false Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Nie mam aktualnie dostępu do modelarni, ale strasznie mnie wzięło żeby coś zbudować. Wygrzebałem jakieś stare zapasy depronu, ścinki balsy, 2 rurki węglowe i zabrałem się do roboty. Wybór padł na Mig'a ze strony parkjets. Robie go troche po swojemu. Nie lubię 'desek', więc skrzydła będą są przestrzenne z balsowym natarciem. Wręgi kabiny zaokrągliłem tak, aby przód był mniej kanciasty no i stateczniki zarówno poziome jak i pionowe są z 2 warstw depronu, będą wyszlifowane na jakiśtam odręczny profil. Napęd to Emax 2822 (taki znalazłem tylko ) umieszczony w :ass: . Do tego jakieś pakiety 1,5 i 1,3 mAh. Na ten moment wygląda to tak: oraz Jak widać skrzydła nie wyszły zbyt pięknie. Ten grafitowy depron był zbyt gruby na górną powierzchnię, a inny jaki znalazłem, ten zielony był w takim stanie jak widać (trochę 'pogięty'). Nie wiem czym to pokryć żeby jak najbardziej zamaskować te niedociągnięcia. Myślałem o papierze na wikol, ale to dość ciężka opcja. Znowu same spreje i taśmy pakowe prześwitują i nie kryją całkowicie. Mam jakieś ścinki szkła, więc pewnie wzmocnię trochę spód bo lądowanie na brzuchu. Sterowanie na razie lotki pływające SW. Znalazłem w swoich zbiorach chowane podwozie GWS, więc jak model się spisze w powietrzu, to je zamontuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Do tego jakieś pakiety 1,5 i 1,3 mAh Hmmmmmmmmmmm Pastylki z zegarka?Sekunda pracy silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Pewnie koledze się pomyliło mAh z Ah bo zazwyczaj może pisać 1300 albo 1500 a teraz napisał w ułamku dziesiętnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Nie wiem czym to pokryć żeby jak najbardziej zamaskować te niedociągnięciaTego nie da się zamaskować. To trzeba zrobić na nowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Jeżeli depronik dość gruby, można go spróbować wyszlifować papierem ok 180. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Kadłub nie ma "słojów" w złą stronę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.