jędrek Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam Przedstawiam modelik, który lata już od 3 lat. Miał być produkowany jako zestaw, ale sprawy się trochę pokomplikowały i przy najmniej na razie nie będzie. pierwsza wersja wersja poprawiona ( nie chodzi o oklejenie ale konstrukcję) tak wygląda zestaw po sklejeniu A tak to lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haleq Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Ile ma rozpiętości i ile waży. Modelik bardzo ładny z wyglądu. [zazdroszcze] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam Rozpiętość 1260mm. Waga 1410g do lotu ( pakiet FP 3700 3s, motorek Turnigy C3548/900, śmigło APC E 13x6,5). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haleq Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Modelik fajny i fajnie lata ale tak 100 g można by mu ująć ,żeby był ideałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Naprawdę fajnie latający model . Szkoda , że nie wszedł do produkcji . Co do wagi to wystarczy wymienić pakiet na mniejszy np 2200 mAh i będzie 1300 gram . Moje podobnej wielkości modele z w/w pakietem i ze śmigłem 14/7 , z tym silnikiem latały powyżej 6 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Pamiętam że swego czasu rozmawiałem z Pawłem z Artexu i szykowali się do produkcji takiego Edka. Czyżby to było to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam. Model lata fantastycznie (duża w tym zasługa pilota :shock: ). Widziałem go u nas, Wilczych laskach i w Słupsku (podczas wyjątkowo ekstremalnej pogody). Latał jak po sznurku i był całkowicie niewrażliwy na gwałtowne podmuchy. Konstrukcja wyjątkowo lekka i dobrze przemyślana. Zestawu na razie nie będzie ale plany ukażą się w jednym z najbliższych numerów Modelarza . Tak więc ,,każdy,, będzie mógł go mieć w swojej stajni 8) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 powiedzcie ktora dokladnie to czesc modelarza ( numer) to kupie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam Paweł- tak, to jest właśnie to. Adam- plany będą, ale nie tego,tylko mniejszego. Pierwszy arkusz planów Modelarz 9/2010. I gwoli wyjaśnienia: w pierwszym filmiku lata Mirek Sałam, dwa następne Kolo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam Paweł- tak, to jest właśnie to. Powiem szczerze, że niektóre rozwiązania są podobne jak w innych ich modelach, to mnie naprowadziło. Ale ostatecznie przekonała mnie podłoga - charakterystyczna No chyba że masz podobną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam Cóż, podłoga jak podłoga, wiele podobnych rozwiązań znajdziesz w innych modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Witam . A maski i owiewki kabiny nikt czasem by nie wykonał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Witam Z tym to raczej problemu nie będzie. Kopyta do tłoczenia na maski i kabiny są gotowe. Jak widać na zdjęciach były już tłoczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 podłoga jak podłoga Chodziło mi o terakotę na tle której jest zrobione foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Witam Aaaa... jeśli o tę podłogę chodzi , wszystkie modele w trakcie budowy fotografuję w tym samym miejscu (tam właśnie powstają). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Witam Aaaa... jeśli o tę podłogę chodzi , wszystkie modele w trakcie budowy fotografuję w tym samym miejscu (tam właśnie powstają). To ja wywołam wilka z lasu. Model podobno nie wszedł do produkcji z racji kiepskich właściwości lotnych - tendencja do korkociągu ( przeciągnięć). Niestety ze zdjęć wnioskować można ze to prawda. Jak jest w rzeczywistości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Witam Niema po co wywoływać wilka z lasu . A któż to Ci powiedział, że model nie wszedł do produkcji z powodu kiepskich właściwości lotnych? Jakie są powody, ja wiem i to na tyle. Jeśli chodzi o model, to pierwsza wersja miała pewne problemy z lataniem. Zostało wprowadzonych parę zmian m.in. zmiana profilu i wszystko jest OK. A na podstawie których zdjęć wnioskujesz i po czym poznajesz, że model miał, bądź ma jakieś problemy lotne? Ciekaw jestem ;D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Witam Niema po co wywoływać wilka z lasu . A któż to Ci powiedział, że model nie wszedł do produkcji z powodu kiepskich właściwości lotnych? Jakie są powody, ja wiem i to na tyle. Jeśli chodzi o model, to pierwsza wersja miała pewne problemy z lataniem. Zostało wprowadzonych parę zmian m.in. zmiana profilu i wszystko jest OK. A na podstawie których zdjęć wnioskujesz i po czym poznajesz, że model miał, bądź ma jakieś problemy lotne? Ciekaw jestem ;D . Pewne odpowiedzi przemilczę z wiadomych powodów. W razie czego zapraszam na pw - ważne że się ustosunkował Pan że wersja 2 jest ok. Wnioskuję po tym że widać iż odległość od spływu skrzydeł do natarcia statecznika poziomego jest mała ( natomiast na + trzeba napisać że statecznik poziomy jest odpowiednio duży ). Osobiście spróbowałbym nieco wydłużyć model ( nieznacznie ) - na pewno pomoże mu to na nożu i w zawisie. Z ciekawości może Pan podać długość modelu - jestem pewien że będzie ona sporo mniejsza od rozpiętości ( a miło by było gdyby była taka sama lub niewiele mniejsza bo koncepcja samego modelu bardzo mi się podoba i można z niego zrobić coś na prawdę fajnego ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 A czy mógł by ktoś udostępnić plany owego modelu w temacie ? bym był wdzięczny bo jestem bardzo zainteresowany tym modelem. A niestety w mojej miejscowości i promieniu 50 km w żadnym kiosku nie ma "modelarza". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Z tego co ja wiem, w ogóle były 2 zupełnie inne Edki. Pierwszy faktycznie był kiepski, drugi za to bardzo OK. A może chodziło o 2 wersje tego samego modelu? Wychodzi na to że tak. Wybieram się w przyszłym tygodniu do Artexu, zapytam co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.