Grzegorz Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Od dziesięciu lat śledzę fora internetowe poświęcone modelarstwu. Zaczynałem od precla, potem modelarz.com i forum Alexa, teraz PFMRC. I naszła mnie taka refleksja, że byłem świadkiem prawdziwej ewolucji niektórych kolegów-modelarzy. Pamiętam, jak zaczynali, stawiali pierwsze kroki w naszym hobby, z czasem coraz rzadziej zadawali niemądre pytania, za to budowali coraz to ładniejsze modele. Teraz już dorośli, niektórzy weszli do "władz" (czy też może "klasy pracującej") tego forum. I muszę powiedzieć, że ta myśl nastawia mnie pozytywnie - naprawdę cieszę się, że miałem możliwość poznania Was (choćby wirtualnie). Czy też czasem macie takie cieplejsze myśli o naszej (już niemałej) modelarskiej społeczności?
marcin133 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Tak sobie odszukałem moje pierwsze pytania na forum (nie na tym - bo to nie istniało ;D) i..... Chryste Panie :!: "..... Jaki pakiet do silnika...? , .....Jak drukuje się plany...? , ... dlaczego mi silnik gaśnie....? , ..... dlaczego mi silnik przerywa jak dodam gazu.... !? :shock: ... a już myślałem że się z tym wszystkim urodziłem :rotfl: :wink:
alyan Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Grzegorz - a pamiętasz rom3k ? Edit: Ciekaw jestem jak potoczyła się jego kariera.
ertman_176 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Marcin usuń ten wpis bo podważa twoją wiarygodność jako eksperta :wink:
Guest Anonymous Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Tak sobie odszukałem moje pierwsze pytania na forum (nie na tym - bo to nie istniało ;D) i..... Chryste Panie :!: "..... Jaki pakiet do silnika...? , .....Jak drukuje się plany...? , ... dlaczego mi silnik gaśnie....? , ..... dlaczego mi silnik przerywa jak dodam gazu.... !? :shock: ... a już myślałem że się z tym wszystkim urodziłem :rotfl: :wink:Hehehe, właśnie poczytałem swoje... To jest doskonały powód na to, aby posty kasować po 2 latach od publikacji z dwóch przyczyn: 1. przestają być aktualne (czasami). 2. "ośmieszają" autora :D . Pozdrawiam wszystkich początkujących /o usuwaniu starych postów to oczywiście żart /
Grzegorz Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 Grzegorz - a pamiętasz rom3k ? Jasne! Takich rzeczy się nie zapomina. Jeszcze niedawno znalazłem jakiś nowy post jego autorstwa - chyba na preclu. Z tym, że już "normalny". To potwierdza moją ckliwą tezę, że można...
Paweł R Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Hehe ale się uśmiałem jak ten temat przeczytałem W mojej "karierze" modelarzowania to forum jest pierwsze i ostatnie i właśnie za pomocą tego forum stawiałem swoje pierwsze kroki :] Moje tematy "Nemo czy Skylady" nadal są tu obecne, a tam mnóstwo pytań podobnych do Marcina, a nawet jeszcze lepszych :rotfl: Żeby nie to forum to nie wiem pewnie bym spita sklejał albo katował 10 z kolei NEMO :mrgreen: Dziękuję jeszcze wszystkim tym którzy przyczynili się do mojego wzlotu w powietrze :*
qba Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Ja precla tylko czytałem, nie ośmieliłem sie niczego napisać bo uważałem że jak ktoś sie nie zna to siedzi cicho ;] atak był na modelarzu.com i to ostry, oczywiście PWM krótka kariera na AlexRC i to jest moje pierwsze forum :wink: p.s. a posty na Alexie i na PWM aż wstyd czytać
Grzegorz Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 Aaa, prawda! Jeszcze jest (a raczej było) PWM!
marcin133 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Marcin usuń ten wpis bo podważa twoją wiarygodność jako eksperta :wink: Eeee tam. Żaden ze mnie ekspert P.S. A kojarzą niejakiego... na "V" co jak Volt... :mrgreen: :mrgreen: (celowo nie wymieniam pełnego nicku)
rabbitlkr Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Precla czytywałem ale, że ja taki nieśmiały od maleńkości to nigdy nic nie napisałem. Potem modelarz.com i pwm ale tam długo nie zabawiłem. Etap głupich pytań przeszedłem w miarę bezboleśnie u Alexa i tam się w miarę rozkręciłem. No i teraz PFMRC nawet sie dopchałem do stołka moderatora i trzymam się go czym tylko mogę Wiele osób poznałem osobiście, wiele jeszcze poznam, mam nadzieję
jary14 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 A ja uczestniczyłem tylko na tym forum. Też długo tylko czytałem, ale bez głupowatych pytań się nie obeszło Np. Miałem kupić śmigło, ale wymiany miałem w cm... i co teraz ?? xD A chodziło o zwykłe śmigiełko do 400 setki :wink: Kiedy zakładałem konto nie sądziłem, że aż tak się wkręcę I chwała Bogu - to już nieuleczalne :twisted:
Marcin K. Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 A ja na modelarz.com poznałem Piotrek_F3J I tak mi pokazał to forum, krótko po Piotrku sam stałem się użytkownikiem tej społeczności. I chyba dzięki temu forum bezstresowo wzbiłem sie w powietrze bo tutaj jest taka osoba jak Motylasty i jego TOTO1 którym nauczyłem sie latać Pozdrawiam wszystkich użytkowników i przepraszam tych którzy musieli czytać moje, często nie mądre pytania :oops:
Marek_Spy Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Przeczytałem i ........ uważam ze nie jest wstydem czegos nie wiedzieć ale wstydem udawać ze sie wie ... po wielu latach wróciłem do modelarstwa i nauczyłem sie latać , kiedys latałem uwieziowką ... ale to tak dawno ze już nie pamietam . :rotfl:
Jano Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Ja tam swojej głupoty się nie wstydzę bo z tego się wyrasta,mam nadzieję.
jary14 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Ja tam swojej głupoty się nie wstydzę bo z tego się wyrasta,mam nadzieję. Uff, to mnie pocieszyłeś :wink:
Marek_Spy Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: niektórzy nie wyrastają ...... wystarczy się rozejrzeć ....... nie tylko mam na myśli modelarzy .......
karlem Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 ... powtarzam do znudzenia: Nie wstyd spytać, jeśli nie wiesz; wstyd nie spytać i rozpirzyć grata... I, nie daj Panie, krzywdę komuś zrobić... Nikt od razu "gieniusiem" się nie rodzi, a jeśli mu się tak wydaje, to tym gorzej dla niego, zarozumialca... :evil:
mammuth Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Nie wstyd nawet popelnic jakis blad - ale glupota jest popelnic ten sam blad 2 razy
Ładziak Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Dlatego po pierwszym razie warto przeczytać instrukcję ;-) .
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.