lukos86 Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Siemka, Oj nie nie. Ja sie nie poddam. Pisalem wczesniej ze nie bede mial na to czasu przez kilka dni. Dzisiaj wieczorkiem zabieram sie do roboty. Tomek jeszcze sie nie ciesz. Co do wagi to caly zespol tak jak na zjeciu wazy 153 gramy. To za duzo? Nie orientuje sie, ale wydaje mi sie ze nie trzeba oslabiac tych wachaczy otworami jak narazie. Jak model okaze sie za ciezki to potem pomysle o zmniejszaniu wagi. Pozdrawiam Ok żeby nie było że odpuściłem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukos86 Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Dlaczego po edycji postu jest w nim stara data? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Siemka, będziesz robił stabilizatory czy nie :?: :?: i jaki ma mieś prześwit :?: bo na oko widzę od płyty podwozia do wahacza jest ok. 7mm + felgo z oponami to będzie prześwit ok 15mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Dlaczego po edycji postu jest w nim stara data?Jeśli chcesz, żeby po edycji post pokazał się z nową datą musisz po wejściu w edycję skopiować jego treść, wycofać się do widoku posta i usunąć go, potem przechodzisz do pisania nowego posta i wklejasz do niego skopiowaną treść tego usuniętego dodając dopisek, który chciałeś dodać i wysyłasz go.Ten sposób działa pod warunkiem, że nikt nie dopisał się pod Twoim postem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukos86 Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Rob Mc Fly - Dzieki za wskazowki. Adam B - przeczytaj caly temat to sie dowiesz. Jest gdzies screengram z przeswitami w roznych pozycjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba12 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Powoli zaczyna to jakoś wyglądać;d Tylko nurtuje mnie sprawa napędu, czy będziesz wiercił dziurę w zwrotnicy i mocowaniu wahaczy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukos86 Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Powoli zaczyna to jakoś wyglądać;d Tylko nurtuje mnie sprawa napędu, czy będziesz wiercił dziurę w zwrotnicy i mocowaniu wahaczy ?? Nie za bardzo rozumie gdzie ta dziura miała by być. Tak czy inaczej nic takiego narazie nie planuje. Update poniżej: Kół nie będzie do czasu, gdy kupie tokarkę i zrobię tulejki. Na razie puki co to wracam do pracy przy biurko i projektowaniu tylnego zawieszenia które chcę zrobić w trochę inny sposób. Dolny wąski wahacz i stabilizator od góry. Jeszcze pytanie z innej beczki. Czyt taki zestaw się nada do modelu?? Czy lepsze 40 czy 27 Mhz? http://www.anticsonline.co.uk/1485_1_18770.html Komentarze mile widziane. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Krótkie te wahacze jak na buggy. Ale zawsze można łatwo wymienić. Jak zrobisz półosie? Na tokarce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 40.ale szukaj pistoletowej.Komentarz?.Na razie zrobiłeś najprostrze części.Poczekam na przeniesienie napędu,hamulec,dyfry,dogbony i całą inną rzeszę części.Ale Cię nie minie :twisted: Zmień tytuł na inny.Buggy to nie jest ,bardziej przypomina On road'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Zmień tytuł na inny.Buggy w tytule nie ma słowa buggy jest Słowo Bug (z ang. pluskwa, owad) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukos86 Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Dokadnie. W zalozeniu od poczatku myslalem o czyms wygladajacym jak buggy ale wiem ze nie bede nim skakal. Wiec powiedzmy ze ma to byc lekko terenowy samochod, czyli po trawie i w miare roznym terenie. Jak zrobisz półosie? Na tokarce? - Tak chce pooski wytoczyc ze stali. Bedzie to mniejwiecej wygladalo jak dwie sruby mocowane w sobie a pomiedzy nimi lozysko. Pozniej wrzuce jakies rysunki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukos86 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Update tylnego zawieszenia. Czy możecie mi poradzić jakiś tani dobry dyferencjał? Ten na animacji jest tylko orientacyjnie. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Istotnie orientacyjnie ,bo to centralny dyfer.Jeżeli chodi Ci o wytrzymałość i bezawaryjność to dyfry z Losi 8 lub Carson Specter lub Carson CNB/CNT Ten ostatni ma zaletę że jest we własnej obudowie a nie w domku,ostatnio szczepiłem takiego do Bycmo 1:7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek504b Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 No i jak tam? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukos86 Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Powoli do przodu. Narazie się wstrzymałem. Będzie tokarka będą dalsze prace. za 2 tygodnie na 90% będzie już stała w warsztacie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba12 Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 cichutko się tu zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Jak wynika z prostych obliczeń,to pomijając te 10% to 27 marca powinny pojawić się jakieś fotki :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba12 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Konrad, myliłeś się SZKODA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukos86 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Jak się dzisiaj wyrobie to coś wrzuce. Żenię się we wrześniu więc powoli do przodu bo wydatków dużo. Kupno tokarki przełożone na październik. Sorry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba12 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 oj dawno mnie tu nie było jak z modelem, jakieś postępy? Bo minął rok, a nic ciekawego sie temacie nie pojawiło :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.