ToMarkov Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Hej, wybiera sie ktoś jutro po południu gdzieś polatać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Może ja jutro na modelarnię wezmę modele. Jak coś to ok. 16,15 na dywizjonu 303 . Wszystko zależy od jutrzejszej prognozy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Ale piękna pogoda Wymarzona na latanie. Miejmy nadzieję, że jutro też dopisze, bo ja niestety dziś nie mogę. Wybiera się ktoś gdzieś jutro? Proponuję standardowo koło południa pod obserwatorium, albo w Tyńcu (z naciskiem na obserwatorium, bo tam lepszy asfalt, jeśli oczywiście znów pogrzebu nie będzie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Qbatus, gdzie dokladnie jest to obserwatorium ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Qbatus, gdzie dokladnie jest to obserwatorium ? Róg Orlej i Wolskiego. To jak, zaczynamy koło 11? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 No mi jak zwykle bardziej pasuje koło południa. Ale przecież nie będziemy tam siedzieć tylko godzinkę, więc umówmy się, że Ci co mogą niech zjeżdżają się już od 11 a reszta dojedzie. Mamy swoje telefony, więc w awaryjnej sytuacji (pogrzeb, cy cuś..) wystarczy puścić sms-a o zmianie miejsca do ludzi, którzy zadeklarują, że będą, żeby nie trzeba było czekać. Pasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Dzieki za info. Ja chyba dzisiaj sie tam wybiore. Moze akurat ktos latajacy bedzie. A czy te drogi nie są uczeszczane przez pojazdy intensywnie ? Nie ma sie czego obawiac? Wogole to taki wielki ten Kraków a miejsc do latania jak na lekarstwo. Może by tak zorganizować jakieś lotnisko modelarskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 A o której sie tam wybierasz? Moze tez wpadnę, ale tak racze koło 14-15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 No wlasnie tak mneij wiecej o tej porze sie tam wybieram. Przed 14 bede. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmm Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Wczoraj nie dało się latać, strasznie wiało ale dziś na Czyżynach pogoda okazała sie łaskawa i latało kilka modeli. Trzy walki ESA (z mirolkiem), spokojne loty Speed-a (model Callab-a) a ja ulotniłem swoją wersję Gemini z silnikiem spalinowym :-) http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4382 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4383 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4384 W locie model zachowuje bardzo dobrze, ławto się go pilotuje a mały nadmiar mocy zapenia konieczny margines bezpieczeństwa. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4385 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Gratulacje za skończony i oblatany nowy model i za obciętą tasiemkę w dzisiejszej walce ESA. Twój P-47 jest naprawdę groźny...... Może by tak zorganizować jakieś lotnisko modelarskie.Jest takie lotnisko w Pobiedniku ale to dość daleko z każdego miejsca, dlatego latamy na Czyżynach tak jak dziś rano lub na Marchewkach - zapraszamy.ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Widzę ze kolega jednak nie dotarł. Własnie jestem pod obserwatorium i wylatalem już dwa pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 From_heaven, byłem byłem. Tak bardzo wiało, wpadłem w korkociąg i spadłem w okolicach cmentarza, za drzewami. Byłem pewien, że nie będzie co zbierać. Model jednak niemal cały. Złamane śmigło i pęknięty kadłub w okolicach przodu kabiny. A uderzenie było tak silne, że słyszałem ŁUP z odległości 50m. Dla mnie to były za ciężkie warunki do latania. Co do miejsca to trafiłem tam z małymi problemami ale te słupy wzdłuż drogi mnie trochę przerażały. Posklejam model i pewnie znowu się tam pojawię. Niestety w sb/nd nie mogę - kurs szybowcowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 No troszkę wiało. Ja też odczuwałem, bo trex 450 to jednak nic wielkiego. Lądować musiałem w idle-up, żeby się od razu przyssać do ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Jakieś miejsce zbiórki ok. 11 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukan Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 narazie nie polatam bo honey bee spakowany do sprzedazy a moj 450 sie sklada. czekam teraz na nowe mocowanie serwa ogonowego ktore mi znajomy robi. chetnie wpadne na chwilke popatrzyc. to obserwatorium w koncu? o ktorej godzinie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Ja będę pod obserwatorium od 12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Kurcze ciut daleko. Pozyśle, jak nie będe pod obserwatorium to w gre wchodzą jeszcze Czyżyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Jeśli pod obserwatorium to fajno, bo zamierzałem się na rowerek jutro wybrać w tych porach to może po drodze wpadnę ale niestety bez modelu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Ok to ja będę też tak w granicach południa pod obserwatorium. Wstępnie jestem umówiony że zgarnę też z miasta kolegę Wojtka (f-150) bo on ma jakieś problemy z autem a też chciał polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi