Gość horn3t Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Miło popatrzeć jak fajnie się bawiliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Udało mi się zmobilizować pomimo deszczowej aury do polatania w Unisławiu. Towarzystwo dopisało było wesoło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Kto rano wstaje temu ... dane jest polatać. D... nie urywa ale na podstawowe akrobacje starcza jak te krzaki szybko rosną Yeti atakuje Dziękujemy a to co to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 W tych krzakach musiało coś być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 No i to jest latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 ... ale we dwójkę, bo w pojedynkę przy takiej prędkości wiatru ciężko model wyrzucić. Ja jestem leworęczny, to mi łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 oj przesadzasz z tym wyrzutem Ale dwoma łapami model trzeba trzymać. Jedyny problem to dojście z modelem do zbocza Ale wtedy korzystam z pomocy głowy jako podpórki. Zawsze więcej mam problemów gdy słabo wieje, bo wtedy trzeba mocno ciepnąć modelem. Accacia nie latała? Ile ważył Ci model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 W niedzielę w Unisławiu niedane mi było polatać, bo się rozpadało na całego, ale wieczorem pod nosem to co innego. Przestało padać, wiatr około 7m/s z tendencją malejącą, nowy kierunek NW. Da się latać, w oddali widać Strzelce. "Lepszy wieczór z Rekinem na wale, niż nie polatać wcale aż się szaro buro zrobiło, ale na więcej zachęciło" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Byłem dziś w Starogrodzie . Pół godziny walczyłem, aby ciepnąć szybowcem. Nawet głowa jako oparcie nie pomagała. Jak szybowca miałem z przodu to radio wylądowało na plecach. Ale lot zaliczony z lądowaniem . Jak mocno wiało nie wiem, ale Ksawery to Pikuś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Faktycznie na maksa wykorzystane warunki do lotów na zboczu, Kross na wale prawie do nocy, Jaccy1 jak się da i kiedy się da - extra fajnie,że macie czas na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Wczoraj na jedynce, a dzisiaj z ArabaT'em lataliśmy na "czwórce" (oblatane przeze mnie miejsca, na "1" niema "podwójnej półki") Można prawie porównać to do skrzyni biegów bo dzisiaj pod wieczór na czwórce na wale mieliśmy 12m/s i spore turbulencje, ale do Rekina wrzuciłem blachę ołowiu 235g i jakoś leciał (bardziej płynął). Sam się czasami dziwie, jakie można mieć parcie na latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 ta blaszka to waży prawie tyle co mój model Czyli prawie dwoma latałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Krzysiek te miejsca na wale to dawno temu z Damianem oblataliśmy ale ze względu na "ceglaste modele" nam nie pasują Jedyny plus, że można pieszo z domu tam się doczołgać. Jak się dorobimy mikromodeli to możliwe się przeprosimy z tym wałem Przydał by sie jakiś filmik relacja z tego oblatywania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Przy dzisiejszych warunkach to i ceglaste by polataly, o drzwiach juz nie wspomnę. Nawet z drugiej strony wału dało się polatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Krzysiek te miejsca na wale to dawno temu z Damianem oblataliśmy ale ze względu na "ceglaste modele" nam nie pasują Jedyny plus, że można pieszo z domu tam się doczołgać. Jak się dorobimy mikromodeli to możliwe się przeprosimy z tym wałem Przydał by sie jakiś filmik relacja z tego oblatywania Żeby było ciekawiej, to dziś było już prawie ciemno na zdjęcia czy filmy (trzeba czekać, aż czas przestawią), ale kilka miesięcy wcześniej: tak było na "2" a tak wygląda "na 3" mikromodel 2m rozpiętości (wiem chodzi o wagę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 a tak wygląda "na 3" Super!!! Pięknie to dobrałeś, czapka z głowy!!! Zaiste balet... na wietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Balet jest SUPER ale osobiście wolę mocniejsze klimaty jak na tym wspominkowym klipie http://www.youtube.com/watch?v=-M5WkjnJGFM&feature=share&list=UUssgJpFCkaOkdhcameqbFzg&index=8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 F3F mini, ciąg dalszy. W dniu dzisiejszym wygrał nr 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Dzisiaj poganialiśmy troszkę po wale, warunki były gites do 10 m/s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Paweł zazdroszczę i czekam na warunki w Unisławiu lub Starogrodzie oraz czas wolny bo się wypościłem na płaskim terenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.