f-150 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 18 na Czyżynach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Czy to data czy godzina? :-) Wczoraj polataliśmy w Białym Kościele - Callab oblatał swojego szybowca a ja ulotniłem nowego kombata. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5294 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5295 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5296 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Numer buta ;D .Dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Witam kolegów! Chciałem się przywitać w tym krakowskim wątku... Latam od kilku dni takim oto modelem ESA: Obrazek Jeśli chodzi o samoloty RC to są moje pierwsze kroki. Do tej pory ćwiczyłem na modelu śmigłowca CopterX450. Miałem już okazję poćwiczyć cięcie wstążek w jednym starciu, ale mam nadzieję na duuużo więcej... tutaj krótki filmik z pokładu KI z jednej z rund: [vimeo]http://vimeo.com/14886129[/vimeo] Jeśli organizujecie jakieś walki (albo inne rodzaje latania) w okolicy Krakowa, to ja sie z chęcią na to pisze... Pozdrawiam, Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Jeśli organizujecie jakieś walki Oczywiście, że organizujemy - jutro o 16.30 - Czyżyny w tym samym miejscu co ostatnio ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Będę o 16:30. Nowe taśmy przygotowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 tasiemek ma jeszcze ponad 20 szt .... wystarczy na jedno popołudnie. Chyba, że znów Marcin będzie szalał i w każdej walce skróci każdemu ogonek :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 15 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 To weźcie dużo kleju - jutro ma wiać! Zapowiadają 6 m/s. W ciągu dnia ma też padać, ale po 16 już nie powinno. Przyjdę zobaczyć jak wam idzie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Trzeba trenowac w każdych warunkach bo nikt nie gwarantuje, że na zawodach będzie idealna pogoda ...... pilot myśliwski nie ma łatwego życia :lol2: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Ja dzisiaj nie dam rady z ESA, może w sobotę znajdę czas... PS. Wstępnie pisze się na szybowce na weekend. Jak się uda to w piątek i sobotę wieczorem będę kończył Fauna, może uda się go ulotnić w niedzielę jeżeli nie to mam do wykończenia Blizzarda, do którego wrzuciłem troszkę mocniejszy silnik i trzeba sprawdzić jak z nim lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Wstępnie pisze się na szybowce na weekend. Ja też. Mam nadzieję, że poszybujemy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Witam, dzisiaj będę na Czyżynach z modelem F2B, chętnych do obejrzenia zapraszam Dzisiaj będzie nas dwóch, a zjawimy się na lądowisku dla śmigłowców (gdziekolwiek to jest, tak mi kumpel mówił ) Pozdrawiam i do ewentualnego zobaczenia, Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 No coś kiepsko widzę te nasze dzisiejsze walki. Byłem przed chwilą na zewnątrz i chciało mi głowę urwać :devil: Chyba rzeczywiście trzeba będzie duuużo kleju. Ale Mirek ma rację. Piloci myśliwców nigdy nie mieli łatwo i trzeba latać w każdych warunkach. Koło 17 wiatr ma mieć już tylko 4 m/s :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Wiało ale dało się latać a zdobyte doświadczenia w walce z wiatrem, zaprocentują na zawodach. Gratuluje Kubie dwóch cięć i Rafałowi jednego celnego ataku na mojego Hellcata - ciekawe czy ten moment został nagrany na pokładowej kamerze :shock: Ja niestety dziś poległem .... tzn. zostałem bez punktów :cry: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Doświadczenie mówi, że najlepiej walczyć z wiatrem w plecy Chcieliśmy spróbować jak będzie z wiatrem bocznym, ale i tak wszyscy się ustawili tak, że wiało w :ass: Ciekawe jak będzie na stadionie na zawodach. Nie będzie chyba aż tak dużo miejsca, żeby ustawić się z korzystnym wiatrem. ciekawe czy ten moment został nagrany na pokładowej kamerze :shock:No właśnie Rafale, czekamy na filmik . Moich cięć nie będzie bo kamerka była skierowana do przodu ale i tak chętnie zobaczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Przewiduje dobrą pogode do latania w jutrzejszych godzinach porannych. Wiatr ok 2-3 m/s. Temp. ok 9-10 stop. C. Podstawa chmur ok 1 km. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Moich cięć nie będzie bo kamerka była skierowana do przodu ale i tak chętnie zobaczę HAHA :ble: Tutaj jest filmik... [vimeo]http://vimeo.com/15050189[/vimeo] 1:36 jest ciecie... ale widac to tylko po przejrzeniu klatka po klatce Kiedy następny trening? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Świetny filmik, z góry dopiero widać jak szybko latają modele ESA. Dobrze widać czerwony spód modelu Kuby :-) Trening jutro od 8.00 na Czyżynach w tym samym miejscu. Dziś wylatałem po pracy 3 pakiety Hellcat-em, po korekcie wychyleń lotek na 125% wreszcie zaczynam czuć ten model - jutro nie będzie taryfy ulgowej ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Będzie ktoś latał jutro na Czyżynach 8-9:00? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Mam gotową do oblatania (nie malowana jeszcze) Foczke. Będzie ktoś z użytkowników ESA i wspomoże mnie dobrą radą przed moim pierwszym lotem modelem ESA? Oprócz tego rekreacyjnie Piper`ka po malowaniu przewietrze. Pobiednik, Czyżyny, śmietnik... inna miejscówa...? EDIT Będzie ktoś latał jutro na Czyżynach 8-9:00? Troszku dla mnie za wcześnie ale od 10:30 do późnego popołudnia jestem dostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi