnie mi trzymały... Wiem, że to firmy krzaczki, ale były dość tanie i się sprawdziły, więc do aparatur mogę je polecić :wink:
Ładziak Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 W popularne akumulatory AA Ni-MH da się obecnie upchnąć niecałe 3000 mAh. Z akumulatorami jest taka prawidłowość, że im bardziej producent jest no-name'owy, pojemność jest większa, a cena niższa. Gdy nazwa zaczyna oznaczać firmę krzak, pojemność przekracza możliwe do osiągnięcia granice, zaś cena spada poniżej opłacalności produkcji .
Gość kotecek Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Pinezka Bis Jak sama nazwa wskazuje jest to rozwinięcie zwykłej Pinezki, tylko o zwiększonym wydłużeniu i rozpiętości do 1,5m. czy istniałaby możliwość takiego wykonania tego modelu, tak by mógł startować w zawodach F3J/M i ew. ile by wtedy kosztowała 1-na szt., a ile 3 szt. w wersji 1,5 - nie chodzi mi o większą rozpiętość !!!
jary14 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 W popularne akumulatory AA Ni-MH da się obecnie upchnąć niecałe 3000 mAh. Tego nie wiedziałem, dzięki Reszty oczywiście się domyślałem, ale poleciałem na cenę. Już np. do aparatu fotograficznego biorę firmówki :wink:
Janosik72 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 OT moje bez firmowki 2500mah po roku uzytkowania oddaja 2370mah i inne zestawy po 4 miesiacach 2420mah wiec nie jest tak zle przy cenie niecalego funta za sztuke tylko po dwoch-trzech tygodniach lezenia strasznie traca swoj ladunek :cry:
Patryk Sokol Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Pinezka Bis Jak sama nazwa wskazuje jest to rozwinięcie zwykłej Pinezki, tylko o zwiększonym wydłużeniu i rozpiętości do 1,5m. czy istniałaby możliwość takiego wykonania tego modelu, tak by mógł startować w zawodach F3J/M i ew. ile by wtedy kosztowała 1-na szt., a ile 3 szt. w wersji 1,5 - nie chodzi mi o większą rozpiętość !!! Niestety nie da rady. Koszt wykonania dźwigara mogącego wytrzymać konkretny start z holu przekroczą wartośc tego modelu.
Rafal B. Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Koszt wykonania dźwigara mogącego wytrzymać konkretny start z holu przekroczą wartośc tego modelu. Parę warstw węgla więcej i wypełnienie z balsy tyle kosztuje?
Patryk Sokol Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Mi o robociznę chodzi Rafale. Przede wszystkim problem jest taki, ze w skrzydle VB, jeszcze takiego dźwigara nie robiłem. Więc zanim to przetestuje, zanim się nauczę robić i wykonam to w modelu na sprzedaż to minie masa czasu. Po prostu, żebym się coś nauczył robić, to muszę to najpierw przetestować w swoich modelach, a później myśleć o sprzedaży modelu w jakiejś technologii. Poza tym zrób taki dźwigar wygięty
CezaryK Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Troszkę jakby temacik wyhamował a ja wreszcie (tak mi się wydaje) uporałem się z pakietem w nadajniku (mx 12). Za radą Wojtka przeprowadziłem formowanie od podstaw. Ładowanie do oporu i pozostawienie włączonego nadajnika aż do sygnału dźwiękowego. Trwało to troszkę bo pierwsze rozładowanie trwało 1,5 godziny a każde następne było o około 30 minut dłuższe. Doszedłem do 5 godzin i uznałem rezultat za wystarczający. Tymczasem czekamy na relację Bartka z oblotu Pinezki z nowymi skrzydełkami.
Gość kotecek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 pytanie przeniesione do: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=23673
ertman_176 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Śmiało zakładaj własne tematy z takimi pytaniami :wink:
CezaryK Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Słoneczko nieśmiało wygląda i tylko patrzeć jak człowieka wygoni na łąkę a tu nadal cisza. Bartek , oblatałeś w końcu nowe skrzydełka Pinezki? Panowie do boju! Patryk do książek :wink: ale... bez przesady. Do maja jeszcze kilka dni. Odezwijcie się fani nieformalnego fanclubu Pinezki !
jedrekxxd Opublikowano 12 Czerwca 2010 Opublikowano 12 Czerwca 2010 mam pytanie jaki jest koszt takiej pinezki:D??
pawel66 Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 chyba nie ty jeden o to zapytałeś :wink: - pytaj Patryka
gewiner Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Patryk Sokol, a ja mam pytanie, ile za taka pinezke, chcialby kolega pieniazkow? pozdrawiam: maciej jakubowski
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.