jędrek Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Witam Nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić wątek i dałem tutaj (podpada wielkość). Niema takiego podtematu, a tym bardziej modeli z napędem gumowym. Konstrukcja modelu z 1941r. W oryginale, model z napędem gumowym, mój dostanie napęd elektryczny i oczywiście wyposażenie RC. Konstrukcja prawie całkowicie z balsy z niewielką ilością sklejki. Rozpiętość modelu 1200mm. W stosunku do oryginału model ma ster wysokości, ster kierunku i dzielone skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełG Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Piękny model. Czy można by było pokusić się o skany planów tego cudeńka? Naprawdę podziwiam dokładność :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Swietny model tak retro podchodzi Jak wyszedles z waga tego cuda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Swietny model tak retro podchodzi Jak wyszedles z waga tego cuda ? WitamBo i jest retro. Oryginał powstał w "Englandzie" w 1940r. W r.1941 wygrał zawody krajowe (tak to chyba brzmi). Ile waży ? niewiem, jeszcze nie ważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Przepiękny czyściutko wykonany model Gratulacje.Czym będzie on pokryty?Japonka?Koverall? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz12 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Cześć Jedręk-przygotowania do Wilczych Lasków,bardzo ładny modelik .Właśnie wykonuje MKK-23 MARABU,to się chyba spotkamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Cześć Jedręk-przygotowania do Wilczych Lasków......WitamAno też . Jeszcze zawody w Starogardzie Gdańskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Piękny model. Czy można by było pokusić się o skany planów tego cudeńka? Naprawdę podziwiam dokładność :) Plany. Polecam stronkę ;D . edit. Co by nie pisać za gęsto - przerabiasz plany na wektory metryczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Plany. Polecam stronkę ;D . WitamDokładnie . Można zrobić z tych planów. Przygotowuję plany 1:1 do publikacji, ale najpierw trzeba skończyć model i go oblatać. Plany rysuję całkowicie od nowa w Corelu, oczywiście wszystkie wymiary będą w mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Osz w mordę, już wiem co se wytnę z .....depronu Szacunek Andrzeju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Motylasty, Powinieneś zmienić ksywkę na Depronasty :mrgreen: Wszystko byś robił z depronu A tak to piękny model, szkoda ze ma uszka:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 A tak to piękny model, szkoda ze ma uszka:P Jakie szkoda, jakie szkoda? Nadaje mu to tylko piękna ! Sam model, jak i cała strasznie mi się spodobały. Aż chce się coś podłubać z patyczków :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Witam Parę szczegółów i fotek z budowy Lamelowanie końcówek statecznika poziomego Końcówki zdjęte z szablonów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Osz w mordę A jednak i depron się tam znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrzus Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Jestem pełen podziwu. Pięknie wykonana konstrukcja jak za dawnych czasów gdy nie można było kupić "tartaku" seryjnie wypalanego laserem . W pełni zasłużone gratulacje, powodzenia, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Witam Modelik skończony i oblatany . Niestety fotek z lotów na razie "niet" bo byłem sam. Ale będą a i filmik jakiś też. Na razie parę fotek gotowego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Elegancky, Panie Szanowny. I ten wyraz pyska, jak u ucieszonego Basseta na widok miski. :mrgreen: Jeszcze drobny schemacik w stylu oldskulowym i będzie piękną ozdobą kolekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 There is no School like Old School Panie Andrzeju, respekt i szacunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Witam Parę fotek z lotów w Złotowie 06.06.2010r. Modelik po małym "tuningu"- schowany silnik w kadłubie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam. Widziałem model u nas, na ziemi i w locie :shock: . Perfekcyjnie wykonany i latający jakby w zgodzie z epoką w której powstał czyt. słaby napęd. Pan Jan z naszego lotniska też coś takiego zbudował ale jeszcze się nie chwali. Tak więc w Starogardzie Gd. i Wilczych Laskach konkurencja w tej klasie będzie duża. No i jest moda na takie modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.