Paweł R Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Chyba na szybko też ciąłeś :/ Wytnij to jeszcze raz nie żałuj depronu. Tylko ostry skalpel w łape a nie nóż kuchenny/nożyczki :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 to jest jeszcze do wyszlifowania bo cialem z nadmiarem duzym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 No i jest : Kadłubek: Kadłuba chyba nie muszę usztywniać z tyłu, bo ten mój depron to bez rowków jest, a po drugie nawet jak chce go specjalnie wygiąć to jest trudno. No ale jeszcze zobaczę jak będzie. Jedynie ze statecznikiem poziomym coś zrobię. I jeszcze jeden problem: Oklejać go czymś :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Mozesz, np. taśmą. Tylko pamiętaj, że waga wtedy wzrośnie, lecz samolot będzie wytrzymalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Dobrze widzę, że kadłub masz z 3mm gładkiego podkładu :shock: ? (wygląda grubiej, ale kolor gładkiej 6 jest inny) Jeśli to jest 3mm, to skąd go wziąłeś, podaj jakaś nazwę handlową + gdzie kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Są w tych samych sklepach co 5mm i 6mm. :wink: Nazwa oczywiście ta sama - np. Arbitron. Tyle, ze 3mm. Zwykle jest nieco tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 ...tylko zwykle jest rowkowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 I w niczym to nie przeszkadza. :wink: Ktoś kiedyś, nawet udowadniał, że rowki działają jak turbulatory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Ten depron można kupić tylko w paczkach. Takich długich i podłużnych. On jest w harmonijkę złożony. Kosztuje jakieś 47 zł za paczkę. W KOMFORCIE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fam0wned5 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 OO dopiero zobaczyłem temat dosiadam się szybko bo temat ciekawy. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Wczoraj kupiłem pręcik węglowy. Wkleję go w statecznik poziomy i chyba jeszcze pionowy. A nazwa handlowa depronu to Arbiton. Możesz go zobaczyć w tle na 2 i 3 fotce. I się jeszcze zastanawiam z czego zawiasy zrobić. Czy z PP czy z taśmy, może macie jakieś inne propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Ten depron można kupić tylko w paczkach. Takich długich i podłużnych. On jest w harmonijkę złożony. Kosztuje jakieś 47 zł za paczkę. W KOMFORCIE.Czyli on ma 3mm, jest gładki (bez rowków) ?Czyli w środku jest jedna płyta bardzo duża tylko, że złożona w harmonijkę ? Jakie są prostokąty składające się na tą harmonijkę (wymiary) ? Nie spotkałem się z czymś takim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 niby to jest jedna duza płyta w harmonijce, ale na zgięciach jest cieniutka ok. 0.1 mm. To jest tak zrobione żeby pod panele się łatwiej rozkładało. On nie ma rowków. A co do wymiarów do gdzieś tyle co normalna płyta, tylko że przekrojona wzdłuż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 No, ok Czyli 1,2m, na ile ? Jak szeroka jest od zgięcia do zgięcia ? Przepraszam za off-top ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Niestety teraz nie mogę Ci odpowiedzieć. Jak jutro będę na modelarni to ją zmierzę. Może jeszcze raz zapytam: z czego zrobić zawiasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 OK, w takim razie czekam na odpowiedź. Zawiasy rób albo z taśmy, albo z dyskietki Wybór należny do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Miałem ten depron z obi przycinałem Wymiary: 1,2 dlugość,szerokość:50cm.Wiem bo robiłem delte z depronu i musiałem sobie przyciąć ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Dzisiaj zacząłem robić skrzydło. Są jednak małe modyfikacje: dźwigary zrobiłem z balsy 3mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Przy zginaniu naklej na natarcie taśmę pakową i powoli zaginaj.Ten zielony depron się fajnie zgina,ale potrafi pęknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Dobrze mówisz Łukasz. Do dam jeszcze, że w miejscu zgięcia chce go przejechać jakąś rurką (żeby się łatwiej zginał), ta jak mi doradził Paweł. Może go jeszcze suszarką ogrzeję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.