magilla Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Tak zmieniając temat kto lata w Krakowie na Małym Płaszowie na Golikówce? Widziałem już kilka razy modele w powietrzu. Dołączył bym się z chęcią z moim Piperkiem i Guppym:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Nie latam w Płaszowie ale na zalewie pod Krakowem jak najbardziej :-) Wczoraj mimo nie najlepszej pogody udało się polatać dwoma hydroplanami. na wodzie i w powietrzu - Miss Grandin Wojtka (Callab) oraz mój Rafik Zdjęcia z telefonu nie są najlepsze ale dokumentują niesamowitą zabawę jaką jest wodne latanie. Wiało i fale momentami były dość spore ale w tym cały urok takich spotkań. Czasem niestety trzeba się zamoczyć, płynąc po model który, nieco zalany wodą zgaśnie na środku jeziorka ale wrażenia lotnicze i te marynarskie ...... niezapomniane :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Zabawa faktycznie była przednia. Kilka ujęć mojego modelu w locie. Kręcone kamerą w telefonie, ale wyszło lepiej niż się spodziewałem. http://vimeo.com/70281311 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Ja latam koło Grochowej nad Bagrami zazwyczaj i na golikówce też, ale teraz jestem na wakacjach w Mielcu. Jak wrócę to może nam się uda spotkać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Latanko w niedzielę od 10.30 do oporu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enonir Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Czy w Krakowie lata się w tygodniu? Dziś po kilkudniowej nieobecności wróciłem, zahaczyłem pierwszy raz o Czyżyny przed 21, ale z daleka mignęły mi tylko zarysy postaci z modelami w dłoniach schodzące z pasa i znikające na ścieżce. Czy znajdzie się dobra dusza (lub parę dusz?), która pomoże fachowo ulotnić mój pierwszy model, rzuci profesjonalnym okiem na poczynania świeżaka, tak bym pod jej bokiem mógł nie robić krzywdy innym, sobie i modelowi? Z dyspozycyjnością jest u mnie w miarę OK, więc jeśli będzie możliwość, to dajcie proszę znać kiedy i gdzie, postaram się dostosować Pomyślności! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Jaki model chcesz ulotnić? Regularnie w soboty i niedziele ale również i w tygodniu na tak zwanym "śmietniku" jest spora grupa lataczy spalinami, elektrykami, kopterami, szybowcami etc... Miejscami wysoka trawa ułatwi trudne lądowania początkującym. jest i miejsce na precyzyjne lądowanie z podwoziem. W tygodniu polecam się po 18:00 Link do lokalizacji - https://maps.google.pl/maps?saddr=50.030198,19.884371&hl=pl&sll=50.031687,19.890296&sspn=0.010255,0.022724&t=h&mra=mift&mrsp=0&sz=16&z=16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enonir Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Jaki model chcesz ulotnić? Posiadam od 2 tygodni prosty/tani motoszybowiec (Skylark Guanli) 3ch, RTF z apką na 35MHz. Z braku umiejętności/miejsca był w powietrzu może łącznie 30 sekund, spotkania z ziemią miał bardzo... donośne. Ale strat nie było. Regularnie w soboty i niedziele ale również i w tygodniu na tak zwanym "śmietniku" jest spora grupa lataczy spalinami, elektrykami, kopterami, szybowcami etc... Miejscami wysoka trawa ułatwi trudne lądowania początkującym. jest i miejsce na precyzyjne lądowanie z podwoziem. Brzmi super. Do powyższego modelu myślę, że wysoka trawa przy mojej wprawie będzie korzystna. W tygodniu polecam się po 18:00 Link do lokalizacji - https://maps.google....sp=0&sz=16&z=16 Dzięki wielkie za zaproszenie Odezwę się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 W niedzielę jak tylko będzie pogoda zbieramy się na Czyżynach o 10.30-11 i latamy do oporu (ja to pewnie do zmroku). A poniżej filmik z lotu naszego nowego trenerka z Top Model - Acapulco. http://www.youtube.com/watch?v=QeMd1Zlflyg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Jutro latanko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 W sobotę i w niedzielę (3-4 sierpnia) jest jedna z najfajniejszych imprez modelarskich w Polsce - 8 RC Air Show na lotnisku Aeroklubu Nowotarskiego. Dużych modeli będzie cała FURA - lista zgłoszeń wygląda tak: http://www.rc.podhal...ister/index.php :o :o :o :o :o :) :) :) :) :) POZDR.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Razem z F-150 meldujemy się w niedzielę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Ostatnio mam trochę mało czasu na latanie ale udało mi się wyskoczyć na śmietnik w sobotę o poranku, http://www.youtube.com/watch?v=nIztx3vyQpE w niedzielę rano tak grzało że z "lasu" wychodziliśmy tylko na czas lotów i szybciutko wracaliśmy do cienia ;-) http://www.youtube.com/watch?v=a01A4tPOSBo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Na terenie EPKC rozstawił się już organizator Coke Live Music Festival. Teren całego pasa startowego jest obecnie już wyłączony z użytku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Wczoraj dla odmiany polataliśmy małymi modelami z napędem elektrycznym. Też fajna zabawa. Filmik się tworzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightHawk Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 14 Lipca 2013 czyli już jakiś czas temu na "Śmietniku" zgubiłem Zagiego 120cm kolor zółto-niebiesko-czerwony moze ktoś cos wie ... poszukiwania fpv niestety nie dały rezultatów pozytywnych... niebieskie natarcie, zółta góra, czerwono pomarańczowy spód oraz czarne lotki , Napęd Emaxa, śmigło składane Graupnera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcat144 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Jak obecnie wygląda na śmietniku sprawa komarów? Dalej tną niemiłosiernie jak w zeszłym roku czy jest lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mig Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Teraz jest znacznie lepiej, do godziny 19:00 jest całkiem znośnie, mam wrażenie, że przez te upały nawet komary się pochowały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Filmik z wczorajszego latania wodnosamolotem: http://vimeo.com/71962072 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zanim pojawiły się upały od godziny 18 napieprzały równo. Dosłownie masakra co się działo. W ostatnich dniach nie dziwne że się chowają Dzisiaj planujemy loty na śmietnik po 19. Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi