kesto Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 Wyjątkowo zgrabny samolocik. Owiewki na koła są w tym wypadku niezbędne i chyba warte swojej ceny. Malowałeś je, czy oklejałeś folią? Zgaduję, że kolor żółty to farba, a złote paski to folia?
GiulioN Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 Znając Wojtka żółty to też folia, on wyprawia z nią cuda
Eryk Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 Złoty kolor to farba, dość dobrze to widać na kadłubie(foto z bliska, powyżej szyba i żółta folia)
f-150 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Opublikowano 20 Lutego 2011 Nie zgadliście.Wszystko to folia. Zaszalałem na całego :crazy: i zamówiłem dwie figurki pilotów z HK.Będę musiał trochę pokombinować żeby je zmieścić.jak przyjdą to zabieram się za wnętrze. Jak będzie ciepła i bezwietrzna pogoda to szykuje się oblot.
kesto Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 Zrób zdjęcia tych "kapci" z bliska. Piloci z HK mają skośne oczka?
f-150 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Opublikowano 20 Lutego 2011 Nie na szczęście białasy. Tu masz link do pełnego rozmiaru (po kliknięciu na zdjęciu otworzy się pełny rozmiar) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d929cf7e2c8c2edb.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/813d8641d3cf8113.html
kesto Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 Bardzo elegancko to wyszło. Ładnie się układa. Co to za folia? Naciągasz ją na ciepło?
f-150 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Opublikowano 20 Lutego 2011 Folia Avery kupowana w firmie Alugraf.Naciągana na ciepło przy pomocy suszarki
maciejbilu Opublikowano 3 Marca 2011 Opublikowano 3 Marca 2011 Hej, Czy ta folia dobrze kryje? Chodzi mi o to czy przebijało by coś b. ciemnego przez tą piękną biel? Na stronie tej firmy są tylko folie samoprzylepne - rozumiem że to jest to? Jakie są koszty za m^2 ? W cenniku nie ma folii . Byłoby fajnie jakbyś opisał krok po kroku proces technologiczny klejenia i naciągania folii :-). Pozdro Maciek
f-150 Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Opublikowano 3 Marca 2011 Nie powinna przebić ,jednak odcień na pewno się zmieni.Cena ok 10 zł. Sposób klejenia był w skrócie opisywany w którymś z moich postów,musisz poszukać.
f-150 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Opublikowano 16 Marca 2011 Wczoraj przylecieli piloci W związku z tym zabrałem się za dewastowanie kabiny ;D Odkleiłem szybę czołową i prawą boczną aby mieć lepszy dostęp. Wyciąłem fragmenty słupków i górę okna .Dla wzmocnienia wkleiłem węgiel 1,5mm Piloci już nie mogli się doczekać więc pstryknąłem im pamiątkową fotkę Jeszcze kokpit z deską rozdzielczą z 1mm depronu i będę mógł wklejać szyby.
f-150 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Opublikowano 16 Marca 2011 Praktycznie już po robocie.Kokpit zrobiony,schnie po malowaniu,piloci wklejeni.Zostało powklejać szyby,ale to już nie dziś. Nawigator dostał Kwity w łapkę więc mogą startować.
noker Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Wszystko pięknie tylko nie ten kieruje co trzeba :mrgreen:
Wojtass_nt Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Wszystko pięknie tylko nie ten kieruje co trzeba :mrgreen: To samo miałem mówić
robintom Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 I jeszcze powiedzcie że mapę trzyma do góry nogami. :rotfl: A co pilot świerszczyka nie może poczytać na utopilocie?
milo_upb Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 Kierować może jeden i drugi, ale WOLANTEM, nie drążkiem. No i skala trochę nie ta, znaczy figurki są za małe (np. przez boczną szybę widać zazwyczaj ramię i głowę do ucha) Patrz ZDJĘCIE Jeszcze tu dla porównania proporcje człowiek-cessna. Mam nadzieję, że dostrzeżecie na zdjęciu samolot
robintom Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 Po pierwsze jak można było robić zdięcie jak nie działał wentylator? Co do pilota z fotki mam wątpliwości czy umie obsługiwać wolant więc został tylko drążek.
f-150 Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Opublikowano 17 Marca 2011 Macie rację.Najpierw wkleiłem pilotów i chciałem aby u pilota widoczny był mikrofon,a potem dopiero zauważyłem że decha jest odwrotna.Wolant jak najbardziej ,niestety nie da się podnieść rąk pilota.A poza tym nie chce mi się bawić z frezowaniem pozostałości drążka w ręce.Ale to nie makieta i piloci mieli zapełniać tylko puste miejsce w kabinie.Powinni być więksi ,ale konstrukcja modelu na to nie pozwala. Nooo ten pilot to tylko drążkiem. :rotfl:
ahaweto Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 Wojtek, jak oceniasz wyposażenie do tego modelu http://www.throttlestore.com/planes/electric/cessna_skyline_182_epo_189_giant_kit_upgraded.aspx?lang=EN
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.