marcin133 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 michcio88 daj sobie spokój chłopaku. Pomyśl, zastanów się i pytaj konkretnie i o konkretne sprawy bo sorry ale co to ma być? Kółko pogaduszek? Co z Twoich zapytań i wypowiedzi wynika? Moim zdaniem - przesadzasz i to ostro. Wiem że to dział dla nowicjuszy ale odnoszę wrażenie że ktoś bardzo mocno ten dział wykorzystuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 wykorzystuje ?? to gdzie mam kierowac swoje pyania sugestie ?? skoro wykorzystuje trudno rozwale z 5 modeli moze za 6 razem sie uda :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Marcim133, przedyskutowaliśmy temat o otworzeniu tego działu i ten admini otworzyli .Odrazu było powiedziane że mogą się pojawić tego typu posty jak te.Nie wiem z jakiego powodu mamy szarpać sobie nerwy.Przecież można nie odpowiadać na te posty jeżeli ktoś nie ma ochoty. Michcio88-chcesz zaczynać od spaliny 160 cm to zaczynaj, Twoja sprawa i tylko Twoja.Skoro stwierdziłeś ze po styropianowym modelu możesz startować do budowania spaliny, to jesteś w błędzie, sam nie wiesz w jak wielkim.90% użytkowników tego forum zaczynało swoją drogę od prostych modeli nawet pewnie nie rc.Co Ty wogóle wiesz o podstawach mechanki lotu?Czy wiesz co to jest prędkość przeciągnięcia ?Pewnie nie wiesz.Ale , zapewniam Cię dowiesz się, jak podczas pierwszego lotu spalinką zgaśnie Ci silnik. Wiekszość użytkowników pokazała swoje twarze w avatarach, często podała datę urodzenia,miasto w którym mieszkają,nr gg a nawet telefony komórkowe, ale Ty nadal pozostajesz anonimowy, dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Ten dział jest po to aby każde nawet z pozoru najgłupsze pytanie ,ale dotyczące modelarstwa, mogło być zadane. Po co? Ano po to, aby człowiek o minimalnej wiedzy, ale o wielkich chęciach mógł mieć szanse zrozumieć w czym jego rozumowanie jest błędne lub zostać naprowadzony na "dobrą stronę mocy" Mnie też ,niektóre pytania, co najmniej irytują ,żeby nie powiedzieć więcej. Ale u nikt nie będzie miał opierpapier z powodu swojej niewiedzy lub nawet totalnego lamerstwa. I na tym dyskusja pozamerytoryczna zostaje zamknięta, chyba ,że ktoś chce wiedzieć co się stanie jak się wkurza moderatora :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Tomku dokładnie o to mi chodzi.Po to ten dział powstał, aby dyskusje tego typu były TU I NIGDZIE POZATYM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Czy wiesz co to jest prędkość przeciągnięcia ? nie mam zielonego pojecia :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 wpisz w google.pl hasło : "prędkość przeciągnięcia",polecam przed pierwszym lotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Kółko pogaduszek? mysle ze tak pogaduszek o modelarstwie :] bo kogo mam sie zapytac skoro nie szanownych modelarzy piszacych na tym forum ?? pewnie bez nic hbym juz latal - spadal na swoim spalinowym trenerku a takto moze zbuduje elektryka :D po tyym jak polatam troszeczeke bellonca :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Jeśli masz w pobliżu kolegę który lata już spalinami i może cie tego nauczyc to kupuj spalinowego trenerka (robić się nie opłaci) i lataj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 wlasnie nie :/ moze jest ktos w moim miescie ale nie mam do niego dostepu dlatego zrobie Aeronce zgodnie z waszymi podwpoiedziami maly elektryk :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Albo zapisz się na jąkąś modelarnie w niej dużo ci pomogą jak mi Albo jakiegos kolege który juz lata warto poprosić o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 wlasnie nie :/ moze jest ktos w moim miescie ale nie mam do niego dostepu dlatego zrobie Aeronce zgodnie z waszymi podwpoiedziami maly elektryk :] a o przegieciu wiedzielm ale o predkosci przegiecia nei czytaelm :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Przeciągnięcia, nie przegięcia Jakbys napisał skad jestes to moze by sie okazalo, ze ktos jednak jest w okolicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 jestem z Bełchatowa :] kiedys byla modelarnia ale chyba zlikwidowali :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 modelarnia lotnicza na osiedlu okrzei w piwnicy bloku nr 5 (3 klatka ) takie info dostałem od kolegi z Bełchatowa a szkutnicza gdzieś koło jupitera :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 to jeszcze one funkcjionuja ?? dasz info do tego kolegi ??? ja sie dokaldniej dopytam gdzie co i jak :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 michcio88. To miejsce jest znacznie lepsze na korespondencje i wymiane informacji. Nie wiem co tam wykombinowales jeszcze,ale przeczytaj ten tekst UWAZNIE. Ja calkiem niedawno zaczalem latac.Poradzilem sie,choc na poczatku bylem krnabrny jak Ty. Moim zdaniem-zlota recepta.I tu nie powinienes nad ta opcja zbyt wiele dyskutowac,bo po prostu jeszcze nie latasz. Kup EASY GLIDERA. Jak go kupisz,zamelduj o tym fakcie,wszyscy Cie chetnie poprowadza w przestworza.Gwarantuje.I masz moja gwarancje ze bedziesz wtedy latal,i KAZDY to potwierdzi. Jesli zrobisz inaczej,no coz,za bardzo na mnie nie licz :? Innej opcji nie widze. To tak jak z butami,jak masz 6 lat , nie kupuje sie rozmiaru na doroslego ,na to trzeba czasu,wiec zacznij normalnie,jak kazdy. I ponownie sugeruje (chociazby przez szacunek dlai nnych) zamiescic awatar,tak bedzie powazniej,z Twojej strony.I vice versa. Amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Fajny tem modelik tylko zanim na niego uzbierma to troche minie ale skoro nie ma innej opcji to zbieranie czas zaczac ta EPP jest chyab naprawde super wytrzymala a jaka aparaturka do tego modelu ?? I co sadzice o Aeronce ? :D nada sie dla mnie w budowie i w lataniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krykiet Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 A ile chcesz przeznaczyc na aparature? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 jeszcze nie wiem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.