samolocik Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Jestem dzisiaj ok. 10:30 na śmietniku (ulicą Rodzinną do końca aż wyjdziemy na łąkę pod las) z ESA i może Blizzardem. Jeżeli ktoś ma chotę dołączyć to będzie miło. (edit: 15:47) - no i po lataniu. Dzisiaj głównie ćwiczyłem szybkie naprawy samolotu bojowego na polu walki :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 W sobotę lataliśmy od 8 do 12 i było na Czyżynach chyba z 10 osób i wiele modeli. Szkoda że nie dałeś rady przyjechać, rozegraliśmy 5 walk esa. Tym razem Hellcat był górą choć w pierwszej walce zaliczyłem ostrą glebę i też ćwiczyłem "szybkie naprawy na polu walki" :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 No niestety, rodzina no. 1 na liście priorytetów ale przy najbliższej okazji chętnie pogonię Twojego pogromcę przestrzeni :devil: PS. Kupię ośkę do TP black Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 U Tomka w Agtom-ie.Całe 5 zeta. http://www.rc-modele.pl/tower-pro-silnika-2408-p-2649.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Dziękuję Wojtek za namiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Kup może dwie ..... nowy silnik w moim Albatrosie tez potrzebuje prostą ośkę, całą resztę z epp juz poskładałem a było sporo tych kawałków. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 OK, kupię 2 ośki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Albatrosie tez potrzebuje prostą ośkę, całą resztę z epp juz poskładałem a było sporo tych kawałków. Czyli jednak Albatros zmartchwychwstał. A tak się się na lotnisku zarzekałeś, że model Cie wku... i idzie do kosza No w sobotę było fajnie, chociaż trochę pechowo. Cessnę już kończę, korzystając z tego, że i tak kleiłem skrzydło pociąłem je i zmniejszyłem wznios. Trzeba w tygodniu oblatać, no i jakiś trening Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 model Cie wku... i idzie do kosza Lubię swoje modele ale miarka sie przebrała ..... odciąłem dolny płat od kadłuba i skleiłem te kawałki w jedną całość na blacie wzmacniajć dodakowym węglem. Wykonałem z kawałków epp nowy kadłub i juz miałem odciąc cały ogon aby go przenieść do nowej bardziej smukłej wersji kadłuba, gdy żal mi się zrobiło pilota który smutno patrzyl na mnie z za karabinów. Powstrzymałem nóż i jeszcze raz spojrzałem na pilota .... stwierdziłem, że dam mu ostanią szanse i zdecydowałem się na wariant "Albatros - reaktywacja" Posklejałem cały przód i wzmocniłem wklejając dodatkowe węgle, niestety naprawa nie obyła się "bez ofiar" i teraz przez kilka dni nie moge latać :shock: Mam nadzieję, że nieco inaczej osadzone płaty i przesunięte do przodu serwo steru wysokości pozwalą na lepsze wyważenie i łatwiejszy pilotaż tego modelu. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5341 Racja, też bym się wzruszył niestety naprawa nie obyła się "bez ofiar" i teraz przez kilka dni nie moge latać :shock: Co się stało? Coś sobie obciąłeś czy skleiłeś :shock: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Nic tylko trenigi, treningi Żeby się nie okazało, że na zawodach będziecie musieli walczyć sami ze sobą bo nikt nie będzie chciał zostać ofiarą waszej eskadry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Nic tylko trenigi, treningi To prawda, zawody zmobilizowały do intensywnego treningu a efektem, mam nadzieję będzie dobry wynik Coś sobie obciąłeś czy skleiłeśNic złego na szczęście się nie stało i mam nadzieję, że już w czawartek dam radę latać. To już tradycyjny dzień na trening i prawdopodobnie o 16,30 dołączy do nas kolejny entuzjasta ESA.... i może wreszczie uda się odebrać przesyłkę epp :lol2: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Czwartek, 16:30 jest dla mnie ok. Jest ładna pogoda ... trzeba korzystać. Będę jutro o 17:00 na czyżynach ... sam sobie pogonie taśmę, chyba ze ktoś sie jeszcze skusi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Mam pytanie: czy w Krakowie jest taki niepisany zwyczaj ze modelarze rozpoczynają i konczą wspolnie sezon na jakiejs wiekszej imprezce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 A i owszem. Są takie imprezy kończące i zamykające sezon latający i najczęściej odbywają się na "śmietniku" /kończące/ a na lotnisku w Pobiedniku takie inaugurujące sezon. Dat nie jestem Ci w stanie podać, bo też i nie wiem czy są one "sztywnymi" datami, czy też "ruchomymi" w zależności od okolicznośći. Musisz śledzić chociażby ten temat i z całą pewnością ktoś zawiadomi o dacie tej imprezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Jeżeli zainteresowanych choćby przelotnie ESA będzie przybywac w tym tempie co do tej pory to możemy zrobić wspólne zakończenie sezonu ESA Co do "oficjalnego" zakończenia sezonu to słyszałem o spotkaniach na lotnisku sportowym w Pobiedniku Wielkim. Daty nie znam ale można pogrzebać w google, może coś na ten temat będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Zakończenie sezonu odbywa się 11-go listopada. Rok temu lało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Jaki zakończenie,jakiego sezonu.Popatrz na tytuł tago tematu ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Jaki zakończenie,jakiego sezonu.Popatrz na tytuł tago tematu ;D Zakończenie poprzedniego jest pewnie rozpoczęciem następnego :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Zawsze znajdzie się powód, żeby zorganizować jakąś imprezkę :jupi: Tylko, że takie organizowanie, szczególnie teraz gdy pogoda nie pewna może nie być łatwe, zresztą nie wiem kto mógł by się tego podjąć. Zawsze najlepsze spotkania wychodzą same, spontanicznie. Pamiętacie ostatni piknik pod parasolem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi