Skocz do zawartości

Skoki rowerowe na Kolibkach

kefir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

A mi osobiście przestają się już podobać Twoje filmiki. Kiedyś była to wyglądało na fajną zabawę. Teraz wszystkie Twoje filmy są nagrywane w miejscach publicznych bardzo zaludnionych wygląda to tak jak byś za wszelką cenę chciał z siebie zrobić gwiazdę.

To :

http://www.vimeo.com/9441284

Były filmy w których było widać Twoj wysiłek i to , że na prawdę sprawiało Ci to przyjemność.

To jest moje zdanie jak ja to postrzegam jeśli się z nim nie zgadzasz lub Cie to uraziło zingoruj mojego posta.

Pozdrawiam Eski

Opublikowano

Widzisz myślałem że jesteś cool ale hmm chyba Anglia cię zmieniła :)

Wiesz faktycznie mocno się staram aby zarobić pieniążki bo są mi bardzo potrzebne, a nie mam ich ostatnio za dużo ale kogo to obchodzi przecież wy chcecie widzieć tylko szał a jak go już widzicie to ględzicie o bezpieczeństwie

Ale spoko gdybym miał tyle lat co ty to też myślałbym tylko o zabawie :)

I nie mów mi o tym że robię z siebie gwiazdę bo nie znasz mnie

Opublikowano

Widzisz Kefir jak pewnie pamiętasz wiele razy rozmawialiśmy , a i z tego co widzę jesteś dojrzałym facetem. Myślałem , że nie czekasz tylko na oklaski , gratulacje oraz lejącego się szampana na cześć Twoich filmików. Czasem dobra krytyka jest potrzebna ? :)

Anglia mnie wcale nie zmieniła , niestety osoby będące w Polsce myślą że przyjazd na wyspy wiąże się z bezkresnym bogactwem. Uwierz mi też bardzo ciężko pracuje a pieniądze potrzebuje każdy z nas. :)

Mam 25lat. też wiele przeszedłem nawet więcej niż szobie możesz pewnie wyobrazić , ale tutaj mowa o filmikach, a nie o tym kto ile w życiu przeszedł , lub jak się znamy ? :)

I napiszę to jeszcze raz. Moja wypowiedz jest określeniem tego jak ja to postrzegam JA jako osoba postronna nie mająca żadnego interesu w tym aby to chwalić lub krytykować.

Mało tego jak doskonale wiesz wiele osób posiada taki latający wynalazek , i generalnie każdy może nagrywać takie filmiki które reprezentujesz TY. Od zawsze widziałem, że masz (za przeproszeniem) łeb na karku , ale uważam że stać Cie na coś o wiele lepszego.

A i jeszcze ostatnia sprawa.

Gdy przyjdzie do Ciebie Klient i powie Panie Kefir Pańskie filmy są wszystkie na jedno kopyto tylko podkład muzyczny inny. Odpowiesz mu w taki sam sposób jak mi ?

( bo to będzie to samo co ja Ci napisałem tylko inaczej ubrane w słowa )

I nie gniewaj się bo nie po to pisze aby Cię obrazić.

Pozdrawiam Mirek

Opublikowano

Witam

wygląda to tak jak byś za wszelką cenę chciał z siebie zrobić gwiazdę

Pozdrawiam Eski

Sądzisz że to jest krytyka czy pochwała na temat filmu ?

Opublikowano

Doskonale znasz moje zdanie na temat placu zabaw i Zu...

Naprawdę to co robisz coraz lepiej wyglada, można by sie czepiac montażu, ujęć, itp. dupereli ale chyba ani Ty ani ja nie skończyliśmy operatorki w Łodzi.

Jednak jak przeanalizuje sie obraz to tak nie do końca latasz nad głowami.

Operowanie zbliżeniami by wiele pomógło ale to masa w stabilizacji obrazu.

Pomyśl podniosło by to mocno atrakcyjność ujęć, i zwiększyło margines bezpieczeństwa.

I goń publikę - "tu się film robi" :wink:

P.S.

Lukinij w ustawę wartało by dopełnic obowiązku badań lekarskich jak latasz profesjonalnie, wiele nie kosztują a warto mieć dopełnione papiery.

Opublikowano

Dzięki armand masz racje co do sterowania kamerą pomału pracuję nad tym ale nie jest to łatwy temat bo kiedy obrócisz kamerę na bok cała akcja ze stabilizacją idzie się rąbać :(

Opublikowano

Kefir zrób coś dla mnie :)

Znajdź fajną muzykę. Fajną nie znaczy znaną, a taką która ma "to coś".

Słuchając jej 20 razy albo więcej tak abyś znał ją na pamięć wieczorem zasypiając albo w wolnej chwili myśl jakie ujęcia widział byś w danym momencie.

Później jak już z grubsza będziesz wiedział co chcesz- nakręć odpowiednią ilość ujęć (z zapasem) i twórz film.

Bo niestety film jest wypas jeżeli podkład dźwiękowy sprawia wrażenie jakby był stworzony do tego co widzimy.

Duże wymagania? :)

Opublikowano

No to i ja zabiorę głos.

Filmiki Kefira oglądam już od dobrego roku. W tym czasie zauważyłem kolosalną poprawę jeżeli chodzi o jakość zdjęć. Coraz lepszy sprzęt video + lepsza platforma tj. obecnie quadcopter. Dało to w rezultacie zdjęcia w bardzo dobrej jakości. Popracowałbym nad lepszą koordynacją sprzętu tj. połączenia ruchu platformy z obiektywem. Wiem, że to przyjdzie z czasem, ale na tym etapie nad tym bym się skupił. Jeżeli chodzi o montaż filmu, to rzeczywiście można zmontować na wiele sposobów tak samo jak i dać różne podkłady dźwiękowe, ale nie mnie tu dawać rady. W życiu zmontowałem kilka filmików i było to po prostu coś.

Opublikowano

Ze stabilizacją to jest tak że pobiera dane przechyłów z żyroskopów płyty głównej i kiedy jest ustawiona tak jak lot do przodu to jest ok ale jak bym przestawił ją bokiem do lotu to już wszystko się chrzani nie wiem czy rozumiesz armand ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.