jacek LP Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 No pewnie marnej jakości model a do tego najlepiej takiej też jakosci wyposażenie, produkt ala żyroskop ,najtansze serwa, łopaty dwie prawie jednakowe w komplecie. To recepta na sukces. Po co przepłacać gdy nie widać różnicy ?. Użytkowałem przez rok na tarczy T-Rexie 450 SE V2 serwa HS65MG. Sprawowały się bardzo dobrze. Ostatnio sprzedałem ten model i zmieniłem na CopterXy. W sumie już miałem 3 Coptery. Na pierwszy model heli tutaj na forum polecono mi T-Rexa SE V2. Tak też zrobiłem. I stwierdzam, że to był nie do końca dobry wybór. Coptery są podobnie niezawodne i tańsze w eksploatacji. Nauka w moim przypadku dużo kosztowała. RC-Skorpion, riku i inne trochę na mnie zarobiły. Połamałem nawet ramę węglową. Miałem kilkanaście poważnych kraks i wiele drobnych. Sewera Hiteca to wszystko przetrwały. Powiem że jak dotąd MG-14 mnie jeszcze nie zawiodły, a mam je w dwóch modelach heli i w jednym modelu akrobata. Też zniosły wiele. Oczywiście uważam, że HS-65 są lepsze, powiem też że T-Rex SE V2 jest lepszy od HK- 450. Sęk w tym, że ja pracuję i czasem mnie stać na zakup T-Rexa. Jednak niektórzy użytkownicy to np. studenci i inna młodzież, oni mają trochę inaczej. Poza tym na tym forum jest wiele osób preferujących zakupy tańszej elektroniki z Hong Kongu. Zakup 3 serw Hiteca kosztuje jednak więcej niż cały ten HK-450. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 nadal mam problemy jak w belcie z wibracjami na ogonie ale przed pierwszym lotem moim hk zapomnialem wywazyc lopaty i lopatki wiec juz to zrobilem... jak wibracje nieustaną to znaczy ze mam walnięte gyro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 No i nam Szymona "wciungło" w helimanię. Cóż z autopsji wiem dlaczego i powiem szczerze - rzadko jest to uleczalne :twisted: Świetnie Ci idzie, powodzenia w dalszym podnoszeniu adrenalinki.... Też mnie niebawem "wciungnie" z tego co wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 No co wy nie powiecie . Ceny tych hk sa tak wysokie ze ludzie z ciekawosci sie za to biorą . Ale serio , to ponoc od hk sie zaczyna a konczy sie na T-rex 600 lub 700 . :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 No co wy nie powiecie . Ceny tych hk sa tak wysokie ze ludzie z ciekawosci sie za to biorą . Ale serio , to ponoc od hk sie zaczyna a konczy sie na T-rex 600 lub 700 . :shock: HK to dwa heliki w moim przypadku: pierwszy i ostatni. Mam trochę elektrycznych gratów które podejdą pod ten helikopterek, resztę zamówię w HK. T10-tka ma odpowiedni soft to też o stronę nadajnika jestem spokojny. Zobaczymy co przyjdzie z UH ale podobno wersja V2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 czym sie rozni v2 od 1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 czym sie rozni v2 od 1? No właśnie, to dobre pytanie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Nie wiem czy chodzi o te V-ki ale v1 ma plastikową głowicę i skrzynkę ogonową a v2 ma alu P.S: Z tego co pisze na HC to nie długo pewnie będzie HK450 Pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewitem.asp?idproduct=10811 V2 heli includes 4mm feathering shaft, updated components AND more alloy Dyć jest napisane - ale nie spodziewajcie się cudów za 28 $ :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Też mnie niebawem "wciungnie" z tego co wiem. No to widzę że choroba się rozprzestrzenia :twisted: HK to dwa heliki w moim przypadku: pierwszy i ostatniTeż tak mówiłem. Ale z helikami jest podobnie jak z samolotami. Im większy tym lepiej lata (kwestia stabilności), oczywiście w okrutnym uproszczeniu. Nie zmienia to jednak postaci rzeczy że daje ogromną radochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Za te 28 dolców moze i nie ma cudów ale opinie i tak sa lepsze niz belta cp . U nas w polsce idzie juz hk poskładac za 450-550 pln + jakis mx12 używka i za 900zł mamy zestaw z którego nam cos przydatnego po krecie zostanie :mrgreen: Chociażby pełnozasięgowa aparatura . Mocniejszy regiel i bezcenne wrażenia z lotu smiglakiem :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Myślę że z Waszą pomocą uda mi się ulotnić to cudo, na początek chcę daś szansę HK a jak mi się spodoba to sie potem zobaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 kiedy ta wersja v2 wyszla? bo moze zbyt szybko kupilem? jakie polecicie male serwo cyfrowe na ogonek ( z hk lub innych chinskich sklepow tak zeby w miare tanie bylo) powiedzmy do 15$ okazuje sie ze moj zyroskop nie wariuje przy serwach cyfrowych ( sprawdzane narazie tylko przy cyfrowych standardach... na analogach drgają orczyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Może lepiej pomyśleć o 100% kopii rexa ? http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10901&Product_Name=HK-450TT_PRO_3D_Torque-Tube_Helicopter_Kit_%28Align_T-Rex_Compat.%29 Tym można by już z dobrym wyposażeniem poszaleć 3D :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 t-rex ma naped ogona poprzez wał? moim znaniem n ie lepiej tylko tak samo ( rozni sie tylko tym ze ma alu glowice , naped ogona przez wał (na sztywno( czy ja wiem czy to jest dobre? napewno drozsze niz pasek) ) no i karbonowa rama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Może lepiej pomyśleć o 100% kopii rexa ? http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10901&Product_Name=HK-450TT_PRO_3D_Torque-Tube_Helicopter_Kit_%28Align_T-Rex_Compat.%29 Tym można by już z dobrym wyposażeniem poszaleć 3D :] A może to temat o HK450 ? Do 3D jestem za cienki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 w sumie to po paru zawisach w hali przelamalbym sie i zrobil jakies 3d typu lejek , zawis odwrocony itp oczywiscie na dworze i musialbym miec juz pewny sprzęt i znac jego mozliwosci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek68 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 w sumie to po paru zawisach w hali przelamalbym sie i zrobil jakies 3d typu lejek , zawis odwrocony itp ... Nie masz chyba pojęcia o czym mówisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Do 3D jestem za cienki. Spoko - Widziałem na własne oczęta jak HK450 wisiał odwrócony 10 cm nad trawą - czyli WSZYSTKO przed Tobą :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 tomek68, moze i nie mam ale po 250h wylatanych na symulatorach tylko na helikach to juz cos moze bym potrafil zrobic w realu oczywiscie narazie na duzej wysokosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.