ahaweto Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Niebawem poinformujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Witam wszystkich Jaka cisza tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Troszkę dziś polatałem a młody autkiem pojeździł pogoda dziś dopisała na latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoNzo Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Witam, Doszły mnie słuchy że jakieś latanie jest dzisiaj w Złotowie... Prawda TO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Zerknij na ten temat http://pfmrc.eu/index.php?/topic/36405-zlotow-zaprasza-205-2013/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 KLUB RC Złotów ma zaszczyt zaprosić kolegów modelarzy od A do Zet, na piknik modelarski połączony z piknikiem motocyklowym.Dla modelarzy będzie przygotowany trawiasty pas startowy około 150m, oraz staw w kształcie litery L o długości około 150 m w każdą stronę,tak więc zapraszamy również wodnosamoloty różnego rodzaju łódki,ślizgacze i żaglówki oraz samochodziarzy (terenówki).impreza odbędzie się na prywatnym terenie.Właściciel udostępnia nam teren do latania,pływania i jeżdżenia samochodami RC .Termin imprezy to 09-08-2013 do 11-08-2013.Na miejscu można rozbić namiot lub postawić przyczepę kempingową .Impreza odbędzie się w Nowym Dworze k Złotowa.Wkrótce zamieścimy kilka fotek miejsca imprezy,program oraz mapkę dojazdu.Prosimy kolegów modelarzy o zgłaszanie chęci uczestnictwa,więcej szczegółów wkrótce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Termin znany, więc polatamy nad motocyklami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 25 i 26 maja w Koszalinie odbył się II Festiwal Modelarski. Wybrałem się tam z czterema modelami kartonowymi. W sumie nic nie straciłem ponieważ ze względu na opady Piknik Lotniczy w Pile nie odbył się. Spotkałem tam (znanych mi) zaproszonych jako gości koszalińskich modelarzy RC. Moje modele. Dwa z moich modeli Lokomotywa Od2 oraz Bojowy Wóz Piechoty Bradley zostały docenione . Jako nagrodę rzeczową dostałem... model plastikowy (chyba zacznę sklejać plastiki). Plastikowych modeli w różnych skalach było wystawionych bardzo dużo, włącznie z figurkami, dioramami, samolotami, pojazdami. Wykonane były rewelacyjne. Największe wrażenie wywarło na mnie malowanie tych modeli, a szczególnie zabrudzenia eksploatacyjne . To naprawdę kosztuje ogrom pracy, tym bardziej że były prowadzone warsztaty modelarskie na których uczono takich technik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Pogoda taka sobie, nie ma co wybrzydzać ale polataliśmy. Trochę wiało. Odbyła się próba oblotu nowego modeli Piotra. Model "Berkut" wykonany z EPP. Model nie ma sterów wysokości i w tej osi jest sterowany zmiennym wektorem ciągu. Niestety małe doświadczenie pilota-oblatywacza (to ja ) w sterowaniu tego typu modelami spowodowało upolowanie kreta. Straty nie były duże. Piotr już wieczorem zadzwonił że wszystko naprawione. Dodatkowo wyciągnięte wnioski aby następny oblot był udany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Nowy Rok rozpoczęliśmy lataniem. Było mglisto i ani jednego promienia słonecznego . Noworoczny toast wznieśliśmy z konieczności... owocową herbatą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 To rozpoczęliście nowy rok jak stwórca nakazał wszystkiego dobrego na nowy rok dla całej ekipy Złotwskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Dobre latanko nigdy nie jest złe, a w dobrym towarzystwie jeszcze lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek125 Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Dzisiaj po południu trochę polataliśmy koło złotowa, pogoda dopisała więc kilka modeli wzniosło sie w powietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Piękne zdjęcia Widzę, że u was też jest kółko wielbicieli modeli Multiplexa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Grzesiu, piękne zdjęcia ! Wyglądamy na nich jak żywi Powiedziałem sobie kiedyś, że nie spocznę dopóki wszystkich modeli Multiplexa "nie przelecę" . Jak na razie mam już na rozkładzie: Mini Maga, Easy Stara, Easy Glidera, Fun Cuba, Mentora, Twin Stara, Twistera. Jeszcze parę zostało i doszły nowe. Lubię je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek125 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 No i znów lataliśmy , no i standardowo jest kilka zdjęć . Pan Adam podjął wyzwanie startu ze stolika I druga próba była udana Pan Piotr wraz z Panem Adamem próbowali oblatać nowy model i czas na lądowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 A więc kolejno Mustang http://www.youtube.com/watch?v=Pu2YDUG4GZw Berkut http://www.youtube.com/watch?v=g0ZhIyRvRV4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Ciąg dalszy ( przepraszam za post pod postem ale można max 2 media w post wstawić ) Mustang http://www.youtube.com/watch?v=ZSObaoRhynU Berkut http://www.youtube.com/watch?v=8pbuIMwymmI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Drugi start z "lotniskowca" był już udany . Berkut nie ma sterów wysokości, jest sterowany ciągiem. Do tego trzeba się przyzwyczaić. Model nietypowy ale musi polecieć. Tadek próbował być szybszym od skrzydełka . Niestety... Mig lata rewelacyjnie. Oprócz startu Mustanga ze stolika i oblotu Berkuta, próbowaliśmy lądować do celu. Nawet kombatami. Wyniki były różne. Niektóre wydarzenia zostały uwiecznione kamerą, niestety brakuje komentarzy które padły np. podczas startu Berkuta. Piotr wyraził obawę aby "śmigło (napęd pchający) Berkuta nie rozczochrały fryzury Grzegorza " . To ten kolega z "bujnym włosem" pochylony nad Meserem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 No a o kawałach nikt już nie wspomniał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.