Jump to content

Oldtimer DETHERMALIZER

jędrek

Recommended Posts

Witam

Nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić wątek i dałem tutaj (podpada wielkość). Niema takiego podtematu, a tym bardziej modeli z napędem gumowym. Konstrukcja modelu z 1941r. W oryginale, model z napędem gumowym, mój dostanie napęd elektryczny i oczywiście wyposażenie RC. Konstrukcja prawie całkowicie z balsy z niewielką ilością sklejki. Rozpiętość modelu 1200mm. W stosunku do oryginału model ma ster wysokości, ster kierunku i dzielone skrzydła.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Swietny model tak retro podchodzi

Jak wyszedles z waga tego cuda ?

Witam

Bo i jest retro. Oryginał powstał w "Englandzie" w 1940r. W r.1941 wygrał zawody krajowe (tak to chyba brzmi). Ile waży ? niewiem, jeszcze nie ważyłem.

Plany. Polecam stronkę ;D .

Witam

Dokładnie :D. Można zrobić z tych planów. Przygotowuję plany 1:1 do publikacji, ale najpierw trzeba skończyć model i go oblatać. Plany rysuję całkowicie od nowa w Corelu, oczywiście wszystkie wymiary będą w mm.

A tak to piękny model, szkoda ze ma uszka:P

Jakie szkoda, jakie szkoda? Nadaje mu to tylko piękna ! Sam model, jak i cała strasznie mi się spodobały. Aż chce się coś podłubać z patyczków :mrgreen:

• 5 months later...

Witam

Modelik skończony i oblatany :D . Niestety fotek z lotów na razie "niet" bo byłem sam. Ale będą a i filmik jakiś też. Na razie parę fotek gotowego modelu.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Elegancky, Panie Szanowny. :)

I ten wyraz pyska, jak u ucieszonego Basseta na widok miski. :mrgreen:

Jeszcze drobny schemacik w stylu oldskulowym i będzie piękną ozdobą kolekcji.

:)

• 5 weeks later...

Witam. Widziałem model u nas, na ziemi i w locie :shock: . Perfekcyjnie wykonany i latający jakby w zgodzie z epoką w której powstał czyt. słaby napęd. Pan Jan z naszego lotniska też coś takiego zbudował ale jeszcze się nie chwali. Tak więc w Starogardzie Gd. i Wilczych Laskach konkurencja w tej klasie będzie duża. No i jest moda na takie modele.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.