Marcus Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Pewnie jakoś podobnie tak jak i w Twojej HK 7X, merlin1212, . PS. Może podaj swoje imię, bo trochę tak głupio pisać merlin.. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Jak podobnie to może ten pakiecik z aledrogo nie wejść, jest 7 mm za szeroki. Do mojej nie pasował niestety. PS.Merlin to nie od tej słynnej aktorki :mrgreen: -chodzi o tego merlina od króla Artura. :jupi: Na imię mam Robert. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 A wiecie może które nadajniki są kompatybilne z tym radyjkiem Turnigy ? Słyszałem, że jakieś są ale po przeczytaniu 20 stron nie wiem już co jest z czym kompatybilne Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Nowa 9x z fabrycznie dołożonym modułem Turnigy jest kompatybilna tylko sama ze sobą i z nowym systemem FlySky "B" (to OEM). Stara 9x nie miała modułu, więc była kompatybilna z tym co się do niej włożyło. Nowa może mieć tak samo, bo moduł jest zasadniczo wymienny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dzisiaj byłem na lotnisku, żeby jeszcze się pobawić nowym modułem turnigy. Muszę przyznać że jestem zaskoczony, zasięg przy ziemi 2,4km. Sporo jak na taką taniochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Nowa 9x z fabrycznie dołożonym modułem Turnigy jest kompatybilna tylko sama ze sobą i z nowym systemem FlySky "B" (to OEM). Stara 9x nie miała modułu, więc była kompatybilna z tym co się do niej włożyło. Nowa może mieć tak samo, bo moduł jest zasadniczo wymienny. Szkoda. Nie mniej aparatura bardzo fajna i muszę nawet powiedzieć, że mimo niskiej ceny nie wiele odbiega od mojego Spectrum DX6i ;-) Trzeba czekać aż pojawią się odbiorniki A tu zdjęcie gdyby ktoś chciał sobie porównać jak wyglądają obok siebie te aparatury http://picasaweb.google.com/Haodas102/Turnigy# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Trzeba czekać aż pojawią się odbiornikiOdbiorniki przecież są. Na HC 8k, takie jak w komplecie (tylko że -20 na stanie )http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?catname=2%2E4Ghz+Turnigy&idCategory=309&ParentCat=190 I na ebayu, 8 kanałowy Flysky FS-R8B i 6 kanałowy FS-R6B, przynajmniej takie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Trzeba czekać aż pojawią się odbiorniki Jeżeli bardzo Ci zależy, to są w Polsce, trochę droższe, ale... tutaj :arrow: http://allegro.pl/item1088208310_odbiornik_turnigy_8_mio_kanalowy_2_4ghz_v2.html bądź tu. :arrow: http://www.rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=360 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 A teraz cena dobra? Niżej już nie dam, bo żeby nie wyszło że tylko na nasze państwo pracuje heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 A teraz cena dobra? Niżej już nie dam, bo żeby nie wyszło że tylko na nasze państwo pracuje heh Poprzednia była wg. mnie odpowiednia Niektórym się wydaje, że każdy będzie tylko importował i oddawał za te same pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Nie nazywajmy tego importem Niektórym się wydaje, że każdy będzie tylko importował i oddawał za te same pieniądzeale popieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Szkoda gadać. Opowiedziałbym jedną anegdotkę klient-sprzedawca ale to czyta cała polska, dlatego może kiedyś przy piwku o tym wspomnę jak nadarzy się okazja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Szkoda gadać. Opowiedziałbym jedną anegdotkę klient-sprzedawca ale to czyta cała polska, dlatego może kiedyś przy piwku o tym wspomnę jak nadarzy się okazja Jak się zaczyna to się kończy... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Eski, wyobraźni trochę. Na co liczy klient? Że dostanie za darmo i z pocałowaniem ręki, bo przecież on płaci i wymaga. "A to, Panie, w Chinach za 30 centów się kupuje, więc dlaczego 30zł" i takie tam... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Nie chodzi bynajmniej o oczekiwania klientów, ale o samo pojęcie importu To że kupujący chce kupić tanio, to normalne, a to że sprzedający chce zarobić - to normalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Eski, wyobraźni trochę. Na co liczy klient? Że dostanie za darmo i z pocałowaniem ręki, bo przecież on płaci i wymaga. "A to, Panie, w Chinach za 30 centów się kupuje, więc dlaczego 30zł" i takie tam... :roll: To to rozumiem myślałem, że chodzi o coś innego ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 No dobra. Był sobie pewien PAN Stasiu (nie wiem dlaczego większość Staszków jest upierdliwa - wiem że się narażam, ale..), w każdym bądź razie zakupił "lewym kanałem" silniczek innruner o dość poważnych gabarytach i cenie. Po miesiącu okazało się, że silnik od nowości bierze za dużo prądu, co wskazuje na niesprawne łożyska. No i co ja mogłem mu poradzić, był bardzo wzburzony, na to że nie chciałem mu tego wysłać na gwarancji. Teraz objaśniam pojęcie "lewy kanał" Legenda: Lewy kanał - pomagam w zakupie danego produktu w HK lub gdziekolwiek w świecie, nie biorąc żadnych opłat ani prowizji, jedynie pomagam załatwiać gwarancję u producenta. Czyli odnosząc się do klienta X, załatwiam numer RMA a on na własny koszt wysyła towar pod wskazany przeze mnie adres. Po prostu klienta silnik ważył ponad 500gr a to, że przesyłka już była trochę droższa to mu się to nie spodobało. Teraz po takich przypadkach nie ma się co dziwić że inni sprzedawcy narzucają na każdy produkt coś takiego jak "fundusz gwarancyjny w razie W". Sam chyba zacznę to praktykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Legenda: Lewy kanał - pomagam w zakupie danego produktu w HK lub gdziekolwiek w świecie, nie biorąc żadnych opłat ani prowizji, jedynie pomagam załatwiać gwarancję u producenta. Lewy kanał-zarabiam na frajerze który widzi normalne ceny bez moich zniżek (i tak mu się opłaca) a dzięki niemu dorabiam się większych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Polemizował bym, ale już dawno przestałem na te tematy dyskutować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Legenda: Lewy kanał - pomagam w zakupie danego produktu w HK lub gdziekolwiek w świecie, nie biorąc żadnych opłat ani prowizji, jedynie pomagam załatwiać gwarancję u producenta. Lewy kanał-zarabiam na frajerze który widzi normalne ceny bez moich zniżek (i tak mu się opłaca) a dzięki niemu dorabiam się większych. Jakich zniżek? Bo chyba nie mówimy o zniżkach w HC które są żenujące dla kogoś kto dużo zamawia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.