mirolek Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Czy to data czy godzina? :-) Wczoraj polataliśmy w Białym Kościele - Callab oblatał swojego szybowca a ja ulotniłem nowego kombata. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5294 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5295 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5296 ms
yay Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Witam kolegów! Chciałem się przywitać w tym krakowskim wątku... Latam od kilku dni takim oto modelem ESA: Obrazek Jeśli chodzi o samoloty RC to są moje pierwsze kroki. Do tej pory ćwiczyłem na modelu śmigłowca CopterX450. Miałem już okazję poćwiczyć cięcie wstążek w jednym starciu, ale mam nadzieję na duuużo więcej... tutaj krótki filmik z pokładu KI z jednej z rund: [vimeo]http://vimeo.com/14886129[/vimeo] Jeśli organizujecie jakieś walki (albo inne rodzaje latania) w okolicy Krakowa, to ja sie z chęcią na to pisze... Pozdrawiam, Rafał
mirolek Opublikowano 15 Września 2010 Opublikowano 15 Września 2010 Jeśli organizujecie jakieś walki Oczywiście, że organizujemy - jutro o 16.30 - Czyżyny w tym samym miejscu co ostatnio ms
yay Opublikowano 15 Września 2010 Opublikowano 15 Września 2010 Będę o 16:30. Nowe taśmy przygotowane
mirolek Opublikowano 15 Września 2010 Opublikowano 15 Września 2010 tasiemek ma jeszcze ponad 20 szt .... wystarczy na jedno popołudnie. Chyba, że znów Marcin będzie szalał i w każdej walce skróci każdemu ogonek :-) ms
Callab Opublikowano 15 Września 2010 Autor Opublikowano 15 Września 2010 To weźcie dużo kleju - jutro ma wiać! Zapowiadają 6 m/s. W ciągu dnia ma też padać, ale po 16 już nie powinno. Przyjdę zobaczyć jak wam idzie :-)
mirolek Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 Trzeba trenowac w każdych warunkach bo nikt nie gwarantuje, że na zawodach będzie idealna pogoda ...... pilot myśliwski nie ma łatwego życia :lol2: ms
samolocik Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 Ja dzisiaj nie dam rady z ESA, może w sobotę znajdę czas... PS. Wstępnie pisze się na szybowce na weekend. Jak się uda to w piątek i sobotę wieczorem będę kończył Fauna, może uda się go ulotnić w niedzielę jeżeli nie to mam do wykończenia Blizzarda, do którego wrzuciłem troszkę mocniejszy silnik i trzeba sprawdzić jak z nim lata.
Callab Opublikowano 16 Września 2010 Autor Opublikowano 16 Września 2010 Wstępnie pisze się na szybowce na weekend. Ja też. Mam nadzieję, że poszybujemy :-)
Robert Tomzik Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 Witam, dzisiaj będę na Czyżynach z modelem F2B, chętnych do obejrzenia zapraszam Dzisiaj będzie nas dwóch, a zjawimy się na lądowisku dla śmigłowców (gdziekolwiek to jest, tak mi kumpel mówił ) Pozdrawiam i do ewentualnego zobaczenia, Robert
Qbatus Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 No coś kiepsko widzę te nasze dzisiejsze walki. Byłem przed chwilą na zewnątrz i chciało mi głowę urwać :devil: Chyba rzeczywiście trzeba będzie duuużo kleju. Ale Mirek ma rację. Piloci myśliwców nigdy nie mieli łatwo i trzeba latać w każdych warunkach. Koło 17 wiatr ma mieć już tylko 4 m/s :rotfl:
mirolek Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 Wiało ale dało się latać a zdobyte doświadczenia w walce z wiatrem, zaprocentują na zawodach. Gratuluje Kubie dwóch cięć i Rafałowi jednego celnego ataku na mojego Hellcata - ciekawe czy ten moment został nagrany na pokładowej kamerze :shock: Ja niestety dziś poległem .... tzn. zostałem bez punktów :cry: ms
Qbatus Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 Doświadczenie mówi, że najlepiej walczyć z wiatrem w plecy Chcieliśmy spróbować jak będzie z wiatrem bocznym, ale i tak wszyscy się ustawili tak, że wiało w :ass: Ciekawe jak będzie na stadionie na zawodach. Nie będzie chyba aż tak dużo miejsca, żeby ustawić się z korzystnym wiatrem. ciekawe czy ten moment został nagrany na pokładowej kamerze :shock:No właśnie Rafale, czekamy na filmik . Moich cięć nie będzie bo kamerka była skierowana do przodu ale i tak chętnie zobaczę
kminek Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 Przewiduje dobrą pogode do latania w jutrzejszych godzinach porannych. Wiatr ok 2-3 m/s. Temp. ok 9-10 stop. C. Podstawa chmur ok 1 km. 8)
yay Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 Moich cięć nie będzie bo kamerka była skierowana do przodu ale i tak chętnie zobaczę HAHA :ble: Tutaj jest filmik... [vimeo]http://vimeo.com/15050189[/vimeo] 1:36 jest ciecie... ale widac to tylko po przejrzeniu klatka po klatce Kiedy następny trening? :mrgreen:
mirolek Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 Świetny filmik, z góry dopiero widać jak szybko latają modele ESA. Dobrze widać czerwony spód modelu Kuby :-) Trening jutro od 8.00 na Czyżynach w tym samym miejscu. Dziś wylatałem po pracy 3 pakiety Hellcat-em, po korekcie wychyleń lotek na 125% wreszcie zaczynam czuć ten model - jutro nie będzie taryfy ulgowej ms
samolocik Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Będzie ktoś latał jutro na Czyżynach 8-9:00?
alenik Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Mam gotową do oblatania (nie malowana jeszcze) Foczke. Będzie ktoś z użytkowników ESA i wspomoże mnie dobrą radą przed moim pierwszym lotem modelem ESA? Oprócz tego rekreacyjnie Piper`ka po malowaniu przewietrze. Pobiednik, Czyżyny, śmietnik... inna miejscówa...? EDIT Będzie ktoś latał jutro na Czyżynach 8-9:00? Troszku dla mnie za wcześnie ale od 10:30 do późnego popołudnia jestem dostępny.
Rekomendowane odpowiedzi