Henryk S. Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Fokker przed wyprowadzeniem na dwór tego ptaszka,zobacz czy jest ładna pogoda bezwietrzna, gdyż obawiam się że krzyże mogą odfrunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Heniu - zła pogoda nie jest w stanie mnie zatrzymać :rotfl: Krzyże zostaną chyba w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Modelik własnie wrócił z castingu foto :devil: Oto rezultat; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 On miał faktycznie takie skrzydła ,bo wyglądają jak od cessny 182 ? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Hey Ile takie skrzydelka waza ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 On miał faktycznie takie skrzydła ,bo wyglądają jak od cessny 182 ? :roll: Tomku Tobie te skrzydła przypominają skrzydła Cessny ? . Moim zdaniem chyba pasują do Fokkera.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Tomek - zapewniam Cię, że gdy te skrzydła latały przymocowane do Flying razor( latająca brzytwa - tak go nazywali) to nikt nie słyszał nic o Cesnie, a szczególnie o modelu 182(chyba :rotfl: ) Ircek - akurat te skrzydła są strasznie ciężkie!!! To rdzeń kryty balsą chyba 2,5mm więc łącznie z folią i 2x Hs standard ok 1200g. Konstrukcyjne wyszłyby pewnie z 2-3 x lżejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Oj Fokker,pisałeś że wzorem Marka wyprowadzisz go jutro na dwór. Wyprowadziłeś swojego Fokkera ale nie widzę tam zielonej trawki i kwiatów,tylko jakieś betony. Model jest bardzo ładny ale na łące przy kwiatach,wyglądał by jeszcze ładniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 A czy to nie były skrzydła kryte płótnem? Bo te wyglądają strasznie nienaturalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Tomek - z tej części historii nie zagniesz mnie jak bardzo byś się starał :rotfl: W modelu D.VIII czyli moim po raz pierwszy w Wielkiej Wojnie wprowadzono gruby samonośny profil...kryty całkowicie sklejką. Więc płótno tylko na kadłubie i statecznikach. Heniu za tydzień mam nadzieję na filmik z łączki, z kołowania :jupi:. Dziś zrobilem takie udawane ko.lowanie :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 A to dlatego brak efektu płótna :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Efekt płótna czyli " karbowania" uzyskane przez naciągnięcie płótna na żebra? Tak tego nie było w tym modelu, ale czy sklejkę malowali czy kryli płótnem tego nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Zapowiada się jakiś film z kołowania Fokkera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Nie mam kompa do wtorku więc nic się nie dzieje z modelem. Właściwie to się dzieje bo nie mam kompa - majac czas na modelowanie :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 To się wyjasniło... Bo już zacząłem poszukiwać Cię w necie Fokker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Rzadko do tego działu zaglądam (tzn. spalinka), ale Fokker (tzn. model ) wyśmienity! "Zamontuj" na skrzydłach te krzyże - to ma realistycznie wyglądac... ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Ponieważ w weekend zamówiłem oblot modelu to dopinam wszystkie guziki. W związku z koniecznością dodania - co tam tylko 450g ołowiu na dziobek :cry: chwytam się wszystkiego by zmniejszyć obciążenie powierzchni skrzydła. I tu pytanie: czy kadłub skrzynkowy - jego pow. dolną mogę wliczyć w ogólną powierzchnię nośną? Na odcinku ok 40cm ma szerokosć 14cm więc w sumie ok 5,6dm. Licząc tylko skrzydło i skrzydełko podwozia daje obciażenie pow. ok 94g/dm :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Oblicz też i podwozie kadłub i osłone silnika potem odejmij jeszcze z 10 i idz na oblot nie martwiąc sie. Ładne modele ładnie latają!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 ...ale szkoda byłoby gdyby 4 lata pracy poszly z grawitacją na wstępie :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 W związku z koniecznością dodania - co tam tylko 450g ołowiu na dziobek Zastanów się ile możesz przesunąć płat do tyłu, a ile silnik do przodu. Czy nie masz czegoś niepotrzebnego na ogonie? Wtedy może obejdzie sie bez balastu ? Takie doliczanie powierzchni to tylko oszukiwanie samego siebie :mrgreen: PS Ciśnie się na usta, że przez 4 lata miałeś chyba chwilkę czasu , żeby zastanowić się jak model będzie wyważony :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.