Skocz do zawartości

Zimowe, wiosenne, letnie i jesienne latanie w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy Rok powitaliśmy mgliście ale około południa trafiło się "okienko pogodowe", wyszło słońce i udało się pierwszy raz w 2014 roku, ulotnić kilka modeli

Były życzenia i toast tradycyjnym bezalkoholowym ;)

2014-01-01-1757.jpg

2014-01-01-1758.jpg

2014-01-01-1759.jpg

2014-01-01-1760.jpg

2014-01-01-1761.jpg

ms

• Lubię to 1
Opublikowano

UWAGA!

Dziś ok godziny 12-stej na lotnisku Czyżyny będziemy latać nowymi modelami z firmy Volantex. Jeśli chcielibyście na własne oczy zobaczyć jak latają to serdecznie zapraszamy!

A co do Trainstara to tak jak pisze f-150. W tej chwili mamy zapięte snapy na najwyższym możliwym oczku dźwigni ale zaraz przepniemy je niżej żeby nabrał więcej wigoru.

Opublikowano

Pogoda była dziś wymarzona na latanie i chyba gdzie kto mógł tam starał się coś ulotnić

Na Czyżynach spodziewałem się, że będzie tłok dlatego wybrałem się z Wojtkiem (Callab) na Marchewki. Błoto okropne ale skoro zima już była i zaczęły się wiosenno-styczniowe deszcze to nie ma się co dziwić ;)

Spalinowy P-36 nie bardzo chciał dać się wyrzucić w powietrze ale elektryki nie zawiodły.

Wojtka Kleine Baron oraz mój Extrim zaliczyły udane loty.

3.jpg

4.jpg

5.jpg

ms

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co nie co o treningach.

...już pod koniec lutego planowane są pierwsze zawody w kombacie spalinowym...

Eskadra Kraków zaprasza zainteresowanych walkami w ACES do wspólnych treningów i wyjazdów na zawody.

Tradycyjne co tygodniowe sparingi (sobota i niedziela a jak dzień się wydłuży to i na co dzień ;) )

na "śmietniku" w Pychowicach (przy ul. Tynieckiej) lub na pasie startowym w Czyżynach.

Adrenalina i świetna zabawa gwarantowane!

Żeby nie zniechęcić !!! kombat spalinowy nie wiąże się z koniecznością używania silników spalinowych.

Choć te dostarczają ogrom frajdy :) i zdecydowanie do nich zachęcam.

W grę wchodzą również elektryki. A rozmiar modelu i charakterystyka lotu to nie zapomniana rozrywka.

Opublikowano

O, to właśnie popieram :)

Miałem się wybrać w niedzielę na lotnisko z Bellancą ale 15 cm świeżego puchu i brak nart odwiodły mnie od tego pomysłu. Ale pogoda była przepiękna...

Opublikowano

Jak to możliwe, że 15cm białego puchu odwodzi od latania ???

Przecież tydzień temu minęła 4 rocznica tego wątku który zaczął się jako "zimowe latanie w Krakowie" a właśnie biały puch sprawia, że wokół same lotniska i latać można gdzie się chce. Co prawda - 15 stopni może zniechęcać ale w samo południe jest cieplej i nie ma co marudzić.

Trzeba budować narty ...... lub łodzie latające i latać :P

Dziś z Wojtkiem spotkaliśmy się na Marchewkach i oblatany został hydroplan "Drake II"

pierwszy start ....

P1286135_M.jpg

oraz model w locie ...

P1286195_m.jpg

Dla towarzystwa ulotniłem swoją Catalinę ....

P1286313_m.jpg

która w białym malowaniu jest dość ciężka do fotografowania na śniegu ...

P1286324_m.jpg

Bardzo udane loty choć wiało i marzły ręce.

Drake okazał się bardzo spokojnym i pewnie latającym modelem a więcej na jego temat zapewne dopisze tu Wojtek.

krótki film z oblotu modelu: https://picasaweb.google.com/111364731422052630499/FilmyZLatania?authkey=Gv1sRgCNKbk4_e5eL8Eg#5974043331294562962

ms

Opublikowano

... więcej na jego temat zapewne dopisze tu Wojtek.

Wojtek dopisze tylko, że było pierońsko zimno, wiał porywisty wiatr ze wschodu, powodując że model prawie zatrzymywał się w powietrzu i sam podrywał z ziemi - co widać na filmie Mirka.

Choć warunki do oblatywanie modelu nie były zachęcające, oblot pokazał, że modelik jest świetny! Lubię go jeszcze bardziej, niż przed oblotem :-)

Teraz czekamy na wiosnę i grzejemy nad jezioro.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.