Jump to content

Przekazanie Spitfire do Muzeum Lotnictwa

From_heaven

Recommended Posts

Posted

W niedzielę o 12 odbędzie się przekazanie modelu Spitfire z deagostini dla Muzeum Lotnictwa. Model został zbudowany w pocie czoła przez naszego znajomego, który nie miał wcześniej zbytnio styczności z modelarstwem. Po oblocie stwierdziliśmy, że to kompletny nielot stwarzający zagrożenie dla otoczenia i postanowiliśmy przekazać go muzeum.

Panowie muzealnicy tak się ucieszyli, że postanowili przekazaniu nadać bardziej oficjalną formę. Co to dokładnie będzie, nie mam pojęcia, ale w ramach zrobimy też jakiś mały pokazik lotów na terenie muzeum. Chętnych zapraszamy :D

Posted

Super :-)

Niestety w tym czasie będę latał w górach, ale na pewno odwiedzę muzeum w innym terminie, żeby dokładnie obejrzeć ten eksponat :-)

Posted

Ciekawa inicjatywa, koledzy. Moje uznanie. A i miłe podejście panów muzealników świadczy o tym, że w naszej ojczyźnie nie wszystko jeszcze jest przeliczane na złotówki. A model z pewnością będzie ciekawym eksponatem.

Posted

w ramach zrobimy też jakiś mały pokazik lotów na terenie muzeum

..... może coś więcej na ten temat?

Eskadra kraków może się dołączyć z pokazem walki ESA WWII choć nie mamy spita to jednak możemy odtworzyć klimat tego okresu :wink:

ms

Posted

Napisz mi swój tel na PW Mirolku to zagadne do kustosza bo to bardzo fajny pomysł. Tylko żeby jakiś model nie skasowal muzealnego eksponatu :)

Posted

Model lata fatalnie, ale wygląda ładnie, szkoda byłoby zrobić z niego drzazgi

Dziwne bo na moim filmie lata bardzo dobrze, trzeba było tylko przesunąc SC do przodu.

Posted

Nie wiem jak u was ale u mnie od dzisiaj jest halny... Drzewa łamie. Tak ma być co najmniej do niedzieli włącznie :/

A niech to drzwi ścisną - siedziałem na Żarze trzy dni dwa tygodnie temu i nawet listek nie drgnął :cry:

Posted

Dziwne bo na moim filmie lata bardzo dobrze, trzeba było tylko przesunąc SC do przodu.

Nawet nie mów takich rzeczy, bo się jeszcze rozmyślą :devil:

Posted

Nawet nie mów takich rzeczy, bo się jeszcze rozmyślą

...aj tam, aj tam, znaczy, że co mają słomiany zapał :?: :mrgreen:

Posted

haha, dobre, ten model miał z przodu wszystko co się tylko dało, a ważył ze 4 kg. Wyważony był dobrze, po prostu za ciężki jak na tą powierzchnię nośną. Typowy samolot-samobójca :lol:

Posted

Ten, który prezentowałem nie miał załozonego tego oryginalnego ciężarka ołowianego. Gdyby miał to pewnie nie trzebas by przesuwać - dalismy mu na maskę 150g chyba. Jak model latał możesz zobaczyć w wątku Spitfire ale relacji z budowy. W jednym macie rację - do nie model dla poczatkujących. Ten "mój" też miał masę coś lekko ponizej 4 kg albo i nie mniejszą bo był tuningowany.

Posted

Wsadziliśmy tam silnik elektryczny i pakiet 6s 4500mah, więc to też swoje waży. Właściciel dostarczył nam samolot bez napędu, a ja akurat przerobiłem Trexa 600 na 12s, więc mi został fajny komplecik silnik + regler na 6s.

• 1 month later...
Posted

Super pomysł z tym przekazaniem.

Deagostini będzie miało co prawda niepotrzebną reklamę i sprzeda więcej nielotów.

Serdecznie pozdrawiam pomysłodawców.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.