marcin_cbr Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Świetny model,a malowanie rewelacyjne !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krall Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Ponieważ model jest projektowany pod platformę to mam parę pytań: 1. wyważenie modelu - czy da się wyważyć model gdy dołożymy mu na dziobie 300-1000g, jaki jest realny "załadunek" modelu "bez ołowiu"? 2. sztywność - czy po obciążeniu modelu, dajmy na to, ekstra kilogramem, w dynamicznym locie, najlepiej w niespokojnym powietrzu sztywność płatowca a co za tym idzie sterowność będzie wciąż zadowalająca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 czesc ad1. wyważenie: połowa komory znajduje się prawie że pod środkiem ciężkości a biorąc pod uwagę długość luku - z balansowaniem wagą i elementami nie powinno być żadnych problemów ad2. sztywność i sterowność. do zwiększonej wagi o np kilogram potrzebny byłby chyba trochę mocniejszy napęd niż ten który mu wsadziłem, a przynajmniej większe śmiglo. Latam na dwóch spiętych ze sobą aku 3s 2200mAh. Wsadziłem mu też na próbę dwa takie same aku jako balast. Charakterystyka lotu się zaostrzyła ale dalej było ok. Do dynamiczniejszych lotów pewnie lepiej sprawdziła by sie konstrukcja styrodur+cienka tkanina lub coś podobnego. Rozważam opcję wycięcia czegoś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krall Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 ...Charakterystyka lotu się zaostrzyła ale dalej było ok. Do dynamiczniejszych lotów pewnie lepiej sprawdziła by sie konstrukcja styrodur+cienka tkanina lub coś podobnego. Rozważam opcję wycięcia czegoś takiego No to chyba słuszna koncepcja.Zwykłe EPP jest fajne ale do czasu (czyt. rozmiaru/obciążenia/prędkości - potem zaczynają się schody)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Do dynamiczniejszych lotów pewnie lepiej sprawdziła by sie konstrukcja styrodur+cienka tkanina lub coś podobnego A nie mówiłem (pisałem) . Tnij waść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 tak przedpremierowo: na mojej jstronie, w dziale "do pobrania" powiesiłem instrukcję montażu Ursusa mile widziane komentarze czy wszystko jest jasne z góry dzięki PS jutro może uda mi się wrzucić na aukcję pierwsze dwie wycięte sztuki - takie trochę testowe-ale zawsze to coś ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Czekam na wystawienie go na aukcji Bardzo mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Ja też niecierpliwie czekam na możliwość kupna :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 kilka osób prosiło o sygnał jak pojawi się jakiś "Ursus" - wiec polecam zajrzeć na nasz krajowy serwis aukcyjny... lub do naszego działu "giełda" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Wywoławcza 350 i minimalna nie osiągnięta :shock: Ja odpadam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Marku napisz ile bedzie kosztować wersja 2,2m ? model bardzo ciekawy a co najlepsze idzie zima a model idelane nadaje się na lądowanie w śmiegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 2 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 witaj wersja XXL nie będzie dużo dorższa: dojdą tylko dodatkowe końcówki skrzydeł- a więc ok 35-40PLN z tym że NIE ZNAM JESZCE CENY BAZOWEJ MODELU sztuka, a w zasadzie dwie sztuki które są na aukcji to na razie, dwa Rolls-Royce na sztuki produkcyjne niestety trzeba będzie jeszcze poczekać. Duże zabawki - dużo pracy, a staram się żeby moje zestawy były dopieszczone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Rzeczywiście trochę drogo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 2 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 żeby być dobrze zrozumianym: sztuki seryjne pewnie będą tańsze od tych dwóch "unikatów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 no miejmy taką nadzieję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Bo te dwa modele sa tylko dla wybrańców :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 No jaka fajna platforma pokaż nam jak się lata nią FPV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 6 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 moze w week ud am isię w końcu dozbroić Ursusa w FPV i nim oplatac w takiej konfiguracji póki co - relacja z montazu hiszpańskiej" wersji http://www.aeromodelismovirtual.com/showthread.php?t=7316&page=2 na drugiej stronie tego wątku cała masa zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ben Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Muszę przyznać że i mi ten model się podoba. Fajnie by było gdyby była możliwość zamontowania osłony od kamery kopułowej na dziobie np. jakaś wręga "CyCuś" podobnego. Wówczas praktycznie spełniał by większość moich "WiDziMiSię" :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Witam. Marku, a jak jest rozwiązana konstrukcja skrzydła w modelu o rozpiętości 2200mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.