jędrek Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Witam Nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić wątek i dałem tutaj (podpada wielkość). Niema takiego podtematu, a tym bardziej modeli z napędem gumowym. Konstrukcja modelu z 1941r. W oryginale, model z napędem gumowym, mój dostanie napęd elektryczny i oczywiście wyposażenie RC. Konstrukcja prawie całkowicie z balsy z niewielką ilością sklejki. Rozpiętość modelu 1200mm. W stosunku do oryginału model ma ster wysokości, ster kierunku i dzielone skrzydła.
PawełG Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Piękny model. Czy można by było pokusić się o skany planów tego cudeńka? Naprawdę podziwiam dokładność :)
Janosik72 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Swietny model tak retro podchodzi Jak wyszedles z waga tego cuda ?
jędrek Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2009 Swietny model tak retro podchodzi Jak wyszedles z waga tego cuda ? WitamBo i jest retro. Oryginał powstał w "Englandzie" w 1940r. W r.1941 wygrał zawody krajowe (tak to chyba brzmi). Ile waży ? niewiem, jeszcze nie ważyłem.
Konrad Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Przepiękny czyściutko wykonany model Gratulacje.Czym będzie on pokryty?Japonka?Koverall?
grzegorz12 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Cześć Jedręk-przygotowania do Wilczych Lasków,bardzo ładny modelik .Właśnie wykonuje MKK-23 MARABU,to się chyba spotkamy.
jędrek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 Cześć Jedręk-przygotowania do Wilczych Lasków......WitamAno też . Jeszcze zawody w Starogardzie Gdańskim.
blackriver Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Piękny model. Czy można by było pokusić się o skany planów tego cudeńka? Naprawdę podziwiam dokładność :) Plany. Polecam stronkę ;D . edit. Co by nie pisać za gęsto - przerabiasz plany na wektory metryczne?
jędrek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 Plany. Polecam stronkę ;D . WitamDokładnie . Można zrobić z tych planów. Przygotowuję plany 1:1 do publikacji, ale najpierw trzeba skończyć model i go oblatać. Plany rysuję całkowicie od nowa w Corelu, oczywiście wszystkie wymiary będą w mm.
Motylasty Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Osz w mordę, już wiem co se wytnę z .....depronu Szacunek Andrzeju.
Marcin K. Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Motylasty, Powinieneś zmienić ksywkę na Depronasty :mrgreen: Wszystko byś robił z depronu A tak to piękny model, szkoda ze ma uszka:P
TEQ Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 A tak to piękny model, szkoda ze ma uszka:P Jakie szkoda, jakie szkoda? Nadaje mu to tylko piękna ! Sam model, jak i cała strasznie mi się spodobały. Aż chce się coś podłubać z patyczków :mrgreen:
jędrek Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2009 Witam Parę szczegółów i fotek z budowy Lamelowanie końcówek statecznika poziomego Końcówki zdjęte z szablonów
Motylasty Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Osz w mordę A jednak i depron się tam znalazł.
tombrzus Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Jestem pełen podziwu. Pięknie wykonana konstrukcja jak za dawnych czasów gdy nie można było kupić "tartaku" seryjnie wypalanego laserem . W pełni zasłużone gratulacje, powodzenia, Tomek
jędrek Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Opublikowano 12 Maja 2010 Witam Modelik skończony i oblatany . Niestety fotek z lotów na razie "niet" bo byłem sam. Ale będą a i filmik jakiś też. Na razie parę fotek gotowego modelu.
madrian Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Elegancky, Panie Szanowny. I ten wyraz pyska, jak u ucieszonego Basseta na widok miski. :mrgreen: Jeszcze drobny schemacik w stylu oldskulowym i będzie piękną ozdobą kolekcji.
MiQ27 Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 There is no School like Old School Panie Andrzeju, respekt i szacunek.
jędrek Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2010 Witam Parę fotek z lotów w Złotowie 06.06.2010r. Modelik po małym "tuningu"- schowany silnik w kadłubie .
ahaweto Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam. Widziałem model u nas, na ziemi i w locie :shock: . Perfekcyjnie wykonany i latający jakby w zgodzie z epoką w której powstał czyt. słaby napęd. Pan Jan z naszego lotniska też coś takiego zbudował ale jeszcze się nie chwali. Tak więc w Starogardzie Gd. i Wilczych Laskach konkurencja w tej klasie będzie duża. No i jest moda na takie modele.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.