piotrek2102 Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 dzięki za odpowiedź. A jaka jest cena za transport ??? No i czy jakieś cło trzeba płacić ? Np. zamówiłbym model 1800mm rozpiętości. Jaki byłby koszt ? Dzięki i Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Aby uniknąć bałaganu na forum, tu masz chyba wszystkie odpowiedzi i przykłady: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=1229 Na przyszłość, częściej używaj funkcji szukaj, oraz zadawaj pytania w istniejących wątkach na interesujący Ciebie temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Znowu zaczynacie z tym cłem? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Mam pytanie. Ktora firma produkuje bardzo dobre ARFy i KITy? Czy istnieje jakas firma na ktorej nigdy sie nie przejechaliscie? Wspominaliscie ze firmy czeskie sa dobre. Mozna prosic o konkretne nazwy firm i przyklady modeli ktore byly w tych wersjach bardzo dobrze wykonane? Polski Artex ma swietne KITy, to juz wiadomo, niestety sa tylko 3 modele na dzien dzisiejszy. z gory dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 ARFy z Precision aerobatics, hyperion, extreme flights i inne... To jeśli chodzi o akrobaty, fajne ARFki, ale drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 A jesli wezniemy pod uwage przystepna (nie chinska ale przystepna) cene? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 To dorzucę do koszyka czeski TopModel: http://www.topmodelcz.cz/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Zobacz tutaj: http://www.mountainmodels.com/ Posiadam ich produkcji 1 zestaw KITa - Mustanga P51. Wstępne oględziny i porównanie do rodzimego Artexu wypadają pomyślnie. I z tego co się orientuję, to wysyłają do Polski. Cena za paczkę to ok. 30 USD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2102 Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Aby uniknąć bałaganu na forum, tu masz chyba wszystkie odpowiedzi i przykłady: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=1229Na przyszłość, częściej używaj funkcji szukaj, oraz zadawaj pytania w istniejących wątkach na interesujący Ciebie temat. Najmocniej przepraszam wszystkich, których oburzyłem moim pytaniem. Pragnę jedynie poinformować, że z powodu długoletniej pracy z komputerem podczas projektowania łatwiej kogoś zapytać niż trzepać bezskutecznie obszerną na dzień dzisiejszy zawartość forum. 10 lat siedzenia nad projektami w Cadzie robi swoje. Poza tym nie jestem tak "doskonale" poinformowany jak co niektórzy użytkownicy tego forum P.S. W trosce o oczy pracę przy komputerze ograniczam do minimum. Za wyrozumiałość dziękuję. Pozdrawiam Piotr Pytel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Piotrek - ostatnio na forum mocno zarysował się trend do upominania i opieprzania. Jeszcze nie wiem z czego to wynika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Jak to z czego? Kiepska pogoda, zima idzie, latać nie ma kiedy to się wyżyc przynajmniej można :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2102 Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Jeśli chodzi o chińskie modele to mogę coś na ten temat powiedzieć. I tak: - modele obecnie produkowane jakościowo dużo lepiej wypadają od modeli sprzed kilku lat. Chińczycy poprawili jakość. Nie jest to jeszcze perfekcja, która zadowoli najwybredniejszego modelarza ale naprawdę różnice są ogromne. - konstrukcja modeli jest standardowa: laser-cut wg ostatnio stosowanych wzorów znanych firm - duże arkusze materiału i maksymalna ilość ażurów przeróżnych kształtów. Zdarza się, że część wręgi po łuku nie dolega do poszycia balsowego - jakby coś było koślawe. - materiały. I tu można mieć najwięcej zastrzeżeń. Elementy metalowe należy bezwzględnie wymienić na nowe zakupione w kraju: elementy podwozia, popychacze, snapy, blaszki zabezpieczające podwozie przed wysunięciem prawie nie nadają się do użytku. Podwozie z drutu po pierwszym lądowaniu wygnie się jak plastelina. Balsa tez nie jest selekcjonowana - jedynie może w miejscach, gdzie wymaga się ostrych łuków z uwagi na technologię - jest w miarę miękka. - pokrycie. Ostatnio Chińczycy opanowali sztukę oklejania folią pod względem wykończenia - folia ładnie przycięta i na ostrych kantach estetycznie zaprasowana. Niestety jakość folii nie jest rewelacyjna. Czasem niewielkich zmarszczek nie da się zaprasować. Po pewnym czasie pojawiają się ponownie. Należy zwrócić uwagę, że w Chinach trudno kupić model lekki do 3D. nie wiem, czy to w ogóle możliwe jeśli produkuje się w sposób opisany powyżej ale Chińczycy doskonale o tym wiedzą. Sprzedają w większości modele ładnie wyglądające przeważnie repliki prawdziwych samolotów. Reasumując. Można kupić model produkowany w Chinach ale koniecznie należy dokonać pewnych poprawek. Modelarze 3D muszą jeszcze trochę poczekać ... P.S. Czy wszyscy są pewni, że model zakupiony w znanej renomowanej firmie nie pochodzi właśnie z Chin ??? Czy ktos widział napis na pudle: "made in USA" lub "made in Germany" ????? A ja spotkałem się z tym, że na pudle znanej marki widniał malutki napis: "made in China" :rotfl: Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 P.S.Czy wszyscy są pewni, że model zakupiony w znanej renomowanej firmie nie pochodzi właśnie z Chin ??? Czy ktos widział napis na pudle: "made in USA" lub "made in Germany" ????? Topmodel. Firma Czeska, produkty czeskie. Mają podwykonawcę - Ecotop i tam już pisze made in china Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 A jak do Chińskich mają się te z napisem made in Vietnam? Tak z ciekowości. To jest Wietnamczyk to co widać waży 500g.Nie wiem czy robiąc samodzielnie utrzymałoby sie tę wagę. edit:Faktycznie bez wymiarów to nic nie mówi. rozpiętość 1260mm długość 1380mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 ja bym zrobił takiego 300g nie no zależy od wielkości modelu, co z tego że podasz wagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.