kesto Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Wyjątkowo zgrabny samolocik. Owiewki na koła są w tym wypadku niezbędne i chyba warte swojej ceny. Malowałeś je, czy oklejałeś folią? Zgaduję, że kolor żółty to farba, a złote paski to folia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Znając Wojtka żółty to też folia, on wyprawia z nią cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Złoty kolor to farba, dość dobrze to widać na kadłubie(foto z bliska, powyżej szyba i żółta folia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Nie zgadliście.Wszystko to folia. Zaszalałem na całego :crazy: i zamówiłem dwie figurki pilotów z HK.Będę musiał trochę pokombinować żeby je zmieścić.jak przyjdą to zabieram się za wnętrze. Jak będzie ciepła i bezwietrzna pogoda to szykuje się oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Zrób zdjęcia tych "kapci" z bliska. Piloci z HK mają skośne oczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Nie na szczęście białasy. Tu masz link do pełnego rozmiaru (po kliknięciu na zdjęciu otworzy się pełny rozmiar) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d929cf7e2c8c2edb.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/813d8641d3cf8113.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Bardzo elegancko to wyszło. Ładnie się układa. Co to za folia? Naciągasz ją na ciepło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Folia Avery kupowana w firmie Alugraf.Naciągana na ciepło przy pomocy suszarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejbilu Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Hej, Czy ta folia dobrze kryje? Chodzi mi o to czy przebijało by coś b. ciemnego przez tą piękną biel? Na stronie tej firmy są tylko folie samoprzylepne - rozumiem że to jest to? Jakie są koszty za m^2 ? W cenniku nie ma folii . Byłoby fajnie jakbyś opisał krok po kroku proces technologiczny klejenia i naciągania folii :-). Pozdro Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Nie powinna przebić ,jednak odcień na pewno się zmieni.Cena ok 10 zł. Sposób klejenia był w skrócie opisywany w którymś z moich postów,musisz poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Wczoraj przylecieli piloci W związku z tym zabrałem się za dewastowanie kabiny ;D Odkleiłem szybę czołową i prawą boczną aby mieć lepszy dostęp. Wyciąłem fragmenty słupków i górę okna .Dla wzmocnienia wkleiłem węgiel 1,5mm Piloci już nie mogli się doczekać więc pstryknąłem im pamiątkową fotkę Jeszcze kokpit z deską rozdzielczą z 1mm depronu i będę mógł wklejać szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek66 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Swietni ci piloci!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Praktycznie już po robocie.Kokpit zrobiony,schnie po malowaniu,piloci wklejeni.Zostało powklejać szyby,ale to już nie dziś. Nawigator dostał Kwity w łapkę więc mogą startować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Wszystko pięknie tylko nie ten kieruje co trzeba :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Wszystko pięknie tylko nie ten kieruje co trzeba :mrgreen: To samo miałem mówić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 I jeszcze powiedzcie że mapę trzyma do góry nogami. :rotfl: A co pilot świerszczyka nie może poczytać na utopilocie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo_upb Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Kierować może jeden i drugi, ale WOLANTEM, nie drążkiem. No i skala trochę nie ta, znaczy figurki są za małe (np. przez boczną szybę widać zazwyczaj ramię i głowę do ucha) Patrz ZDJĘCIE Jeszcze tu dla porównania proporcje człowiek-cessna. Mam nadzieję, że dostrzeżecie na zdjęciu samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Po pierwsze jak można było robić zdięcie jak nie działał wentylator? Co do pilota z fotki mam wątpliwości czy umie obsługiwać wolant więc został tylko drążek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Macie rację.Najpierw wkleiłem pilotów i chciałem aby u pilota widoczny był mikrofon,a potem dopiero zauważyłem że decha jest odwrotna.Wolant jak najbardziej ,niestety nie da się podnieść rąk pilota.A poza tym nie chce mi się bawić z frezowaniem pozostałości drążka w ręce.Ale to nie makieta i piloci mieli zapełniać tylko puste miejsce w kabinie.Powinni być więksi ,ale konstrukcja modelu na to nie pozwala. Nooo ten pilot to tylko drążkiem. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Wojtek, jak oceniasz wyposażenie do tego modelu http://www.throttlestore.com/planes/electric/cessna_skyline_182_epo_189_giant_kit_upgraded.aspx?lang=EN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.