mariuszwez Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Kurcze myślę że się jutro załapie na pierwszy oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Ban dla Marka za szpetnie wystające śmigło Zrób Waść coś z tym bo okropnie to wygląda na tle tak pięknego modelu! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Śliczne! No bajer! Kiedy planujesz wprowadzić to do sprzedaży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 dzisiaj udało mi się doprowadzićc Wilgę do stanu prawie że końcowego: szkoda, że porzuciłem pierwotną myśl o umieszczeniu serw z przodu, wyszło cieżko :/ tak że niebawem postanie WILGA II - z poprawkami ; ) ale najpierw oblot żeby posprawdzać kąty zaklinowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 no i POLECIAŁA! taki byłem zły z powodu wagi że nie wytrzymałem i mimo że zrobiło się mokro (deszcz w nocy) postanowiłem pogonić ją po niebie! kiedy dojechałem na "lotnisko" akurat przestało na moment mrzyć podpiąłem akumulaotr i... w górę! szczęka mi opadła... model poleciał idealnie! bez dotknięcia trymerów! mimo swojej wagi leciał bardzo stabilnie i dość wolno po dwóch kółkach postanowiłem zobaczyć jak zareaguje na klapy trzeba będzie domiksować s.w - musiałem lecieć na oddanym drążku - ale wilga bardzo wyraźnie zwolniła niestety byłem sam i nie ma żadnej dokumentacji zdjęciowej mam nadzieję że w week aura okaże się łaskawa choć na moment i uda się coś pstryknac lub nakręcić, bo prezentuje się na niebie świetnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Marek - nikt nie uwieży w twoje opowieści o wolnym lataniu na klapach, nie próbuj się wymigać zdjęciami. Ma być wideo i już Bo tak :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Zapomniałeś napisać jaka waga Ci wyszła No i modelik powinien mieć 150-165cm rozpiętości. Wtedy nie ma piękniejszego holownika! Mentor się chowa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobiecki Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Taką mam wspominkę offtopic ale nie bardzo off bo dotyczy Wilgi i klap. Jak kiedyś leciałem Wilgą i Pan Pilot wysunął klapy do lądowania to jakby nie pasy dziobnął bym w zegary taki był efekt hamujący - porównywalny do mocnego wdepnięcia hamulca rozpędzonym samochodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Pogratulować! Czekam na film:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 No i modelik powinien mieć 150-165cm rozpiętości. Wtedy nie ma piękniejszego holownika! Mentor się chowa! Mało 2,40m Senior telemaster to jest model na holownik. Jak narazie szybowce 3,75 i 4m ciagnął bez problemu. Oczywiście napęd elektro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Mi ten model starczy taki jaki jest, tak dla rekreacji.Niczego więcej od niego nie chce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Marku, wiadomo ile model będzie orientacyjnie kosztował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 uff... parę zdjątek: a tu w zacnym towarzystwie siostrzyczki z Artech-u no i film... : ciekawe jak wam sie spodoba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 39 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 ciekawe jak wam sie spodoba... Podoba,podoba i to bardzo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Nie ma co dużo gadać, podoba się bardzo. Kolejny fajny model Marku. Ktoś już pisał na forum „ że masz talent do wycinania i składania z tej "białej pianki" pięknych modeli ....” :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 mnie sie model straszliwie podoba. az w oku sie kreci łezka jak sobie przypomne nasza poczciwa wilge SP-CRL której w tym roku sie skonczył resurs płatowca. Byłem jednym z ostatnich szybownikow których ciagała. Teraz podobno jest nowa no i jest jaczek:) ale nie podoba mi sie na filmie rakietowosc tej wilgi. kto to widział zeby wilga tak posuwała! na filmie model z wyłaczonym silnikiem dopiero przypomina prawdziwa wilge w locie. Wilga jest silna ale mało dynamiczna podczas startu zespołu. jednego razu jak leciałem puchaczem z rownież nie lekkim puchaczem to naprawde nie rwała sie jak model na filmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 No zacnie lata ten modelik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Możecie mi wierzyć na słowo ale widziałem tą Wilge jak lata i jest czym się zachwycać, a jak zresztą widać na filmiku widziałem ją podczas kręcenia baaardzo blisko twarzy :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Rewelacja!! W wolnych przelotach (czyli tak jak powinna latać) wygląda po prostu fantastycznie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Z przyjemnością przeczytałem relacje z budowy wilgi, fantastyczny model, lot wspaniały, moje gratulacje Marku, wyczarowujesz modele epp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.