mirolek Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Nowy Rok powitaliśmy mgliście ale około południa trafiło się "okienko pogodowe", wyszło słońce i udało się pierwszy raz w 2014 roku, ulotnić kilka modeli Były życzenia i toast tradycyjnym bezalkoholowym ms 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Dziś był dla mnie wyjątkowy dzień bo f-150 oblatywał 3 nowe modele dostępne u nas w sklepie, ja również przeleciałem się jednym z nich na koniec (wcześniej musiałem trzymać kamerę). Poniżej filmiki z oblotów: http://www.youtube.com/watch?v=QNRo2h5sjlc http://www.youtube.com/watch?v=aJb8Pw9FpVM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 I jeszcze oblot nowego szybola http://www.youtube.com/watch?v=PGgM5ECk22g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ciekawi mnie ten trainstar. Jak się tym lata? Da się poszaleć czy raczej tylko do nauki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Da się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 UWAGA! Dziś ok godziny 12-stej na lotnisku Czyżyny będziemy latać nowymi modelami z firmy Volantex. Jeśli chcielibyście na własne oczy zobaczyć jak latają to serdecznie zapraszamy! A co do Trainstara to tak jak pisze f-150. W tej chwili mamy zapięte snapy na najwyższym możliwym oczku dźwigni ale zaraz przepniemy je niżej żeby nabrał więcej wigoru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dziś było tłoczno.... http://www.youtube.com/watch?v=pCDDB0WM_vY&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Przypominają się stare dobre czasy z ery przedkopterowej. Trochę sobie w weekend pośmigaliśmy samolotami z Yay'em. Wielki fun, bo latały FunCub i FunJet :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=Ibl9knpJeew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Pogoda była dziś wymarzona na latanie i chyba gdzie kto mógł tam starał się coś ulotnić Na Czyżynach spodziewałem się, że będzie tłok dlatego wybrałem się z Wojtkiem (Callab) na Marchewki. Błoto okropne ale skoro zima już była i zaczęły się wiosenno-styczniowe deszcze to nie ma się co dziwić Spalinowy P-36 nie bardzo chciał dać się wyrzucić w powietrze ale elektryki nie zawiodły. Wojtka Kleine Baron oraz mój Extrim zaliczyły udane loty. ms 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Z latania w "Trzech Króli" oraz wczorajszego mglistego wypadu na Czyżyny zmontowałem krótki filmik - powinno być HD https://picasaweb.google.com/111364731422052630499/FilmyZLatania?authkey=Gv1sRgCNKbk4_e5eL8Eg#5970550294652828786 ms 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Trzeba było przyjechać o 14-stej to byśmy razem polatali a poza tym mgła była mniej gęsta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 ...... to trzeba wrzucać na forum info kiedy, gdzie i kto lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Co nie co o treningach. ...już pod koniec lutego planowane są pierwsze zawody w kombacie spalinowym... Eskadra Kraków zaprasza zainteresowanych walkami w ACES do wspólnych treningów i wyjazdów na zawody. Tradycyjne co tygodniowe sparingi (sobota i niedziela a jak dzień się wydłuży to i na co dzień ) na "śmietniku" w Pychowicach (przy ul. Tynieckiej) lub na pasie startowym w Czyżynach. Adrenalina i świetna zabawa gwarantowane! Żeby nie zniechęcić !!! kombat spalinowy nie wiąże się z koniecznością używania silników spalinowych. Choć te dostarczają ogrom frajdy i zdecydowanie do nich zachęcam. W grę wchodzą również elektryki. A rozmiar modelu i charakterystyka lotu to nie zapomniana rozrywka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Jutro niby mróz, ale chyba wybiorę się na Czyżyny miedzy 9-10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zimno było, snieg padał, wiatr wiał, bez rękawiczek się nie dało, ale Yak był 15 minut w powietrzu. POZDR.>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExPrezes Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Skusiło mnie słońce, więc udało się chwilę poszybować na "śmietniku": 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 O, to właśnie popieram Miałem się wybrać w niedzielę na lotnisko z Bellancą ale 15 cm świeżego puchu i brak nart odwiodły mnie od tego pomysłu. Ale pogoda była przepiękna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Jak to możliwe, że 15cm białego puchu odwodzi od latania ??? Przecież tydzień temu minęła 4 rocznica tego wątku który zaczął się jako "zimowe latanie w Krakowie" a właśnie biały puch sprawia, że wokół same lotniska i latać można gdzie się chce. Co prawda - 15 stopni może zniechęcać ale w samo południe jest cieplej i nie ma co marudzić. Trzeba budować narty ...... lub łodzie latające i latać Dziś z Wojtkiem spotkaliśmy się na Marchewkach i oblatany został hydroplan "Drake II" pierwszy start .... oraz model w locie ... Dla towarzystwa ulotniłem swoją Catalinę .... która w białym malowaniu jest dość ciężka do fotografowania na śniegu ... Bardzo udane loty choć wiało i marzły ręce. Drake okazał się bardzo spokojnym i pewnie latającym modelem a więcej na jego temat zapewne dopisze tu Wojtek. krótki film z oblotu modelu: https://picasaweb.google.com/111364731422052630499/FilmyZLatania?authkey=Gv1sRgCNKbk4_e5eL8Eg#5974043331294562962 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 ... więcej na jego temat zapewne dopisze tu Wojtek. Wojtek dopisze tylko, że było pierońsko zimno, wiał porywisty wiatr ze wschodu, powodując że model prawie zatrzymywał się w powietrzu i sam podrywał z ziemi - co widać na filmie Mirka. Choć warunki do oblatywanie modelu nie były zachęcające, oblot pokazał, że modelik jest świetny! Lubię go jeszcze bardziej, niż przed oblotem :-) Teraz czekamy na wiosnę i grzejemy nad jezioro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 To dajcie znać - wezmę łódkę i będzie jako awaryjny napęd jakby wam spaliny pogasły na środku jeziora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi