Wojtass_nt Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 W poprzednim poście pisałem o zbyt długim i grubym kablu przy pakiecie 1300 3s 25-50C. Jak widać do producenta dotarło, że popełnił błąd i już dzisiaj doszły do mnie nowiutkie pakieciki z cieńszymi i krótszymi kablami 16AWG. Jestem happy :mrgreen: że nie muszę nic przelutowywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Pakiet 2650mAh przy poborze pod 20A ma prawie liniową charakterystyką. W pierwszych lotach odcina prawie jak suchy bak w spalinie :mrgreen: Po locie weszło jakieś 2400mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 U mnie w 2s 2650mAh weszło 2550. Jestem bardzo zadowolony z tych pakietów. Jedynie 1300mAh są dla mnie za długie. Wojtek czy mógłbyś wymierzyć dokładnie, jaka jest długość tego pakietu 3s 1300mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Długość: 70mm Szerokość: 34mm Grubość: 22mm Przy zwykłych Turnigy 30C te pakiety wypadają tak że w miejsce 3s 1000 zwykłego pakuję 3s 1300 bo rozmiarowo jest taki sam W moich odcina tak samo Uczę się harriera kombatem z nudów a tu bach! i nie ma prądu Do samego końca full power. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Kurde w opisie długość tych nano 1300 stoi 85mm i nie zamówiłem bo klatke na pakiet mam na 70mm. Co za łobuzy. Wojtek wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Skoro już macie te pakiety to proszę pomierzcie (niektóre ładowarki to umożliwiają) i opublikujcie rezystancje wewnętrzne ogniw i całych pakietów. Z ciekawości sprawdziłem rezystancję swoich pakietów. Testowane były dwa w pełni naładowane pakiety nano-tech 35-70C 7,4V 2200mAh Platforma testowa, to Pulsar 2. W jednym pakiecie rezystancja wyszła 0,006 Ohma, a w drugim 0,007 Ohma (dokonałem trzy pomiary każdego pakietu - wyniki identyczne) Dla porównania sprawdziłem Opór pakietu Flightmax 7,4V 20C 1800mAh. W tym przypadku opór wyszedł około 0,011 Ohma. Niestety nie jestem w stanie powiedzieć jaki wpływ na opór pakietu mają przewody i złącza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Panowie nie zamawia ktoś może tych pakietów? chętnie bym się przyłączył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 narazie są BK jak bedą dostępne to ja zamawiam jak coś dam ci znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 narazie są BK jak bedą dostępne to ja zamawiam jak coś dam ci znać Ponoć mieszkasz w angli i 3 dni temu już tam wyleciałeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 dokładnie ale wracam za 2 tygodnie na stałe. jednak wole siedzieć tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Podbijam temat aby niektórzy mogli podzielić się swoimi spostrzeżeniami odnośnie wad pakietów Nano :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Ja tam widzę same zalety, są wydajne do końca, po locie wchodzi 970 mAh dla pakietu 1000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Ja natomiast zauważyłem, że często zdarzają się różnice pojemności pomiędzy poszczególnymi ogniwami w tym samym pakiecie. Praktycznie co 3-ci pakiet daje się idealnie zbalansować. Bardzo dobrze widać rozrzut pojemności gdy pakiety są juz prawie rozładowane do zera. Pytanie tylko, jaka różnica pojemności pomiędzy poszczególnymi ogniwami w pakiecie może być tolerowana? Ale na to pytanie chyba sobie juz musi każdy z osobna odpowiedzieć. Natomiast pomijając wady, to ogromną zaletą tych pakietów jest czas ich ładowania. W tej chili dysponuje takimi 4-ma pakietami na własny użytek i ładując je prądem 3C (mimo że można do 5C), to gdy biorę je ze sobą, to praktycznie latanie się nie kończy, no chyba że akumulator w samochodzie się zbuntuje hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Zamiast pakietów nano-tech używam zippy 40C których max prąd ładowania to także 5C, http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9938 zawsze wchodzi w nie więcej niż jest napisane. Ogniwa rozjeżdżają się jak w każdym chińczyku... :roll: .Te które ja wybrałem były sporo tańsze i na stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.