From_heaven Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 W niedzielę o 12 odbędzie się przekazanie modelu Spitfire z deagostini dla Muzeum Lotnictwa. Model został zbudowany w pocie czoła przez naszego znajomego, który nie miał wcześniej zbytnio styczności z modelarstwem. Po oblocie stwierdziliśmy, że to kompletny nielot stwarzający zagrożenie dla otoczenia i postanowiliśmy przekazać go muzeum. Panowie muzealnicy tak się ucieszyli, że postanowili przekazaniu nadać bardziej oficjalną formę. Co to dokładnie będzie, nie mam pojęcia, ale w ramach zrobimy też jakiś mały pokazik lotów na terenie muzeum. Chętnych zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Super :-) Niestety w tym czasie będę latał w górach, ale na pewno odwiedzę muzeum w innym terminie, żeby dokładnie obejrzeć ten eksponat :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Ciekawa inicjatywa, koledzy. Moje uznanie. A i miłe podejście panów muzealników świadczy o tym, że w naszej ojczyźnie nie wszystko jeszcze jest przeliczane na złotówki. A model z pewnością będzie ciekawym eksponatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Model lata fatalnie, ale wygląda ładnie, szkoda byłoby zrobić z niego drzazgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 w ramach zrobimy też jakiś mały pokazik lotów na terenie muzeum ..... może coś więcej na ten temat? Eskadra kraków może się dołączyć z pokazem walki ESA WWII choć nie mamy spita to jednak możemy odtworzyć klimat tego okresu :wink: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Napisz mi swój tel na PW Mirolku to zagadne do kustosza bo to bardzo fajny pomysł. Tylko żeby jakiś model nie skasowal muzealnego eksponatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Własnie rozmawiałem z Muzeum. Kombaty dograne, wpadajcie na 12 i róbcie pokaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Nie wiem jak u was ale u mnie od dzisiaj jest halny... Drzewa łamie. Tak ma być co najmniej do niedzieli włącznie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Model lata fatalnie, ale wygląda ładnie, szkoda byłoby zrobić z niego drzazgi Dziwne bo na moim filmie lata bardzo dobrze, trzeba było tylko przesunąc SC do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Nie wiem jak u was ale u mnie od dzisiaj jest halny... Drzewa łamie. Tak ma być co najmniej do niedzieli włącznie :/ A niech to drzwi ścisną - siedziałem na Żarze trzy dni dwa tygodnie temu i nawet listek nie drgnął :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Dziwne bo na moim filmie lata bardzo dobrze, trzeba było tylko przesunąc SC do przodu. Nawet nie mów takich rzeczy, bo się jeszcze rozmyślą :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Nawet nie mów takich rzeczy, bo się jeszcze rozmyślą ...aj tam, aj tam, znaczy, że co mają słomiany zapał :?: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Dziwne bo na moim filmie lata bardzo dobrze, trzeba było tylko przesunąc SC do przodu. haha, dobre, ten model miał z przodu wszystko co się tylko dało, a ważył ze 4 kg. Wyważony był dobrze, po prostu za ciężki jak na tą powierzchnię nośną. Typowy samolot-samobójca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Ten, który prezentowałem nie miał załozonego tego oryginalnego ciężarka ołowianego. Gdyby miał to pewnie nie trzebas by przesuwać - dalismy mu na maskę 150g chyba. Jak model latał możesz zobaczyć w wątku Spitfire ale relacji z budowy. W jednym macie rację - do nie model dla poczatkujących. Ten "mój" też miał masę coś lekko ponizej 4 kg albo i nie mniejszą bo był tuningowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Wsadziliśmy tam silnik elektryczny i pakiet 6s 4500mah, więc to też swoje waży. Właściciel dostarczył nam samolot bez napędu, a ja akurat przerobiłem Trexa 600 na 12s, więc mi został fajny komplecik silnik + regler na 6s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Wreszcie Mataj zmontował filmik z przekazania Spita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Super pomysł z tym przekazaniem. Deagostini będzie miało co prawda niepotrzebną reklamę i sprzeda więcej nielotów. Serdecznie pozdrawiam pomysłodawców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.