robraf Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Srv40, widze ze rzeczywiscie budujesz ciezko ten model moj ma rozp 1,2m pod turnigy 3548-800 i smiglo 14x6 lub 14x7 apc pakiet 4-5 s http://rcclub.eu/viewtopic.php?f=90&t=1421&view=unread#unread tu jest moja budowa kadlub jest na ukonczeniu, zabralem sie teraz za stery jedno co zauwazylem to to ze niepotrzebnie dales taka gruba sklejke na te boki kadluba i wregi ja to robilem z 3mm balsosklejki bo z zalozenia mojego model to bedzie elektryk a 3,3kg na model 1,4m to wg mnie spore przegiecie.. tyle wazyla moja extra 1,7m ze spalinką ( silnik 675g wazyl -12,5cc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 3548-800 i smiglo 14x6 lub 14x7 apc pakiet 4-5 s Nie za duże śmigło do tego silnika przy takim zasilaniu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektronik-adam Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Witam ja coś nie mam pomysłu na kabinkę w moim su może macie jakiś sposób ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Nie za duże śmigło do tego silnika przy takim zasilaniu??Może lubi smród spalonego sprzętu o poranku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 latałem na tym silniku na 4s z 14x7 w lecie stator po lotach gorący ale jeszcze dawał radę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zawsze moge dac mniejsze, tzn o mniejszym skoku.. lub rzeczywiscie mniejsze pomierze prądy i zobacze jak sie sprawdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Cisza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Srv40 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Tak. Wyciąłem dźwignie sterów i męczę się z budą silnika. Po feriach (za 3 tyg) pewnie będę miał WOLNE! Zastanawiam się jak u Adama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektronik-adam Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ja w moim skrzydle okleiłem lotki balsą tzn. jak na razie tylko jedną lotkę , ale jeszcze jej nie odcinałem od reszty skrzydła. Dalej nie wiem jak zrobię mocowanie połówek steru wysokości. Muszę skoczyć do modelarskiego po balsę bo zapas się skończył . Zrobiłem też wzmocnienia na zawiasy w skrzydle. Będę musiał kupić rurkę węglową fi8 na dźwigar skrzydła i się tak zastanawiam czy czasem nie dam pręta węglowego 8) będzie mocniejszy chyba. Nie mam jeszcze folii, owiewki silnika, kabiny, podwozia, półek na serwa lotek, półki na serwo gazu, trochę jeszcze tego jest, ale do wakacji będzie skończony na 100% Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjery Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Przeglądając różne fora modelarskie natrafiłem na podobną relację z budowy SU 26. Warto podpatrzeć co nieco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektronik-adam Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Szkoda tylko że nie po naszemu ;p Ale mimo wszystko zdjęć kilka jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancin Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Witam kolegów modelarzy. Miesiąc temu podjolem budowę SU 26 . Jestem na etapie przygotowywania kadluba do pokrycia balsą i mam pytanie o wagę jaką budującym ten model udalo się uzyskać . http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6388 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6389 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektronik-adam Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Witam mój oklejony już balsą z półką pod serwa z kabinką jeszcze nie dokończoną i owiewką od spodu waży ok 485 gram. Masz może pomysł jak rozwiązać łączenie połówek steru wysokości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 moj model gotowy do lotu wazy 1800g z silnikiem elektrycznym i jest jeszcze za malo na przod wywarzony.. pomimo tego ze przesunalem co sie dalo do przodu ażurujcie ogon i nie ażurujcie dziobu lub robcie domek silnika z rurek weglowych ale wyciągniety ( tzn wydluzony do przodu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektronik-adam Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Ja będe miał spaline ASP 7.5ccm i mam nie wyażurowany domek pod silnik więc chyba z wyważeniem nie będzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Jak idzie budowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektronik-adam Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Ja jak na razie męczę się nad zrobieniem kabinki jeszcze nie wiem z czego będzie prawdopodobnie z butelki pet albo włókno szklane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Srv40 Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Witam po długiej przerwie! W końcu znalazłem chwilę aby coś podłubać i wrzucić. Kadłub i skrzydła na tą chwilę: Mocowanie silnika - w proszku jeszcze, bo nie wzmocnione: Rozwiązanie łączenia połówek steru wysokości: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektronik-adam Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Nono ładnie już z silnikiem, ale jakoś wydawał mi się że miałeś już pokryty kadłub balsą. Ja zrobiłem łączenia połówek steru wysokości w 2 częściach na linii zawiasów z pręta od parasola o ile się nie mylę fi 2.5mm lub 2mm i troszeczkę poniżej z blaszki stalowej nierdzewki o wymiarach 1mm grubości i 3mm szerokości wygięte w kształcie litery "U" Wkleiłem również rurkę z włókna szklanego w skrzydła i kadłub jako prowadnice dźwigara skrzydła dodam chyba jeszcze po jednej śrubie do mocowania skrzydła przy krawędzi spływu i będę kończył kabinę fotki dodam prawdopodobnie jutro. Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 nie bedziesz mial miejsca na sroby na krawedzi splywu.. po pokryciu balsa kadluba.. musisz zrobic haczyki z pręcika ktore będą odstawalay na okoo 4-5cm i do nich zaczepiac gumki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.