pelikan1500 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Okazuje się że nie wszyscy pragną JEDENASTKĘ w malowaniu typowo bojowym czyli piękna polska zieleń . Kilka ich już stworzyłem ale zawsze jakoś umykało mi to malowanie z salonu lotniczego w Paryżu / chyba to było tam właśnie /. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 kurcze, Ty to masz wydajność, żebym chociaż potrafił z połową twojej prędkości :mrgreen: Super, choć nie jestem fachowcem w barwach, ale takie malowanie jakoś mi się kojarzy z P-24, jakoś tak mi utkwiło w pamieci bodajże z jakiegoś MM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Krzysiek perfekcjonista! Piekny modelik! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Modele super , to drugie malowanie lepsze mniej znane, a tak w ogóle gdzie można kupić te modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Czy ty masz jakiś zakład produkcyjny ? .... w tym tempie do wiosny odtworzysz cały stan polskiego lotnictwa z września 1939r :-) To malowanie faktycznie kojarzy się z P24, model perfekcyjny - gratuluje ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 No ładnie ładnie Krzychu? A jak robisz te nadruki na stateczniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Takie malowanie miało PZL P-24 i właśnie jeden egzemplarz P-11c . W dziale Gdzie można kupić kombata są podane linki do stron z modelami . Janek te nadruki to robię lewą ręką ale jak mi mój mały buldog francuski nie przeszkadza . Już nie wiele tych polskich samolotów co latały we wrześniu 1939 r. mi zostało. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ecik Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 P 24 na salonie Paryskim był pomalowany na biało lub jasno kremowo z dodatkami czerwonymi , a o P11c nic mi nie wiadomo :shock: , ale poszukam :?: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam W takim malowaniu (biało-czerwonym) była P11c wersja IV na salonie w Paryżu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Czołem :wink: Czwarty prototyp był tak malowany na salon w Paryżu w 34r ale miał jeszcze "kapcie" na kołach. Ładna robota Edit: literówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Sporo tego wisi na ścianie .... robi wrażenie :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Tak zgadza się był PZL P-24 i PZL P-11c ale z owiewkami na kołach w tym malowaniu . :wink: Edit: Mała korekta posta coby zdjęcie się lepiej wyświetlało. Osa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ecik Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Faktycznie była tak pomalowana P 11c na salonie Paryskim. Znalazłem nawet zdjęcie zrobione w trakcie trwania salonu, ale niestety w tamtych czasach były czarno-białe zdjęcia . W opisie malowań P 11stek znalazłem opis takowego malowania (książka A. Glassa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
308_Martinez Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Ostatni post! nr 6. p-11c nr 7. p-24 wystawowy! http://www.weu1918-1939.pl/lotnictwo/mysliwce/p24/dowodztwo_lotnictwa_mysliwce_p24.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 A ja trafiłem na takie coś dużo ciekawych malowań P11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.