kefir Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 [vimeo]http://vimeo.com/15707360[/vimeo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 :shock: Nieźle chłopaki wymiatają! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Jak dla mnie rewelacja !!! chylę czoła ostatni moment z cieniem bezbłędny !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 No ładnie. Widać, że osiągasz to co chciałeś. No i muzyka nareszcie jakaś właściwa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Jeszcze jeden z tego samego dnia [vimeo]http://vimeo.com/15708269[/vimeo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Genialne, też tak chcę! 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Witam A mi osobiście przestają się już podobać Twoje filmiki. Kiedyś była to wyglądało na fajną zabawę. Teraz wszystkie Twoje filmy są nagrywane w miejscach publicznych bardzo zaludnionych wygląda to tak jak byś za wszelką cenę chciał z siebie zrobić gwiazdę. To : http://www.vimeo.com/9441284 Były filmy w których było widać Twoj wysiłek i to , że na prawdę sprawiało Ci to przyjemność. To jest moje zdanie jak ja to postrzegam jeśli się z nim nie zgadzasz lub Cie to uraziło zingoruj mojego posta. Pozdrawiam Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 11 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Widzisz myślałem że jesteś cool ale hmm chyba Anglia cię zmieniła Wiesz faktycznie mocno się staram aby zarobić pieniążki bo są mi bardzo potrzebne, a nie mam ich ostatnio za dużo ale kogo to obchodzi przecież wy chcecie widzieć tylko szał a jak go już widzicie to ględzicie o bezpieczeństwie Ale spoko gdybym miał tyle lat co ty to też myślałbym tylko o zabawie I nie mów mi o tym że robię z siebie gwiazdę bo nie znasz mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Widzisz Kefir jak pewnie pamiętasz wiele razy rozmawialiśmy , a i z tego co widzę jesteś dojrzałym facetem. Myślałem , że nie czekasz tylko na oklaski , gratulacje oraz lejącego się szampana na cześć Twoich filmików. Czasem dobra krytyka jest potrzebna ? Anglia mnie wcale nie zmieniła , niestety osoby będące w Polsce myślą że przyjazd na wyspy wiąże się z bezkresnym bogactwem. Uwierz mi też bardzo ciężko pracuje a pieniądze potrzebuje każdy z nas. Mam 25lat. też wiele przeszedłem nawet więcej niż szobie możesz pewnie wyobrazić , ale tutaj mowa o filmikach, a nie o tym kto ile w życiu przeszedł , lub jak się znamy ? I napiszę to jeszcze raz. Moja wypowiedz jest określeniem tego jak ja to postrzegam JA jako osoba postronna nie mająca żadnego interesu w tym aby to chwalić lub krytykować. Mało tego jak doskonale wiesz wiele osób posiada taki latający wynalazek , i generalnie każdy może nagrywać takie filmiki które reprezentujesz TY. Od zawsze widziałem, że masz (za przeproszeniem) łeb na karku , ale uważam że stać Cie na coś o wiele lepszego. A i jeszcze ostatnia sprawa. Gdy przyjdzie do Ciebie Klient i powie Panie Kefir Pańskie filmy są wszystkie na jedno kopyto tylko podkład muzyczny inny. Odpowiesz mu w taki sam sposób jak mi ? ( bo to będzie to samo co ja Ci napisałem tylko inaczej ubrane w słowa ) I nie gniewaj się bo nie po to pisze aby Cię obrazić. Pozdrawiam Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Witam wygląda to tak jak byś za wszelką cenę chciał z siebie zrobić gwiazdę Pozdrawiam Eski Sądzisz że to jest krytyka czy pochwała na temat filmu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Doskonale znasz moje zdanie na temat placu zabaw i Zu... Naprawdę to co robisz coraz lepiej wyglada, można by sie czepiac montażu, ujęć, itp. dupereli ale chyba ani Ty ani ja nie skończyliśmy operatorki w Łodzi. Jednak jak przeanalizuje sie obraz to tak nie do końca latasz nad głowami. Operowanie zbliżeniami by wiele pomógło ale to masa w stabilizacji obrazu. Pomyśl podniosło by to mocno atrakcyjność ujęć, i zwiększyło margines bezpieczeństwa. I goń publikę - "tu się film robi" :wink: P.S. Lukinij w ustawę wartało by dopełnic obowiązku badań lekarskich jak latasz profesjonalnie, wiele nie kosztują a warto mieć dopełnione papiery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Dzięki armand masz racje co do sterowania kamerą pomału pracuję nad tym ale nie jest to łatwy temat bo kiedy obrócisz kamerę na bok cała akcja ze stabilizacją idzie się rąbać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Co do drugiego filmu, to kamera trochę gwałtownie się obraca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Kefir zrób coś dla mnie Znajdź fajną muzykę. Fajną nie znaczy znaną, a taką która ma "to coś". Słuchając jej 20 razy albo więcej tak abyś znał ją na pamięć wieczorem zasypiając albo w wolnej chwili myśl jakie ujęcia widział byś w danym momencie. Później jak już z grubsza będziesz wiedział co chcesz- nakręć odpowiednią ilość ujęć (z zapasem) i twórz film. Bo niestety film jest wypas jeżeli podkład dźwiękowy sprawia wrażenie jakby był stworzony do tego co widzimy. Duże wymagania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoZnY Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 No to i ja zabiorę głos. Filmiki Kefira oglądam już od dobrego roku. W tym czasie zauważyłem kolosalną poprawę jeżeli chodzi o jakość zdjęć. Coraz lepszy sprzęt video + lepsza platforma tj. obecnie quadcopter. Dało to w rezultacie zdjęcia w bardzo dobrej jakości. Popracowałbym nad lepszą koordynacją sprzętu tj. połączenia ruchu platformy z obiektywem. Wiem, że to przyjdzie z czasem, ale na tym etapie nad tym bym się skupił. Jeżeli chodzi o montaż filmu, to rzeczywiście można zmontować na wiele sposobów tak samo jak i dać różne podkłady dźwiękowe, ale nie mnie tu dawać rady. W życiu zmontowałem kilka filmików i było to po prostu coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Z jakiegoś powodu stabilizacja kamery jest nie zależna od stabilizacji nosnika całości - widać coś w tym jest. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Ze stabilizacją to jest tak że pobiera dane przechyłów z żyroskopów płyty głównej i kiedy jest ustawiona tak jak lot do przodu to jest ok ale jak bym przestawił ją bokiem do lotu to już wszystko się chrzani nie wiem czy rozumiesz armand ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Więc zmontuj żyro które będzie się banglać na boki razem z pantiltem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 To musiałbym wsadzać 2 żyra a co za tym idzie więcej kombinacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.